• ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #67548  από elpida
 Παρ Φεβ 10, 2012 2:54 pm
Τελικά παιδιά νομίζω ότι αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη είναι η υποστήριξη από κάποιον ψυχολόγο.
Καλές οι βιταμίνες και τα φάρμακα, αλλά νομίζω ότι το ψυχολογικό κομμάτι είναι το σπουδαιότερο.
Καλοί είναι και οι φίλοι, οι σύντροφοι, η οικογένεια, αλλά θεωρώ ότι χρειαζόμαστε πιο ειδική βοήθεια.
Μόνο έτσι θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας.
 #67550  από Gorge
 Παρ Φεβ 10, 2012 4:26 pm
οχι ψυχωλογο βρε παιδια οχι αλα χιμηκα φαρμακα εγω σε αυτο το θεμα με βοηθισε η ομοιοπαθητικηκαι πιστευω να εχη και σηνεχια καλη ψαξτετο
 #67552  από costas
 Παρ Φεβ 10, 2012 7:18 pm
Καλοί οι ψυχολόγοι αλλά...... δεν μου έχουν προσφέρει ποτέ καμιά ουσιαστική βοήθεια!!!!!

Σε ακούνε σε ρωτάνε και αυτό είναι , κάνουν τις μελέτες τους και βγάζουν και κανένα βιβλίο , βοήθεια θα δώσουμε εμεις στον εαυτό μας ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #67558  από EFFIE
 Παρ Φεβ 10, 2012 9:36 pm
elpida έγραψε:Τελικά παιδιά νομίζω ότι αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη είναι η υποστήριξη από κάποιον ψυχολόγο.
Καλές οι βιταμίνες και τα φάρμακα, αλλά νομίζω ότι το ψυχολογικό κομμάτι είναι το σπουδαιότερο.
Καλοί είναι και οι φίλοι, οι σύντροφοι, η οικογένεια, αλλά θεωρώ ότι χρειαζόμαστε πιο ειδική βοήθεια.
Μόνο έτσι θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας.
γεια σου ελπιδα!
συμφωνω απολυτα μαζι σου αρκει να πεσεις στον καταλληλο βεβαια.
εγω ειμαι σιγουρη αν συνεχιζα να πηγαινω απλα λογω κρισης το κοψαμε κ αυτο, θα ειχα γλυτωσει απο υποτροπη μεσα σ εξι μηνες μετα την προηγουμενη...θα ειχα γλυτωσει πολλα...τουλαχιστον εγω!!
 #67597  από Γιάννης
 Σάβ Φεβ 11, 2012 6:53 pm
Gorge έγραψε:οχι ψυχωλογο βρε παιδια οχι αλα χιμηκα φαρμακα εγω σε αυτο το θεμα με βοηθισε η ομοιοπαθητικηκαι πιστευω να εχη και σηνεχια καλη ψαξτετο
Ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός και δε γράφει φάρμακα.
Ο ψυχολόγος (αν δεν είναι εκμεταλευτής) θα σε βοηθήσει αν είναι ικανός και αν τον εμπιστευθείς. Η ψυχοθεραπεία είναι αποτελεσματική ΜΟΝΟ αν είσαι διατεθειμένος να εκμυστηρευτείς ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Η καλύτερη αρχή σε μια ψυχοθεραπευτική σχέση είναι να θέσει προς συζήτηση ο θεραπευόμενος το θέμα της εμπιστοσύνης με τον θεραπευτή του ή και με την ομάδα αν η θεραπεία είναι ομαδική.