• ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟ TYSABRI?

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #66905  από KOSTASS
 Πέμ Ιαν 26, 2012 8:15 am
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ TYSBRI ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ JV TEST ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΘΕΤΙΚΟΣ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ TYSABRI ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΩ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ GILENYA ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ?
 #79898  από Aggela Winchester
 Τετ Οκτ 24, 2012 2:28 pm
KOSTASS έγραψε:ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ TYSBRI ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ JV TEST ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΘΕΤΙΚΟΣ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ TYSABRI ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΩ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ GILENYA ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ?
δεν μπορείς να πάρεις το χάπι αν δεν έχεις μια μερική αναπηρία!έπαιρνα και εγώ το τυσάμπρι αλλα με πολύ προσοχή έκανα 2 δόσεις σε 4 μέρες (ήταν απαραίτητο και ρίσκο της νευρολόγου και αν δεν ρίσκαρε δεν θα περπάταγα τώρα.κανονικά δεν πρέπει να το πάρω ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ) βέβαια ήμουν θετική στον ιό οπότε το ρίσκο ήταν 8 φορές μεγαλύτερο.επίσης ξέρω πως αν σταματήσεις το τυσάμπρι απότομα και όχι σταδιακά θα πάθεις ζημιά (και εγώ που έκανα 2 δόσεις έπρεπε να κάνω άλλες 2 αραιωμένες με φυσιολογικό ορό σε διάστημα 3 μηνών και να ξεκινήσω άλλη θεραπεία).μίλα με το νευρολόγο σου τι σε προβληματίζει και είμαι σίγουρη πως θα βρείτε μια λύση μαζί!δεν είμαι γιατρός απλά έγραψα ότι γνωρίζω γύρω από το θέμα!
 #79901  από DIMITRA1982
 Τετ Οκτ 24, 2012 2:44 pm
Καλησπέρα, εγώ παίρνω το gilenya απο 08/01/2012, αλλά δεν έχω κάποια αναπηρία. Απλά επειδή το rebif 44 μου έφερε φοβερους πόνους και δεν μπορούσα να σταθώ μου δώσανε το χάπι γιατί μου είπαν οτι ο ορός είναι ακόμα πιο δυνατό φάρμακο. Το 2011 με το rebif είχα 3 υποτροπές, με το χάπι προς το παρόν δεν έχω κάνει. Πιθανον να μην με κάλυπτε το rebif.
 #79906  από Aggela Winchester
 Τετ Οκτ 24, 2012 3:32 pm
DIMITRA1982 έγραψε:Καλησπέρα, εγώ παίρνω το gilenya απο 08/01/2012, αλλά δεν έχω κάποια αναπηρία. Απλά επειδή το rebif 44 μου έφερε φοβερους πόνους και δεν μπορούσα να σταθώ μου δώσανε το χάπι γιατί μου είπαν οτι ο ορός είναι ακόμα πιο δυνατό φάρμακο. Το 2011 με το rebif είχα 3 υποτροπές, με το χάπι προς το παρόν δεν έχω κάνει. Πιθανον να μην με κάλυπτε το rebif.
δεν αποκλείεται!γνωρίζω από φίλη μου όμως που το παίρνει πως μειώνει τις υποτροπές στο 50% κάθε χρόνο!βέβαια είχε αποφασίσει πως δεν θα κάνει παιδί γα αυτό το πήρε κι όλας!σε εμας τις γυναίκες είναι τοξικό το χάπι αν το πάρουμε και μετά κυοφορήσουμε!αυτό γνωρίζω από τη νευρολόγο μου που την είχα ρωτήσει για να το πάρω!δεν θα το ρίσκαρα όμως και μετά να έχανα η μαγεία της εγκυμοσύνης!