• συμπληρώματα διατροφής (ιχνοστοιχεία, βιταμίνες ...).

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #66898  από Vassiliki
 Τετ Ιαν 25, 2012 10:09 pm
το τελευταίο εξάμηνο ασχολούμαι, διαβάζω ( και άλλο διάβασμα μαζί με την ΧΕΝΦΑ !!!) και παίρνω συμπληρώματα διατροφής.

Επειδή παίρνω αρκετά μαζί (ενδεικτικά αναφέρω μαγνήσιο, Ω3, έλαιο νυχτολούλουδου, σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών...) μου εχουν δημιουργηθεί οι παρακάτω απορίες :

1/ πώς ξέρετε τι είναι αυτό που σας κάνει καλό ? Δηλαδή πώς μπορείτε να απομονώσετε ένα μόνο από αυτά και να πείτε ότι, αυτό μου κάνει καλό ? (π.χ διαβάζω την συζήτηση που έχει ανοίξει για τον βασιλικό πολτό και εντυπωσιάζομαι !)

2/ πώς μάθατε ποιά είναι η πιο κατάλληλη ώρα της ημέρας για να πάρεις τι ? Κάποια γράφουνε, αλλά δεν ισχύει για όλα.

3/ πώς μάθατε τις αλληλοεπιδράσεις του ενός με το άλλο. Δηλαδή εάν κάποια πρέπει να λαμβάνονται μαζί γιατί ενισχύεται η δράση τους και κάποιοα άλλα θα πρέπει να λαμβάνονται με διαφορά ωρών το ένα με το άλλο.
 #66903  από tom80
 Πέμ Ιαν 26, 2012 12:21 am
Vassiliki έγραψε: πολυ σωστές και εύλογες οι απορίες σου Vassiliki

1/ πώς ξέρετε τι είναι αυτό που σας κάνει καλό ? Δηλαδή πώς μπορείτε να απομονώσετε ένα μόνο από αυτά και να πείτε ότι, αυτό μου κάνει καλό ? (π.χ διαβάζω την συζήτηση που έχει ανοίξει για τον βασιλικό πολτό και εντυπωσιάζομαι !)

Ο μόνος τρόπος για να μάθεις αν σε βοηθάει ένα σκεύασμα είναι να το παίρνεις μόνο του για κάποιο διάστημα και να βλέπεις αν έχεις κάποια επίδραση σε εσένα, για το σκοπό που το πήρες. Π.χ. δοκιμάζεις Ginkgo Biloba για μνήμη και βλέπεις αν έχει βελτιωθεί η όχι. Αν τα παίρνεις όλα μάζι για μένα έχει 2 μειωνεκτήματα α) δεν ξέρεις ποιο σε βοηθάει β) μπορεί να αλληλεπιδρούν με δυσάρεστες - αρνητικές συνέπειες. Ειχα διαβάσει στο disabled για έναν που έδινε στη γυναίτα του με ΣΚΠ καμια 20αρια σκευάσματα τη μέρα!!!! Μπορεί να υπάρχουν μελέτες ότι το καθένα σκέυασμα βοηθάει αλλά καμια για όλα μαζί. Γενικά από τρόφιμα τρώε ότι πιστεύεις ότι βοηθάει, αλλά στα συμπληρώματα και στα φαρμάκα προσοχή πολύ
Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον βασιλικό πολτό τι σε εντυπωσίασε?

2/ πώς μάθατε ποιά είναι η πιο κατάλληλη ώρα της ημέρας για να πάρεις τι ? Κάποια γράφουνε, αλλά δεν ισχύει για όλα.

Η κατάλληλη ώρα είναι το πρωί γιατί τότε απορροφούνται πιο ευκολα ή με το φαγήτο αν παίζουν ρόλο τα ένζυμα της πέψης. Με λίγο ψάξιμο στο ιντερνετ το βρίσκεις

3/ πώς μάθατε τις αλληλοεπιδράσεις του ενός με το άλλο. Δηλαδή εάν κάποια πρέπει να λαμβάνονται μαζί γιατί ενισχύεται η δράση τους και κάποιοα άλλα θα πρέπει να λαμβάνονται με διαφορά ωρών το ένα με το άλλο.

Κανένας δεν ξέρεις τις αλληλοεπιδράσεις του ενός με το άλλο, δεδομένου ότι δεν έγιναν σχετικες μελέτες που να τεκμηριώνουν όφελος. Για αυτό προσψωπικα πιστεύω ένα τη φορά. Εγω τώρα πάιρνω μονο βασιλικό πολτό (το πρωί - για ενέργεια), βιολογικό λινέλαιο (λάδι μηχανης εγκεφάλου) με το φαγητό και πριν κοιμηθω βαλλεριάνα,τιποτε άλλο σίγουρα δεν αλληλοεπιδράνε μεταξύ τους ή με το Copaxone (επιβεβαίωση γιατρού)

Τα σκευάσματα που παιρνεις για ποιο λογο πάιρνεις το καθένα?
 #67068  από Vassiliki
 Κυρ Ιαν 29, 2012 6:36 pm
Tom σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Ωστόσο, επειδή παίρνω ( και θα συνεχίσω να παίρνω) περισσότερα συμπληρώματα μαζί, ήθελα να μάθω εάν έχετε μάθει κάτι περισσότερο σχετικά με το τι "ταιριάζει" καλύτερα με τι ή με το πότε είναι καλύτερο να παίρνεις τα αντιοξειδωτικά και πότε την βιταμίνη D, ή Ε, ή λο λάδι νυχτολούλουδου ...

Με ένα γρήγορα ψάξιμο στο Ιντερνετ παραθέτω ένα λινκ που λέει ότι, και οι συνδυασμοί είναι καλοί και οι ώρες λήψης τους έχουν σημασία.
http://www.healthy-vitamin-choice.com/t ... ments.html

Επίσης, εάν "εντυπωσιάζομαι" με την συζήτηση που έχει ανοίξει για τον βασιλικό πολτό είναι γιατί και εγώ παίρνω, αλλά μου είναι αδύνατο να πω ότι μόνο αυτός μου είναι τόσο ευεργετικός. Δηλαδή μόλις μου τελειώσει το κουτί του βασιλικού πολτού, το εναλλάσω με καρνιτίνη, και παράλληλα μπορεί να πίνω ιπποφαές ως ρόφημα, ή παίρνω και βιταμίνες, οπότε, κρίνοντας από εμένα, δεν θα μπορούσα να πω ότι μόνο αυτό μου κάνει καλό.
Νομίζω ότι σωρευτικά και συμπληρωματικά λειτουργούν όλα αυτά (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση).