• Απαλλαγή ΙΧ ΑμεΑ από διόδια

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #66404  από Κώστας
 Σάβ Ιαν 14, 2012 2:05 am
Πιθανόν να το γνωρίζετε. Για όσους δεν το γνωρίζουν και πιθανόν τους ενδιαφέρει βρήκα και αναδημοσιεύω το παρακάτω

Επέκταση της απαλλαγής από την καταβολή τελών διοδίων, επιβατικών αυτοκινήτων των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και στις υπόλοιπες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία που έχουν αναπηρικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. πρωτ. Δ16γ/114/13/127/Γ Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, τροποποιείται προηγούμενη απόφαση, και επεκτείνεται η απαλλαγή της καταβολής τελών διοδίων, που προβλέπεται για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 1647/1986, και στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρίες και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτά.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 #66412  από FANTOMAS
 Σάβ Ιαν 14, 2012 12:02 pm
Φίλε Κώστα αυτό ίσχυε παλαιότερα που τα Διόδια ήταν δημόσια , τώρα που είναι ιδιωτικές εταιρείες Αττική οδός, Ολύμπια Οδός, Εγνατια κλπ , μάλλον δεν ισχύει... Αν βγει όμως ΝΕΟ διευκρινιστικό ΦΕΚ αλλάζουν τα πράγματα
 #66460  από Κώστας
 Κυρ Ιαν 15, 2012 11:03 pm
"άνθρακες ο θησαυρός", κρίμα!
 #66462  από FANTOMAS
 Δευ Ιαν 16, 2012 10:07 am
Κώστας έγραψε:"άνθρακες ο θησαυρός", κρίμα!
Αναρωτιέμαι οι σύλλογοι μας σαν καθ ύλην αρμόδιοι αιτούν/απαιτούν τίποτα για μας ή μόνο συνέδρια για ''νέα'' φάρμακα με την ευγενική χορηγία της serono, novartis κλπ διοργανώνουν σε κεντρικά ξενοδοχεία ???
 #66496  από ΙΡΜΑ
 Δευ Ιαν 16, 2012 11:03 pm
ΕΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.
 #66561  από Κώστας
 Τρί Ιαν 17, 2012 11:52 pm
fantoma, μην αναρωτιέσαι.
Την απάντηση την γνωρίζεις ήδη!
"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"
 #66577  από FANTOMAS
 Τετ Ιαν 18, 2012 4:18 pm
Κώστας έγραψε:fantoma, μην αναρωτιέσαι.
Την απάντηση την γνωρίζεις ήδη!
"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"
χαίρομαι να μοιράζομαι με τους συν ασθενείς μου, τους προβληματισμούς μου ......
 #67676  από lybtas
 Δευ Φεβ 13, 2012 1:31 pm
δείχνεις το δελτίο στάθμευσης (νομίζω ετσι λέγετε) που έχεις πάρει από την νομαρχία και περνάς ..

είναι de facto.. σε ολυμπια οδο αυτοκινητόδρομο αιγαίου και μορέα .. λογικά το ίδιο ισχύει και στιν αττική οδό
 #67690  από FANTOMAS
 Δευ Φεβ 13, 2012 7:43 pm
lybtas έγραψε:δείχνεις το δελτίο στάθμευσης (νομίζω ετσι λέγετε) που έχεις πάρει από την νομαρχία και περνάς ..

είναι de facto.. σε ολυμπια οδο αυτοκινητόδρομο αιγαίου και μορέα .. λογικά το ίδιο ισχύει και στιν αττική οδό
έστειλα e mail σε Ολύμπια Οδό και Αττική Οδό, ΑΜΕΣΩΣ με πήρε στο κινητό μια ευγενέστατη κυρία της Ολ. Οδ. όπου μου είπε ότι ανεξαρτήτως της νομοθεσίας υπάρχει εσωτερικό σημείωμα που λέει να ΜΗΝ πληρώνουν όσα Ι.Χ έχουν την χαρακτηριστική μπλέ καρτα αναπήρων.

Απο Αττική οδό αναμένω.
 #68040  από FANTOMAS
 Τετ Φεβ 22, 2012 9:36 am
FANTOMAS έγραψε:
lybtas έγραψε:δείχνεις το δελτίο στάθμευσης (νομίζω ετσι λέγετε) που έχεις πάρει από την νομαρχία και περνάς ..

έστειλα e mail σε Ολύμπια Οδό και Αττική Οδό, ΑΜΕΣΩΣ με πήρε στο κινητό μια ευγενέστατη κυρία της Ολ. Οδ. όπου μου είπε ότι ανεξαρτήτως της νομοθεσίας υπάρχει εσωτερικό σημείωμα που λέει να ΜΗΝ πληρώνουν όσα Ι.Χ έχουν την χαρακτηριστική μπλέ καρτα αναπήρων.

Απο Αττική οδό αναμένω.

μου ήρθε σήμερα απάντηση και απο άλλες δυο εταιρείες ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε & ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ,

Η ΜΩΡΕΑΣ (ΚΟΡΙΝΘΟ-ΣΠαρτη -καλαματα) μου απάντησε τα ίδια με την Ολύμπια Οδό υπάρχει νομικό κενό αλλά παρ όλα αυτά επιτρέπει την ατελώς διέλευση των Ι.Χ των ΑΜεΑ επιδεικνύοντας την ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ στάθμευσης,

ενώ το ίδιο νομικό κενό η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ το μεταφράζει ότι μέχρι να διευθετηθεί το νομικό πλαίσιο ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΙ απο την καταβολή τέλους διελευσεως.

αυτά.