• Έναρξη Gilenya και ταξίδι

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #65494  από mistersix
 Σάβ Δεκ 17, 2011 9:39 pm
Ο γιατρός μου θέλει να ξεκινήσω Gilenya πριν τις γιορτές. Όταν του ανακοίνωσα ότι θα φύγω τις γιορτές μου απαγόρευσε να φύγω. Εγώ θέλω διακαώς να φύγω. Φίλοι που έχουν ξεκινήσει το Gilenya έχουν ιδέα πόσο επικίνδυνο είναι το Gilenya τις πρώτες ημέρες λήψης του. Προσπαθώ να αποφασίσω τι να κάνω και άλλα μου λέει το ένστικτό μου και άλλα το μυαλό μου. :sad-pacing:
 #65501  από billios
 Σάβ Δεκ 17, 2011 10:49 pm
Η λογικη λεει πως καλο ειναι να εχεις τη δυνατοτητα αν πασα στιγμη να μπορεις τρεξεις σε καποιον γιατρο για τα πρωτα 24ωρα.Γιατι δεν κανεις λοιπον το ταξιδι σου και ξεκινα μετα την θεραπεια!!
Για 5 μερες πανω 5 κατω δε νομιζω να αλλαξει κατι δραματικα αν μεινεις με την τωρινη σου αγωγη!
 #65515  από Στάθης
 Κυρ Δεκ 18, 2011 10:15 am
Γεια σου Mistersix !!! Που χαθηκες ρε μεγάλε πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε ελπίζω να είσαι καλά και μάχιμος !!! Τέλος το Tysabri εεε; Πάμε στο επόμενο που λέγεται Gilenya.....

Μια πρόταση είναι να κάνεις 1g κορτιζόνη (IV) για το ψυχολογικό Kick του ταξιδιού... να νιώθεις ρε παιδί μου ασφαλές για λίγες μέρες και όταν γυρίσεις χτύπα κανένα χαπόνι.....

Πάντως ο γιατρός σου (αν θυμάμαι καλά κάποτε είχαμε το ίδιο...) είναι λίγο αυταρχικός σε αυτά τα θέματα οπότε πρέπει να του κάνεις καλή αντιπρόταση.
 #65552  από mistersix
 Δευ Δεκ 19, 2011 1:24 am
billios έγραψε:Η λογικη λεει πως καλο ειναι να εχεις τη δυνατοτητα αν πασα στιγμη να μπορεις τρεξεις σε καποιον γιατρο για τα πρωτα 24ωρα.Γιατι δεν κανεις λοιπον το ταξιδι σου και ξεκινα μετα την θεραπεια!!
Για 5 μερες πανω 5 κατω δε νομιζω να αλλαξει κατι δραματικα αν μεινεις με την τωρινη σου αγωγη!
Κι εγώ αυτό θα ήθελα ιδανικά: να ξεκινήσω το Gilenya αλλά ο γιατρός μου θέλει να το ξεκινήσω τώρα. Θα δούμε. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
 #65553  από mistersix
 Δευ Δεκ 19, 2011 1:48 am
Στάθης έγραψε:Γεια σου Mistersix !!! Που χαθηκες ρε μεγάλε πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε ελπίζω να είσαι καλά και μάχιμος !!! Τέλος το Tysabri εεε; Πάμε στο επόμενο που λέγεται Gilenya.....

Μια πρόταση είναι να κάνεις 1g κορτιζόνη (IV) για το ψυχολογικό Kick του ταξιδιού... να νιώθεις ρε παιδί μου ασφαλές για λίγες μέρες και όταν γυρίσεις χτύπα κανένα χαπόνι.....

Πάντως ο γιατρός σου (αν θυμάμαι καλά κάποτε είχαμε το ίδιο...) είναι λίγο αυταρχικός σε αυτά τα θέματα οπότε πρέπει να του κάνεις καλή αντιπρόταση.
Γεια σου Στάθη! Όντως έχουμε να τα πούμε ποοοολυυυυ καιρό και από κοντά και μέσα από το φόρουμ. Ναι Tysabri δυστυχως τελος. Πάμε τώρα για Gilenya. Για να δούμε. Θα αντιπροτείνω διάφορα και οψόμεθα τι μέλλει γενέσθαι. Το σκεφτόμουν κι εγώ το 1g ενδοφλεβιας κορτιζονης αλλα εκανα προληπτικα πενθημερο σχημα προ μηνος (και κατι). Δεν ξέρω θα δούμε.

(Δεν ήξερα ότι είχες αλλάξει γιατρό-ελπίζω όλα καλά!)
 #66117  από mitsos
 Σάβ Ιαν 07, 2012 4:34 am
Geia sas..tha arxisw gilenya tis 14...mipws kserei kapoios poso kratane oi pithanes parenergeies opws o puretos ktl?kai an einai upofertes perissotero...milaw gia tis aples suxnes parenergeies,gt oi pio spanies pou grafei to fuladio sto farmako einai tragikes:/
 #66139  από Νικος
 Σάβ Ιαν 07, 2012 7:35 pm
Δεν προκαλεί πυρετό αυτή η θεραπεία, κατά την πρώτη λήψη θα σε κρατήσουν μέσα μερικές ώρες για παρακολούθηση πίεση-καρδιακους παλμούς και θα σε καλωδιώσουν για 1-2 καρδιογραφήματα.
Οι πονοκέφαλοι που εύχομαι να μην σου προκύψουν είναι πραγματικά ανυπόφοροι, το πιο πιθανό είναι να μη παρατηρήσεις τίποτα απόλυτος σε μένα οι κεφαλαλγίες ξεκίνησαν ένα εξάμηνο μετά την αρχή της αγωγής και η καθημερινή δόση που έπαιρνα ήταν 2,5 φορές πάνω από αυτήν που κυκλοφορεί τώρα.
 #66709  από mitsos
 Σάβ Ιαν 21, 2012 2:36 am
Kai omws anevasa kati dekata tis prwtes duo meres...alla auto pou den paleuetai einai I kourasi...ap otan ksekinisa tin agwgi niwthw oti eimai liwma sunexeia...den eixa pote tn kourasi san ms symptom alla twra tin katalavainw gia ta kala...hope pws isws perasei argotera:/