• τεστ αιματος για εγκεφαλοπαθεια απο χορηγηση TYSABRI

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #67148  από arianne
 Τρί Ιαν 31, 2012 3:16 pm
ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΑΠΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ...ΜΟΝΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΔΩΣΩ ΔΗΛΑΔΗ??
 #67749  από Vassiliki
 Τρί Φεβ 14, 2012 8:14 pm
στο πλαίσιο προβληματισμού εάν θα αλλάξω, ή όχι, θεραπευτική αγωγή (από Rebif 44 στο Tysabri), μόλις έδωσα και εγώ αίμα για να γίνουν οι εξετάσεις των αντισωμάτων.

με πληροφόρησαν ότι, οι εξετάσεις είναι πλέον δωρεάν (παλιά κόστιζαν 400 με 500 ευρώ) και ότι το κόστος το αναλαμβάνει η φαρμακευτική εταιρεία.

Το γράφω για να ενημερωθούν όλοι όσοι κάνουν Tysabri (και αυτοί που σκέφτονται να το ξεκινήσουν) και να ζητήσουν από τους γιατρούς τους (εάν δεν τους το έχουν προτείνει ήδη) να κάνουν τις εξετάσεις αίματος.
 #68022  από arianne
 Τρί Φεβ 21, 2012 9:52 pm
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΠΑΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΥΣΑΜΠΡΙ Κ ΘΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ.ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ??ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΡΕΜΠΙΦ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΛΙΤΕΡΕΥΣΕΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΠΗΚΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ..ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΥΣΑΜΠΡΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ..
 #68026  από toula
 Τρί Φεβ 21, 2012 10:39 pm
οχι δεν ειναι απαραιτητο να σταματησεις το φαρμακο, σε εμενα βγηκε αρνητικη αλλα και σε ασθενεις που βγηκαν θετικη οι γιατροι τους ειπαν να το συνεχισουν, απο εκει και περα θα σου και ο δικος σου γιατρος αν θα συνεχισεις η οχι , ολα καλα θα πανε :romance-kisscheek: :greetings-waveyellow:
 #68028  από Vassiliki
 Τρί Φεβ 21, 2012 11:03 pm
μην αγχώνεσαι Ariane.
όπως λέει η Τούλα, ακόμη και εάν το αποτέλεσμα των εξετάσεων βγει θετικό δεν σημαίνει ότι θα το σταματήσεις. Θα σε παρακολουθούν στενότερα.
Έτσι απάντησαν σε εμένα πριν απο λίγες μέρες, στο νοσοκομείο, που πήγα να δώσω αίμα για τις εξετάσεις.
 #68035  από ioanna_melina
 Τετ Φεβ 22, 2012 3:09 am
Εμένα μου έκαναν τον Ιούλιο αυτήν την εξέταση και το Σεπτέμβρη μου είπαν οτι είναι θετικός ο ιός. Ακόμη πάντως κάνω Ταισάμπρυ. Ετοιμάζομαι για την 10 ή 11 δόση. Βασικά, οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ μικρές να εμφανιστεί... Εγώ προσωπικά σκεφτόμουν να πάρω το Ταισάμπρυ κι άλλο γιατί με βολεύει πάρα πολύ σα φάρμακο και να σταματήσω κάπου κοντά στη 2ετία...σε 1χρόνο πάνω κάτω δηλαδή.
Σε μια επίσκεψη ρώτησα μια γιατρό και έναν ειδικευόμενο και μου είπαν οτι το πότε θα το σταματήσω είναι κάτι που θα αποφασίσω εγώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o :o :shock: :shock:
Είναι σωστό αυτό????? :think: Δηλαδή όπως έβαλα υπογραφή και το ξεκίνησα..έτσι τώρα υπ'ευθύνη μου το συνεχίζω!!???... :obscene-drinkingchug:
Τι να πω.... :confusion-seeingstars:
Σε 2 εβδομάδες έχω ραντεβού με το διευθντή της νευρολογικής,αυτός μου σύστησε το Ταισάμπρυ ( ή μάλλον απλά μου ανακοίνωσε οτι θα σενεχίσω με αυτό..) και θα το συζητήσω μαζί του.

Α! στην ερώτηση που έγινε πριν, με τι θα συνεχίσουμε μετά, λογικά με το Τζιλένια. Τι άλλο έμεινε??????!!!!! ....... Αχ.....το μόνο που φοβάμαι είναι αυτά που λένε για το Ταισάμπρυ οτι συμβαίνουν όταν κανείς το σταματά............ :pray: :pray: :pray:
 #68125  από arianne
 Πέμ Φεβ 23, 2012 5:27 pm
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΤΗΝ 16Η Κ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΤΥΣΑΜΠΡΙ...ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΙΟ..
3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ..ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΑ(ΓΤ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΛΙΑ)Κ ΑΠΟ ΜΑΗ ΤΖΙΛΕΝΙΑ...