• GILENYA - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ - ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ?

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #64027  από arigo
 Πέμ Νοέμ 17, 2011 9:41 pm
Καλησπέρα σε όλους.
Παίρνω το χάπι 1,5 μήνα και τις 2 φορές το προμηθεύτηκα από το φαρμακείο, αφού είχα πάρει προέγκριση από το ταμείο μου.
Λόγω του εμπάργκο των φαρμακοποιών στο ταμείο μου, αποφάσισα να το προμηθευτώ από το νοσοκομείο.
Μπορεί κάποιος να μου πει την διαδικασία? Ειδικά στο Γεννηματά.
Επίσης, υπάρχουν νοσοκομεία που ξέμειναν από φάρμακα? Σας έχει συμβεί? Γιατί φοβάμαι ότι θα αρχίσει να μας συμβαίνει....
 #64679  από Νικος
 Τρί Νοέμ 29, 2011 12:22 pm
arigo έγραψε:Τι έγινε ρε παιδιά? Μόνο εγώ χαπακώνομαι σε αυτό το forum?....
:lol: :lol: :lol:
Δυστυχώς ούτε εγώ μπορώ να βοηθήσω , αλλά πολύ μου άρεσε το σχόλιο :lol:
 #64968  από ΕΙΡΗΝΗ
 Τρί Δεκ 06, 2011 9:39 pm
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ GILENYA ΚΑΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ (ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ)ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ!!!ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ;
:scared-shocked:
 #65059  από Νικος
 Πέμ Δεκ 08, 2011 11:26 am
Στην Βρετανια το απέρριψαν λόγο κόστους, δεν θεωρούν ότι αξίζει να δίνει ο κάθε ασφαλισμένος 2000+ ευρώ για μια θεραπεία, η Novartis βασικά έχει εμπλακεί σε ένα ιδιότυπο πόλεμο με τον Nice ποιος θα κάνει πρώτος πίσω και στην μέση οι ασθενείς έχουν γίνει μπαλάκι.
Με τις οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας, μην έχουμε καμιά ίδια ιστορία
 #65062  από Γιάννης
 Πέμ Δεκ 08, 2011 11:49 am
Στην ελλάδα είμαστε και λεβέντες είμαστε και μαλάκες. Μου έλεγε προχθές ένας νευρολόγος ότι στη βρετανία σε περιπτώσεις προϊούσας μορφής υποχρεούνται να μην χορηγούν φάρμακα αλλά άλλες παροχές, κέντρα αποκατάστασης, φυσικοθεραπείες κλπ.
 #65073  από kate2002
 Πέμ Δεκ 08, 2011 3:42 pm
Γιάννης έγραψε:Στην ελλάδα είμαστε και λεβέντες είμαστε και μαλάκες.
:text-+1: :text-+1: :text-+1: :text-+1: :text-goodpost: :text-goodpost: :text-goodpost: :text-bravo: :text-bravo: :text-bravo: :happy-wavemulticolor: τι μεγαααααλη κουβέντααα....
μηπως τωρα πια ειμαστε μονο το 2ο;;;; λεω...
 #65083  από Johnyg
 Πέμ Δεκ 08, 2011 9:24 pm
Καλησπερα σε ολους και απο μενα.

Η μητερα μου εχει σκληρυνση και αφοτου διαγνωστηκε 2 χρονια πριν (φαινεται οτι την ειχε για περισσοτερα χρονια) ξεκινησε απο τοτε να κανει θεραπεια με Avonex.

Διαβασα σε πολλα αρθρα οτι το Gilenya θεωρειται πιο αποτελεσματικο και προφανως ειναι πιο ευκολο ως χαπι αντι για τα ενεσιμα του Avonex.

Ο νευρολογος ειναι στο Ιπποκρατειο Θεσ/κης οπου λες και δεν ακουσαν ποτε για το Gilenya συνεχιζουν με τις ιντερφερονες.

Τα ιδια και το φαρμακειο της που μαλιστα ειπε πως αν γραφοταν και το συνταγολογουσαν οι γιατροι θα το ηξερε και οτι μεχρι στιγμη δεν εχει γνωση επι του θεματος.

Εμαθα κι εγω το σχετικο με το ΙΚΑ....μα καλα ποσο καραγκιοζηδες μπορει να ειναι?....

Στη Θεσ/κη το εχουν χεσει τελειως. Τη μια επρεπε ολοι να πηγαινουν στο κεντρο στη Σαπφους για εγκριση της συνταγης, την αλλη επρεπε να πηγαινεις να παιρνεις το φαρμακο απο το νοσοκομειο.

Δηλαδη δεν εχω καταλαβει, εχουν συνειδητοποιησει οτι οι ανθρωποι αυτοι εχουν δυσκολιες και αντι να διευκολυνουν τους επιβαρυνουν λες και το κανουν επιτηδες?

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γνωριζετε τι γινεται με το φαρμακο. Καταλαβαινω τα αρνητικα ενδεχομενα περι των ταμειων αλλα μεχρι στιγμης μπορει καποιος να μου πει σε τι φαση βρισκομαστε και γιατι πολλοι γιατροι-φαρμακεια πετανε αετο?....
 #77500  από kyriakos79
 Παρ Σεπ 14, 2012 5:00 pm
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗ BIOAXIS ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΘΕΙ! Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΗΘΕΛΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ-ΕΙΜΑΙ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ. ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΧΩ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ 3 ΜΕ 4 ΜΕΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ!