• ΕΓΩ ΕΠΙΔΟΜΑ! ΜΠΟΡΕΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ?

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #63248  από billios
 Πέμ Νοέμ 03, 2011 11:43 pm
Ισως να εχει κουρασει το ζητημα αυτο,ομως ειναι πλεον νευραλγικο σημειο της καθημερινοτητας,της ποιοτητας ζωης και της καθημερινης βιοπαλης ειδικα οταν εκτος των υπολοιπων χρειαζεται να τρεχουν και καποια εξοδα ''συντηρησης''.
Εχω διαβασει πιστευω απαντα τα δεδομενα που εχουν γραφτει,παρολαυτα θα ηθελα ενα χερι.
Ας υποθεσουμε οτι εχω γνωματευση απο δημοσιο νοσοκομειο και ξεχωριστα απο ιδιωτη γιατρο τα οποια να πιστοποιουν Σ.Κ.Π με παραπαρεση,δεν ακολουθω ομως αγωγη.Φανταζομαι πως θα πρεπει να μιλησω με νευρολογο να μου γραψει αγωγη την οποια δεν θα παρω [ασχετο] σωστα? Κατοπιν αφου θα κανω φρεσκες μαγνητικες [αυτες που εχω ειναι 6 μηνων] θα κλεισω ραντεβου στο κεπα με ολα τα ψιψιψινια,σωστα?
Θα εμφανιστω λοιπον στους λορδους και επειδει δεν εχω κινιτικο θα με κοψουν σωστα? [εκτος αν ειμαι φαρδος],θα ζητησω β'βαθμια μετα και ο θεος βοηθος,σωστα?
Ειμαι εργαζομενος παρολαυτα,δικαιουμαι να κανω μια προσπαθεια! Πως το βλεπετε
 #63294  από Π.Μ79
 Παρ Νοέμ 04, 2011 12:35 pm
Καλημέρα Βασίλη.

Πρώτον: Δε χρειάζεται να κάνεις μαγνητική. Εμένα είναι 10 μηνών και τη δέκτηκαν, γιατί πολύ απλά, δε γράφουν συχνά μαγνητικές τώρα λόγω κόστους, παρά μόνο αν περάσεις ώση/ώσεις και θέλουν να μετρήσουν κουκκιδούλες.

Δεύτερον: Πήρα προχτές τις γνωματεύσεις των γιατρών της Α'θμιας και Β'θμιας επιτροπής που πέρασα πέρσι.
Ενώ με είχαν εξετάσει ενδελεχώς με σφυράκια, με διάφορα τεστ κλπ, είδα στις γνωματεύσεις ότι η κοπέλα με το σφυράκι, είναι ψυχίατρος.
Οι υπόλοιποι ήταν ορθοπαιδικοί (2), ΩΡΛ (2) και ένας παθολόγος.
Άρα είτε αυτοί ανακάλυψαν προβλήματα που έχω και δε φαίνονται (καθώς οι γνωματεύσεις γράφουν: αμφοτερόπλευρη πυραμιδική και παρεγκεφαλιδική συνδρομή) είτε απλά ήμουν τυχερός.

Το ΚΕΠΑ πλέον, ανάλογα την πάθηση, σε εξετάζουν ανάλογοι γιατροί. Η Χρύσα που πέρασε πρόσφατα, την εξέτασαν νευρολόγοι.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και τα λεγόμενα του Κουτρουμάνη, στόχος του ΚΕΠΑ είναι να ανακαλύψει τις μαΐμούδες και να μειώσει γενικώς τις αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.

Το θέμα της αγωγής, το κοιτάνε αν το γράφει στο βιβλιάριό σου.
Πριν το ΚΕΠΑ, αν δε το έβλεπαν γραμμένο, ήταν εναντίον σου με τη δικαιολογία ότι δε το πολεμάς το πράμα. (τραγικό αλλά έτσι είναι).
Με το ΚΕΠΑ τώρα, δεν έχω ιδέα τι κοιτάνε και τι λαμβάνουν υπόψην ή όχι.

Με αυτά, το σίγουρο είναι ότι θα σε εξετάσουν κάργα, ειδικά τώρα που θα ζητάς επίδομα.
Από την άλλη βέβαια, έχεις μία εξελικτική και ανίατη νόσο.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να το κάνεις και στην τελική πάρε ένα ποσοστό αναπηρίας, όσο και αν είναι αυτό για να σε βοηθήσει εκτός του επιδόματος και σε άλλα. (εφορία, τέλη κυκλοφορίας κλπ).
 #63300  από billios
 Παρ Νοέμ 04, 2011 4:14 pm
Π.Μ79 ευχαριστω που απαντησες,δεν εχω αποκτηση ακομα την οικιοτητα με τους περισσοτερους για Π.Μ για να ρωτησω τον προβληματισμο μου ,γι αυτο επιβαρυνω το φορουμ.Θεωρητικα λοιπον εαν ο γιατρος μου συνταγογραφηση αγωγη και βρω τις γνωματευσεις που απαιτουντε μου λες αν καταλαβα πως αξιζει το κοπο η προσπαθεια,σημειωνω πως στο βιβλιαριο του ικα ειναι γραμενο απο την γιατρο μου -Σ.Κ.Π χρειζει επιδοματος-,αφου μαζωξω τα δεοντα λοιπον κλεινω ραντεβου για επιτροπη στα κεπα μεσω ικα? ωεω!!
 #63302  από Π.Μ79
 Παρ Νοέμ 04, 2011 4:48 pm
Όλο συζητάμε για τραγούδια, συμπτώματα που έχουμε, χένφα κλπ.
Ξεχνάμε καμιά φορά τα τρέχοντα που στην προκειμένη, είναι οι υγειονομικές επιτροπές. ;)

Λοιπόν, η διαδικασία έχει ως εξής:

1) Παίρνεις από το γιατρό σου (να'ναι στο ΙΚΑ ή σε δημόσιο νοσοκομείο και σε παρακολουθεί), γνωμάτευση (που θα αναλύει την κατάστασή σου).

Εκεί θα έχει επίσης, ονοματεπώνυμο γιατρού, Ταυτότητα, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΤΣΑΥ, ειδικότητα, ιατρικό σύλλογο, τηλέφωνο, φαξ, e-mail.

Απ'τον ίδιο γιατρό, θα πάρεις παραπεμπτικό για την επιτροπή που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

http://imageupload.org/?d=B1B1B03B1

Σ'αυτό θα αναφέρει από τι πάσχεις, την κατάστασή σου, τη φαρμακευτική σου αγωγή κλπ.
Επίσης σ'αυτό το χαρτί θέλει όλα τα παραπάνω στοιχεία του γιατρού.

Τα δύο χαρτιά αυτά θα έχουν γνήσιο υπογραφής του γιατρού, το οποίο γίνεται με το να πας στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου να τα σφραγίσουν και μετά στο πρωτόκολλο να πρωτοκολληθούν.

2) Μαζεύεις τελευταία μαγνητική (αν θες παίρνεις και τις παλιές μαζί) και γενικά ό,τι εξετάσεις έχεις για την σκπ.

3) Ταυτότητα ή διαβατήριο.

4) Βιβλιάριο ασθενείας.

5) Αριθμό ΑΜΚΑ.

6) Πληρώνεις 46 ευρώ στο ΙΚΑ ή σε όποιο ασφαλιστικό ταμείο είσαι και παίρνεις παραπεμπτικό για
το ΚΕΠΑ.

Αυτά τα πας στην γραμματεία του ΚΕΠΑ, τα καταθέτεις και αν όλα είναι καλά, σου δίνουν ημερομηνία εξέτασης.

Υπομονή ;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Π.Μ79 την Σάβ Νοέμ 12, 2011 3:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #63329  από billios
 Παρ Νοέμ 04, 2011 11:08 pm
Κρατω τα βηματα που κατεθεσες και θα πραξω ετσι ακριβως,σε ευχαριστω και παλι για τον χρονο που διεθεσες.
 #63569  από billios
 Τετ Νοέμ 09, 2011 3:23 pm
Εαν με κοψουν τελικα,ισχυει β'βαθμια μετα? και αν κοπω και εκει μετα απο ποσο καιρο δικαιουμε να ξανακανω χαρτια?
Σορυ αλλα προσπαθω να βαλω σε ταξη τα παραγματα μεσα στο κεφαλι μου το οποιο ειναι σαν τυρι εμενταλ αυτες τισ μερες
 #63572  από Π.Μ79
 Τετ Νοέμ 09, 2011 4:00 pm
Εάν σε κόψουν, κάνεις ένσταση και περνάς Β'θμια.

Αν σε κόψουν και εκεί, μετά από 6 μήνες νομίζω, εκτός και αν το πας σε διοικητικό δικαστήριο.

Όπως και να'χει, πρέπει να σου δώσουν ένα ποσοστό αναπηρίας όσο και αν είναι.

Αν θες 67% για επίδομα πχ και δε στο δώσουν, να ζητήσεις έστω να σου γράψουν μεν ότι απορρίπτεσαι για επίδομα, αλλά μόνο και μόνο απ'την ασθένεια, δικαιούσαι ένα ποσοστό αναπηρίας.
 #63642  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Νοέμ 10, 2011 6:08 pm
Billios, σου γραψω ο,τι ισχυε ,μεχρι τωρα ! Με καθε επιφυλαξη,γιατι δεν ξερω αν κατι εχει αλλαξει με τα νεα κολπα...ΚΕ.Π.Α. κλπ ! Λοιπον,πηγαινεις σε δευτεροβαθμια σε δυο περιπτωσεις 1) Αν η πρωτοβαθμια ειναι θετικη και σου κανει παραπομπη ο διευθυντης του υποκαταστηματος του ΙΚΑ 2) Αν η πρωτοβαθμια ειναι αρνητικη και κανεις εσυ ενσταση ! Και στις δυο περιπτωσεις,αν σε απορριψει η δευτεροβαθμια ,εχεις δικαιωμα να κανεις ενσταση και να πας σε τοπικη διοικητικη επιτροπη, ΤΔΕ ! Αυτη,απαρτιζεται απο διαφορους διοικητικους χαραμοφαηδες, οχι γιατρους, και ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ συντασσεται με την (απορριπτικη) αποφαση της δευτεροβαθμιας ! Το επομενο βημα ειναι η προσφυγη σου σε διοικητικα δικαστηρια, πρωτοδικειο και εφετειο, διαδικασια πολυ χρονοβορα και...ολιγον δαπανηρη.....Ζαλιστηκες ? :confusion-seeingstars: Κανε υπομονη,για ενα τελευταιο ! Λοιπον, σε καθε περιπτωση θετικης αποφασης της δευτεροβαθμιας, ο διευθυντης του υποκαταστηματος,εχει κι αλλο παραθυρακι ! Μπορει να σε παραπεμψει, σε επιτροπη δειγματοληπτικου ελεγχου ,στη διοικηση του ΙΚΑ ! Εκει δεν επιτρεπεται να εισαι παρων ! Παρολα αυτα ,ξεκινα τις σχετικες διαδικασιες ! Ετσι κι αλλιως,το επιδομα ΚΑΙ το δικαιουμαστε ΚΑΙ ,κυριως, το εχουμε αναγκη ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :romance-kisscheek: