• ΕΠΙΔΟΜΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #62899  από elpida
 Κυρ Οκτ 30, 2011 6:20 pm
1. Έχω ΣΚΠ εδώ και 2 χρόνια, κάνω AVONEX τον τελευταίο χρόνο και δεν έχω κάποιο κινητικό ή άλλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.
Δικαιούμαι το επίδομα της Πρόνοιας?
2. Ποιος καθορίζει το ποσοστό αναπηρίας μου?

*Είμαι άνεργη με ασφάλεια της Πρόνοιας.
 #62986  από monogramma
 Δευ Οκτ 31, 2011 7:14 pm
Οι ασθενείς με ΣΚΠ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω έχουν δικαίωμα αναπηρικής σύνταξης. Το ύψος της συντάξεως, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εξαρτώνται από το εκάστοτε ταμείο ασφάλισης.
(Υπεύθυνος Φορέας : Ταμεία Ασφάλισης)

Σε περιπτώσεις που η ΣΚΠ έχει επιφέρει παραπληγία ή τετραπληγία ο πάσχων δικαιούται το αντίστοιχο επίδομα παρα/τετραπληγίας, ύψους 660,80 € από τον φορέα ασφάλισης του ενώ οι ανασφάλιστοι μπορούν να αποταθούν στην Πρόνοια.
Σημείωση: σύμφωνα με τον Ν.3232/04 αρ.5, παρ.2, οι πάσχοντες από ΣΚΠ δικαιούνται το παραπληγικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
(Υπεύθυνος Φορέας : Ταμεία Ασφάλισης)

http://msassociationhellas.org/index.php?c=83 σε αυτο το site είδα πολλά σχετικά με όλα αυτά.

όσον αφορά τον κανονισμό αναπηρίας ...για χρόνιες παθήσεις όπως η σκπ εχεις τουλάχιστον 67% .....από εκεί και πέρα υπάρχουν επιτροπές κανονισμού αναπηρίας.
 #63102  από giannis
 Τετ Νοέμ 02, 2011 9:54 pm
Επίσης, όσοι έχουν 15 χρόνια συντάξιμης ασφάλισης συμπληρωμένα, μπορούν να αιτηθούν σύνταξης με 35ετία, εφόσον περάσουν από την επιτροπή που θα τους παραπέμψει το Ταμείο τους, προκειμένου να διαπιστώσει ποσοστό αναπηρίας.
 #63134  από passenger
 Πέμ Νοέμ 03, 2011 10:06 am
Δηλαδή εγώ που είμαι ασφαλισμένος στο ΟΑΕΕ η ΤΕΒΕ τι πρέπει να κάνω ?
Από πού πρέπει να ξεκινήσω , από το ΚΕ. ΠΑ ? Το κακό είναι ότι η τελευταία μαγνητική που έχω είναι πριν 1,5 χρόνο και το επόμενο ραντεβού μου με την γιατρό που με παρακολουθεί είναι πιθανώς μετά τον Φεβρουάριο . Εγώ θέλω να δω τι ποσοστό αναπηρίας έχω , και αν δικαιούμαι κάποιο επίδομα .
 #63183  από Π.Μ79
 Πέμ Νοέμ 03, 2011 2:40 pm
Και μένα η μαγνητική μου είναι 10 μηνών, αλλά τις δέχονται κανονικά.
Ούτως ή άλλως, μαγνητική μπορεί να γράψει ο γιατρός αν περνάμε υποτροπή ή έστω μετά από ένα εύλογο διάστημα, όχι όπως γινόταν πιο παλιά.

Ναι και συ θα πας στο ΚΕΠΑ, απλά φρόντισε να έχεις όλη τη χαρτούρα με πρωτότυπες υπογραφές κλπ, γιατί εκεί δε χαρίζουν κάστανο.
 #63453  από EFFIE
 Δευ Νοέμ 07, 2011 9:27 pm
passenger έγραψε:Δηλαδή εγώ που είμαι ασφαλισμένος στο ΟΑΕΕ η ΤΕΒΕ τι πρέπει να κάνω ?
Από πού πρέπει να ξεκινήσω , από το ΚΕ. ΠΑ ? Το κακό είναι ότι η τελευταία μαγνητική που έχω είναι πριν 1,5 χρόνο και το επόμενο ραντεβού μου με την γιατρό που με παρακολουθεί είναι πιθανώς μετά τον Φεβρουάριο . Εγώ θέλω να δω τι ποσοστό αναπηρίας έχω , και αν δικαιούμαι κάποιο επίδομα .
Καλησπερα!!
απο οποιο ασφαλιστικο ταμειο κ αν εισαι απο Κεπα θα καταθεσεις τα χαρτια σου και θα περασεις επιτροπη.
Απλα θα πρεπει να παρεις ενα χαρτι απο το ταμειο σου αν δικαιουσαι η οχι αναπηρικη συνταξη και να το καταθεσεις κ αυτο, ειτε δικαιουσαι ειτε οχι...Κ εγω τωρα ξεκινησα την διαδικασια κ εχει τρεξιμο, οπως και να ναι χωρις κινητικο προβλημα (ευτυχως να μην υπαρχει απ τη μια) δε θα παρουμε τιποτα.Εκτος αν παρεις το 50% οπως ειναι στο δικο μου ταμειο (τανπυ + οαεε) κ εχεις συμπληρωσει 10ετια και παιρνεις την κατωτατη συνταξη.Οτι ξερω κ οτι θα μαθαινω απο εδω και περα για το θεμα αυτο εγω θα το γραφω παντως...
 #63581  από passenger
 Τετ Νοέμ 09, 2011 7:19 pm
EFFIE έγραψε:
passenger έγραψε:Δηλαδή εγώ που είμαι ασφαλισμένος στο ΟΑΕΕ η ΤΕΒΕ τι πρέπει να κάνω ?
Καλησπερα!!
απο οποιο ασφαλιστικο ταμειο κ αν εισαι απο Κεπα θα καταθεσεις τα χαρτια σου και θα περασεις επιτροπη.
Απλα θα πρεπει να παρεις ενα χαρτι απο το ταμειο σου αν δικαιουσαι η οχι αναπηρικη συνταξη και να το καταθεσεις κ αυτο, ειτε δικαιουσαι ειτε οχι...Κ εγω τωρα ξεκινησα την διαδικασια κ εχει τρεξιμο, οπως και να ναι χωρις κινητικο προβλημα (ευτυχως να μην υπαρχει απ τη μια) δε θα παρουμε τιποτα.Εκτος αν παρεις το 50% οπως ειναι στο δικο μου ταμειο (τανπυ + οαεε) κ εχεις συμπληρωσει 10ετια και παιρνεις την κατωτατη συνταξη.Οτι ξερω κ οτι θα μαθαινω απο εδω και περα για το θεμα αυτο εγω θα το γραφω παντως...

Ok Ευχαριστω