• Απόφαση ΑΥΕ: σύνταξη ναι, εξωιδρυματικό επίδομα όχι

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #3095  από ευαγγελια
 Τρί Απρ 28, 2009 4:19 pm
Καλησπέρα σε όλους.
Πριν 1,5 χρόνο πέρασα για πρώτη φορά από επιτροπή του ΙΚΑ, μου έδωσαν 67%, αναπηρική σύνταξη και το εξωιδρυματικό επίδομα όπως ορίζει ο Ν. 3232/04.
Πριν λίγες μέρες πέρασα ξανά από ΑΥΕ για την "ανανέωση". Κατάλαβα ότι είχαν μια διαφωνία τα μέλη, τους άκουσα να αναγνωρίζουν πυραμιδική και ελαφριά παρεγκεφαλιδικη συνδρομή, στην απόφαση όμως, ενώ μου έδωσαν πάλι 67%, δεν ενέκριναν το εξωιδρυματικό επίδομα..
Εχει κάποιος παρόμοια εμπειρία? Εχει αλλάξει κάτι?Τι πρέπει να κάνω? Μπορώ να κάνω ένσταση μόνο για το επίδομα και όχι για το ποσοστό? Είναι λίγο ψυχοφθόρα η διαδικασία και φοβάμαι κιόλας με αυτά που ακούω, μήπως κανένας "τρελός", μου μειώσει το ποσοστό....(Οποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα...)
 #4031  από Γιούλη Κ.
 Παρ Μάιος 15, 2009 6:54 am
Ευαγγελία μου, καλημέρα :lol: :lol: Παίρνω κι εγώ σύνταξ από το Ι.Κ.Α. με ποσοστό 80% και το εξωιδρυματικό επίδομα :( Το μόνο που ξέρω είναι πως μπορείς να κάνεις ένσταση και μετά... δεν ξέρω... Ή μάλλον όχι αυτό που ξέρω είναι πως το επίδομα το δικαιούσαι ακόμα κι όταν δουλεύεις :!: Μου το είπε ένας φίλος ομοιοπαθής κι έτσι έκανα κι εγώ τα χαρτιά μου :!: Βεβαια έχεις μια απάντηση με χρονοκαθυστέρηση :!: αλλά είμαι καινούρια, κάνω βόλτες κι όπου βρω θέμα που μπορώ να συμμετάσχω... απαντάω :lol:
 #4107  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Σάβ Μάιος 16, 2009 9:01 am
Οι γιατροί που σε εξέτασαν είναι το λιγότερο ευθυνόφοβοι και έχουν άδικο . Κάνε ένσταση για την δευτεροβάθμια.
 #4162  από αλεξανδρα
 Δευ Μάιος 18, 2009 1:47 pm
θελω να σας κανω μια ερωτηση.....το 2001 περασα απο επιτροπη του ικα και μου εδωσαν 67% εγω ειμαι ασφαλισμενη στο τεβε απο το 1995 δεν εχω παρει ποτε μου το επιδομα γιατι δεν το γνωριζα,τωρα ομως σκεφτομαι να το παρω,μηπως καποιος μπορει να μου πει εαν πρεπει μετα απο 8 χρονια να ξαναπερασω επιτροπη και εαν ναι στον οαεε η στο ικα;
 #4171  από Γιούλη Κ.
 Δευ Μάιος 18, 2009 3:39 pm
Αλεξάνδρα καλό μεσημέρι. Η ερώτηση που έθεσες είναι λίγο μπερδεμένη :roll: Με τα λίγα που ξέρω πάντως, από επιτροπές περνάς μέχρι μια ηλικία :evil: Λες και αλλάζει κάτι, αλλά τέλος πάντων! Εκτιμώ πως κατ' αρχήν πρέπει να ξεδιαλύνεις σε ποιό ταμείο ανήκεις! Κι από εκεί και πέρα θα πράξεις ανάλογα :roll: Όπου μπορώ και ξέρω είμαι εδώ :roll: για απορίες σου :lol:
 #4208  από αλεξανδρα
 Τρί Μάιος 19, 2009 10:55 am
Γιουλη καλημερα,καλημερα σε ολους.....απο το 1995 ειμαι στο τεβε,το 2004 πηγα στο ταε,και σημερα και τα δυο ανηκουν στον οαεε.Πρεπει λοιπον να παω στο ταμειο μου για να ρωτησω μαλλον,γιατι ακρη δεν μπορω να βρω.... :roll: :roll:Γιουλη μου σε μπερδεψα σιγουρα με την επιτροπη που περασα το 2001,περασα επιτροπη στο ικα της Καρδιτσας,μου εδωσαν 67% δεν περασα επιτροπη απο το ταμειο μου,τοτε το τεβε δεν ειχε επιτροπη,απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να περασω επιτροπη απο το ταμειο μου για να παρω το επιδομα.
 #4219  από Γιούλη Κ.
 Τρί Μάιος 19, 2009 3:01 pm
Αλεξάνδρα καλό μεσημέρι :P Το θέμα δεν είναι αν μπέρδεψες εμένα, αλλά να ξεμπερδευτείς εσύ ;) Σίγουρα το επίδομα το παίρνεις μόνο από το ταμείο σου :!: Οπότε πιάστο από την αρχή και... καλά ξεμπερδέματα :roll: Να έχεις διαπιστωμένη πάθηση... να μην μπορείς να μετακινηθείς εύκολα... και η γραφειοκρατία να σε τρέχει :twisted: Ελλάς το μεγαλείο σου :evil:
 #4243  από αλεξανδρα
 Τετ Μάιος 20, 2009 11:22 am
Γιουλη μου καλημερα.Αυριο το πρωι θα παω στο νοσοκομειο να παρω τις ενεσεις μου,και μετα θα παω στο ταμειο μου και ο θεος μαζι μου :mrgreen: μολις επιστρεψω στην δουλεια μου θα σου στειλω μηνυμα να σου πω τα νεα.......σ ευχαριστω πολυ που προσπαθεις να με βοηθησεις :D :D
 #4260  από Γιούλη Κ.
 Τετ Μάιος 20, 2009 2:37 pm
Αλεξάνδρα σου εύχομαι τα καλύτερα και να ξεμπερδέψεις γρήγορα :roll: περιμένω νέα σου. Φιλάκια και υπομονή :roll: Καλό μεσημέρι :P
 #4328  από αλεξανδρα
 Πέμ Μάιος 21, 2009 1:46 pm
Γιουλη μου καλημερα.....δευτερη φορα στο γραφω το μηνυμα,το πρωτο που το εστειλα;;;;;;;;;ποιος ξερει;;;;Σημερα πηγα στο νοσοκομειο πηρα τα φαρμακα μου,πηρα και την γνωματευση της εβαλα και την στρογγυλη σφραγιδα,και αυριο θα παω στο ταμειο να τα καταθεσω και ο θεος μαζι μου.Την Κυριακη θα ερθεις στην συναντηση μας;