• ΚΟΠΩΣΗ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #62107  από Αναστάσιος
 Τρί Οκτ 18, 2011 8:37 pm
Καλησπερα σε ολους!
Καταρχην θα ηθελα να δωσω τα θερμα μου συγχαρητηρια μου στους δημιουργους αυτου του site!
Ας μιλησω λιγο για εμενα κ για το θεμα μου,ειμαι 22 χονων η ΣΚΠ μου παρουσιαστηκε 6 μηνες πριν τα 19 μεχρι τωρα δεν μου ειχε παρουσιαστει καποιο μεγαλο συμπτωμα,ομως απο το καλοκαιρι κ μετα κουραζομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ αν περπατησω 15 λεπτα νιωθω τα ποδια μου παρα πολυ αδυναμα για τρεξιμο ουτε λογος κ γενικα παρατηρω συχνα οτι παραπαταω ,πριν 1 βδομαδα πηγα κ γραφτηκα σ'ενα γυμναστηριο σκεφτομενος να γυμνασω τους μυς. ΔΕΝ αντεχω αλλο αυτην την κουραση.Πιστευετε πως θα με βοηθησει;Εχετε μηπως παρουσιασει κ εσεις κατι αναλογο κ αν ναι πως το αντιμετωπισατε; Υπαρχουν μηπως εξιδικευμενες ασκησεις που βοηθουν;
 #62115  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Οκτ 18, 2011 11:19 pm
:teasing-neener: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ !!!! Λοιπον η κοπωση ακομα και χωρις αιτια ,δυστυχως,ειναι μερος του πακετου της σκπ !Επειδη,ομως ,τη νοιωθεις πολυ εντονη,συζητησε το με το γιατρο σου ! Μπορει να σου δωσει βιταμινες ,για να σε βοηθησει ! Ακομα,φροντισε να μην ξεπερνας τα ορια σου στο γυμναστηριο και να ξεκουραζεσαι μετα ! Εισαι σε φαρμακευτικη αγωγη ???
 #62117  από kath
 Τρί Οκτ 18, 2011 11:27 pm
Αναστασιε καλησπερα
Θασυμφωνησω απολυτα με την Αννα
η κοπωση ειναι ενα απο τα κυρια συμπτωματα της παθησης.Εγω οταν ξυπναω το πρωι νιωθω κουρασμενη πολλες φορες σαν να εχω περπατησει πολλη ωρα κ μετα σιγα σιγα μου περναει.Επαιζα τεννις παλια, τωρα οπως ειπες κ εσυ για το τρεξιμο ουτε λογος πλεον.Η επιλογη σου να κανεις γυμναστικη για τους μυες ειναι πολυ σωστη απο τα λιγα που ξερω.Μην καταπονεις τον εαυτο σου κανε ασκησεις μεχρι εκει που μπορεις.Απ ο,τι ξερω τα βαρακια ενδεικνυνται.Κ εγω προσπαθω να γυμνασω τους μυες με ποδηλατο κ βαρακια.Δεν το εχω ψαξει για συγκεκριμενες ασκησεις ξερω ομως οτι υπαρχουν.
Υπομονη επιμονη κ καλη συνεχεια
 #62123  από Αναστάσιος
 Τρί Οκτ 18, 2011 11:44 pm
Παιρνω ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ μερα παρα μερα!
Σας ευχαριστω πολυ!Να'στε καλα!
 #62144  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Οκτ 19, 2011 12:54 pm
Αναστάσιος έγραψε:Παιρνω ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ μερα παρα μερα!
Σας ευχαριστω πολυ!Να'στε καλα!
ΑΧΧΧΧ.....ΚΑΙ η ιντερφερονη ,προκαλει κοπωση...Πες το ,ομως στο γιατρο σου !!! :romance-kisscheek:
 #62145  από Vassiliki
 Τετ Οκτ 19, 2011 1:00 pm
καλώς ήρθες Αναστάσιε !

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για να διατηρούνται οι μυς σε καλή κατάσταση (πισίνα και yoga συμβουλεύουν όλοι και δεν έχουν άδικο !), ωστόσο μην το παρακάνεις γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Η ήπια και συστηματική γυμναστική είναι η καλύτερη.
Άκου το σώμα σου (και μην μπεις στο τριπάκι τι έκανες παλιά, γιατί ... δεν είμαστε όπως παλιά).

Καλώς ήρθες και πάλι,
 #62156  από pelopidas
 Τετ Οκτ 19, 2011 3:00 pm
καλως ηρθες αναστασιε
ξεκουρασου λοιπον και διαβαζε