• κερατοκωνος και σκπ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #62047  από anty
 Δευ Οκτ 17, 2011 7:35 pm
Καλησπερα σας!
Ηθελα να σας κανω μια ερωτηση. Εχει τυχει σε καποιον απο εσας να εχει πέρα από την σκπ και κερατοκωνο. Ναι μολις ανακαλυψα οτι εχω και αυτην την ασθένεια. Γιατι μάλλον η μια ηταν λίγη.... Τελοσπαντων απλα θα με ενδιεφρερε οποιαδηποτε αποψη αυτου του θεματος. Αν κάποιος εχει προσωπική εμπειρία ή αν εχει ακουσει κατι, θα το εκτιμουσα ιδιαίτερα...
 #62048  από Π.Μ79
 Δευ Οκτ 17, 2011 8:29 pm
Γεια χαρά.

Όταν είχε θολώσει το μάτι μου, μου είχανε κάνει τοπογραφία κερατοειδούς φοβούμενοι για κερατόκωνο.
Τελικά δεν είχα αυτό αλλά σκπ και δεν είχα επίσης και αυτό.

Έχει η θεία μου κερατόκωνο, η οποία απλά φοράει σκληρούς φακούς επαφής και είναι μια χαρά.
Ένας φίλος του πατέρα μου, αναγκάστηκε να κάνει μεταμόσχευση κερατοειδούς και τώρα βλέπει πολύ καλά.

Βρες ένα καλό οφθαλμίατρο να σε παρακολουθεί και να μπορεί να κρίνει στην πορεία αν με τους φακούς επαφής, θα είσαι επαρκής.
Επίσης, φρόντισε έστω 1 φορά το χρόνο να μετράς την οπτική σου οξύτητα.
 #62069  από nansu
 Τρί Οκτ 18, 2011 10:29 am
Φοβερός οφθαλμίατρος είναι ένας στο Γεννηματά και τον λένε Μακρή Γιώργο...!! Πήγαινε να τον βρείς και θα σε βοηθήσει 100%
 #62083  από anty
 Τρί Οκτ 18, 2011 2:57 pm
Και εγω οταν πηρα ειδηση την θολουρα πηγα κατευθειαν για να ελεγξω το οπτικο νευρο, αφου αυτο ηταν το πιο φυσιολογικο...αλλα τελικα κατεληξα με κερατοκωνο. Το πιο σπαστικο απο ολα ειναι οτι για να δεις καθαρα πρεπει να βρεις ειδικους φακους, κατι που μαλλον δεν ειναι τοσο ευκολο. Τελοσπαντων ελπιζω οτι δεν θα εξελιχτει, γιατι δεν θα το αντεξω. Οταν εμαθα οτι εχω σκπ, το πρωτο πραγμα που είπα. Θεε μου μην με χτυπησει στα μάτια. Και τωρα εχω αλλο ενα αγχος...
Δεν μου εφταναν καθε 6μηνο οι μαγνητές τωρα θα εχω και αλλες εξετασεις.
Ο γιατρος που μου αναφερες στον Γεννηματα ξερεις αν ειναι καλος στην συγκεκριμενη παθηση;
 #62133  από nansu
 Τετ Οκτ 19, 2011 10:49 am
Kαλημέρα antu...και εγώ έτσι ξεκίνησα... ξύπνησα μια μέρα και δεν έβλεπα τπτ από το δεξί μάτι . Οταν σου λέω τπτ, τπτ...μια μαυρίλα αλλά δεν φαντάστηκα οτι θα είχα ΣΚΠ... φαντάστηκα ότι έπαθε κάποια μόλυνση το μάτι μου... και πήγα στον οφθαλμίατρο και αυτός με την σειρά του με έστειλε στον νευρολόγο και μετά ξερεις τις διαδικασίες... μαγνητικές-εξετάσεις και ανακαλύφθηκε τι είχα...!! βέβαια πήρα κορτιζόνη και επανήλθε και είναι πολύ καλύτερα τώρα!! Ο γιατρός που σου ανέφερα ειναι ο 4ος που είχα πάει και ήταν ο καλύτερος κατα την δικη μου γνώμη.Είναι επιμελητής και νεαρός στην ηλικία και αυτό στο αναφ'ερω επειδή ασχολείται και σου λύνει τις όποιες απορίες έχεις.Δεν χάνεις τπτ να τον δείς και να ακούσεις τις απόψεις που έχει και εκείνος.Είναι πάνω απ'ολα άνθρωπος και μετά γιατρός και αυτο νομίζω οτι είναι το σημαντικότερο... μου φαίνεται οτι κάπου πρέπει να έχω και το τηλ του αν θες...!! Θετική σκέψη να έχουμε και όλα θα πάνε καλά!!!! :lol:
 #62150  από anty
 Τετ Οκτ 19, 2011 2:01 pm
Εννοειται οτι με ενδιαφερει το τηλεφωνό του. Το θεμα μου ειναι κλεινεις ευκολα ραντεβου μαζι του;;; Εγω μενω επαρχια (Κρητη συγκεκριμενα). Αυτο που θα προσπαθησω να κανω ειναι επειδή κλεινω ραντεβού και με την κ. Καραγεωργίου να δω αν θα μπορουσα να το κανονισω την ιδια μερα, αφου και οι 2 ειναι στο ιδιο νοσοκομειο...
 #62163  από nansu
 Τετ Οκτ 19, 2011 3:57 pm
ΠΩ ΠΩ ΠΩ..ΤΙ ΤΥΧΕΡΗ....>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
είναι το όνειρο μου να μείνω κάποια μέρα στην Κρήτη...!!!! αχ...!!!! τι τέλειααααα!!!!!!!!!!!!!! θα μου στείλεις μέλι?????? χαχαχαχα....!!!! η Καραγεωργίου είναι θεάααα!!!! την έχω γνωρίσει...!!!μόλις βρω το τηλ του θα στο στείλω...αν και νομίζω οτι αν ρωτήσεις την Καραγεωργίου σίγουρα θα μπορεί να στο κανονίσει...!!!! :happy-cheerleadersmileygirl:
 #62250  από Vassiliki
 Πέμ Οκτ 20, 2011 11:05 pm
Ήθελα, απλά, να επιβεβαιώσω και εγώ ότι ο Μακρής είναι πολύ καλός γιατρός.

Με είδε για ένα πρόβλημα (που δεν είχε σχεση με ΣΚΠ), και ενώ δύο ιδιώτες οφθαλμίατροι και τα έκτακτα του Λαικού επί έναν μήνα με ταλαιπωρούσαν με λάθος διαγνώσεις, ο ίδιος το βρήκε αμέσως!!! και κυρίως, εξηγούσε και ήταν άνθρωπος.
 #62254  από Π.Μ79
 Πέμ Οκτ 20, 2011 11:12 pm
Δυστυχώς καμιά φορά, ένας γιατρός μπορεί για κάποιους να είναι κορυφαίος και για άλλους ένα τίποτα.

Όταν είχε θολώσει το μάτι μου, πήγα σε 6 οφθαλμίατρους.

Είχα πει σε παλιό ποστ ότι ο 4ος στη σειρά μου είπε να πάω σε ψυχολόγο.

Δεν ανέφερα τότε όνομα, αλλά βλέπω ότι το βάλατε τώρα.

Τι να θεωρήσω προσωπικά γι'αυτό το γιατρό?

ΥΓ: Πάντως ευγενικός είναι όντως, ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν του δάγκωσα την καρωτίδα.