• ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #60683  από youla
 Δευ Σεπ 26, 2011 4:03 pm
Παιδιά, καλησπέρα.
Εχω Σκλήρυνση και γνωρίζω, επίσης, ότι πέρασα τοξόπλασμα πριν λίγα χρόνια. Εντελώς τυχαία διάβασα (πηγή Κτηνιατρικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) ότι σε περίπτωση που κάποιο άτομο έχει αντισώματα για το τοξόπλασμα και χρειστεί να κάνει κορτιζόνη πρέπει πρώτα να γίνεται βυθοσκόπηση στους οφθαλμούς και αν βρεθεί τοξόπλασμα να γίνει παράλληλα με την κορτιζόνη αγωγή με αντιβίωση, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για τύφλωση :o .
Ξέρει κανείς κάτι γ'αυτό;
Δεν έχω ακούσει από κάποιο νευρολόγο να αναφέρει κάτι τέτοιο. Μήπως οι νευρολόγοι δεν το γνωρίζουν;(Εννοείται ότι όταν χρειαστηκε να κάνω κορτιζόνη, δεν μου έγινε βυθοσκόπηση...)
 #60684  από kate2002
 Δευ Σεπ 26, 2011 4:20 pm
:confusion-seeingstars: δε με ρωτησε κανεις ποτε... κι εγω εχω αντισωματα στο τοξοπλασμα ... :confusion-seeingstars:
 #60785  από pelopidas
 Τετ Σεπ 28, 2011 8:20 am
ηρεμα και ψυχραιμα φιλοι μου
οι περισσοτεροι εχουμε αντισωματα στο τοξοπλασμα
εννοουν αντισωματα απο παλια λοιμωξη (και συνηθως ουτε λοιμωξη, απλως καποια στιγμη ηρθες σε επαφη με το μικροβιο και δεν το καταλαβες), οχι τωρινη
αντισωματα IGM σημαινουν ενεργη λοιμωξη, αντισωματα IGG σημαινουν παλια λοιμωξη
εσεις τι αντισωματα εχετε?

οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουμε καποτε περασει και εχουμε ερθει σε επαφη με διαφορα, χιλιαδες μικροβια, εχουμε θετικα τα IGG αντισωματα σ' αυτα για ολη μας τη ζωη

δεν σημαινει οτι παιρνοντας κορτιζονη θα ξανα αρρωστησουμε
αν ηταν ετσι, οταν κανουμε κορτιζονοθεραπεια, θα πρεπε να αρχισουμε να παθαινουμε φυματιωση, τοξοπλασμα, λοιμωδη μονοπυρηνωση και μυριαδες αλλες λοιμωξεις

Υ.Γ. οσο για την τυφλωση, μπορει να συμβει σε μια μονον περιπτωση:
γυναικα εγκυος που πασχει ΤΩΡΑ απο τοξοπλασμα και γεννα και κατα τον τοκετο το μεταδιδει στο βρεφος
το τοξοπλασμα στο βρεφος μπορει πραγματι να προκαλεσει τυφλωση, αν δεν διαγνωστει και αντιμετωπιστει

αυτα ειναι ολα
 #60812  από youla
 Τετ Σεπ 28, 2011 1:20 pm
Αγαπητέ Πελοπίδα
ελπίζω να έχεις δίκιο (βέβαια θα το τσεκάρω και με οφθαλμίατρο).
 #60831  από kate2002
 Τετ Σεπ 28, 2011 3:44 pm
pelopidas έγραψε:ηρεμα και ψυχραιμα φιλοι μου
οι περισσοτεροι εχουμε αντισωματα στο τοξοπλασμα
εννοουν αντισωματα απο παλια λοιμωξη (και συνηθως ουτε λοιμωξη, απλως καποια στιγμη ηρθες σε επαφη με το μικροβιο και δεν το καταλαβες), οχι τωρινη
αντισωματα IGM σημαινουν ενεργη λοιμωξη, αντισωματα IGG σημαινουν παλια λοιμωξη
εσεις τι αντισωματα εχετε?

οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουμε καποτε περασει και εχουμε ερθει σε επαφη με διαφορα, χιλιαδες μικροβια, εχουμε θετικα τα IGG αντισωματα σ' αυτα για ολη μας τη ζωη

δεν σημαινει οτι παιρνοντας κορτιζονη θα ξανα αρρωστησουμε
αν ηταν ετσι, οταν κανουμε κορτιζονοθεραπεια, θα πρεπε να αρχισουμε να παθαινουμε φυματιωση, τοξοπλασμα, λοιμωδη μονοπυρηνωση και μυριαδες αλλες λοιμωξεις

Υ.Γ. οσο για την τυφλωση, μπορει να συμβει σε μια μονον περιπτωση:
γυναικα εγκυος που πασχει ΤΩΡΑ απο τοξοπλασμα και γεννα και κατα τον τοκετο το μεταδιδει στο βρεφος
το τοξοπλασμα στο βρεφος μπορει πραγματι να προκαλεσει τυφλωση, αν δεν διαγνωστει και αντιμετωπιστει

αυτα ειναι ολα
πελοπιδα σωστος! αυτο τοχουν πει σε οοοολες τις εγκυμοσυνες.
αλλα οχι στο ασχετο, για κορτιζονοποτο!