• παλιό μέλος στην ΣΚΠ, 2003, αλλά φρέσκια στην παρέα σας

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #60662  από Vassiliki
 Δευ Σεπ 26, 2011 1:34 pm
Καλημέρα σε όλους,

είμαι 37 χρονών και "φιλενάδα" με την ΣΚΠ από το 2003.
άλλες φορές κάνουμε καλή παρέα (τηρουμένων των αναλογιών !) και άλλες φορές γίνεται δύστροπη και πεισματάρα !

Κατά καιρούς έμπαινα στο forum και σας διάβαζα (σας χαιρόμουν, και σας χαίρομαι, για την ενέργεια, καλή διάθεση και ευρηματικότητα σας), ...συνήθως, όταν η διάθεση μου δεν ήταν καλή.

Σήμερα, με καλή διάθεση και αστραφτερό χαμόγελο πήρα "κάρτα μέλους" στο forum. :-D
 #60666  από soulla
 Δευ Σεπ 26, 2011 2:19 pm
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ :greetings-waveyellow: ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ Η ΣΚΠ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΞΑΝΑΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ :greetings-waveyellow:
 #60670  από litsa
 Δευ Σεπ 26, 2011 2:58 pm
:romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #60673  από kate2002
 Δευ Σεπ 26, 2011 3:14 pm
γεια σου βασιλικη! πάντα καλα!
 #60689  από Vassiliki
 Δευ Σεπ 26, 2011 7:43 pm
Καλώς σας βρήκα ! :text-thankyouyellow:

Η δική μου ιστορία :
ξαφνικά το 2003 άρχισα να μην περπατάω καλά (να σέρνω τα πόδια μου) και να μην μπορώ να γράψω. Στην αρχή δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί νόμιζα ότι ήταν ψυχοσωματική εκδήλωση άγχους και στενοχώριας μαζί (δεν ήταν εύκολη περίοδος). Πέρασε σχεδόν ένας μήνας μέχρι να αποφασίσω να επισκεφθώ νευρολόγο, ο οποίος και με έβαλε κατευθείαν σε νοσοκομείο !

Από το ιατρικό ιστορικό μου βρέθηκε ότι είχα κάτι παρόμοιο (σε πιο soft εκδοχή 3 χρόνια πριν), οπότε σε συνδυασμό και με τις εξετάσεις που μου έκαναν (έκανα και παρακέντηση), η διάγνωση ήταν : ΣΚΠ.

Ευτυχώς, η γιατρός μου το ανακοίνωσε πολύ ωραία και νομίζω ότι μπήκα στον "κόσμο της ασθένειας" με τον σωστό τρόπο (όποιος είναι αυτός και στο μέτρο που μπορεί να υπάρξει...)

Έκτοτε, πήρα Rebif 22 για 3 χρόνια και κάτι, Betaferon για έναν χρόνο και σήμερα είμαι στο Rebif 44. (είμαι τυχερή γιατί δεν έχω παρενέργειες, παρά μόνο τις κοκκινίλες από τις ενέσεις, οι οποίες είναι σε όλα τα σημεία !!!). Ωστόσο, έχω και εγώ τις ενστάσεις μου για την φαρμακευτική αγωγή, την σταμάτησα για δύο χρόνια, αλλά επανήλθα...

Έχω αστάθεια και αδυναμία (τα σκαλιά για μένα είναι γολγοθάς) και τώρα τελευταία μου αυξήθηκε και η σπαστικότητα !!! Δυνατές ώσεις που με έκαναν να μείνω σε νοσοκομείο για μια εβδομάδα κάθε μια τους ήταν 2 σε όλα αυτά τα χρόνια (με ίλιγγο και εντονα κινητικά προβλήματα).