• Νέα στοιχεία για τα αίτια της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #59662  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Τρί Σεπ 13, 2011 2:10 pm
http://news.disabled.gr/?p=41867

.....Οι ερευνητές μελέτησαν το DNA σχεδόν 10.000 ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και περισσοτέρων από 15.000 υγιών ατόμων.

Επιβεβαιώθηκε ο ρόλος 23 γνωστών γενετικών μεταλλάξεων (συχνών στον γενικό πληθυσμό) που προκαλούν ελαφρά αύξηση του κίνδυνου εκδήλωσης της νόσου, ενώ αναγνωρίστηκαν και 29 νέες μεταλλάξεις.

Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι εμπλέκονται και άλλες πέντε, ανεβάζοντας έτσι των συνολικό αριθμό των γενετικών αλλοιώσεων σε 57.

Ο καθηγητής Άλιστερ Κομπστον από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ εξηγεί ότι «πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό γονιδίων που θα πρέπει να κατανοήσουμε τον ρόλο τους. Το 80% αυτών είναι ανοσολογικά. Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ανοσολογική πάθηση». .....

Δείτε κι αυτή την έρευνα.
Γνώμες??
 #59686  από maestro
 Τρί Σεπ 13, 2011 5:08 pm
ΑΝΤΙΓΟΝAKI έγραψε:.....Οι ερευνητές μελέτησαν το DNA σχεδόν 10.000 ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας ....
Μέσα σ' αυτά που μελέτησαν, είναι και το δικό μου(DNA) παιδιά.... :happy-partydance:
Εύχομαι να βοηθήσω απ' την πλευρά μου την επιστήμη και όλους τους πάσχοντες!!! :eusa-dance:
 #59699  από billios
 Τρί Σεπ 13, 2011 10:17 pm
θεωρω πως τιποτα δεν ειναι για γελια και ειδικα οταν κουβαλανε απο πισω ονοματα πανεπιστημιων και εν παση περιπτωση ειναι ερευνες επωνημες,ειπαμε πως χρειαζεται η σφαιρικη ενημερωση επι παντως.Μακαρι να γελατε παντα αλλα βλεπω οτι βγαινει μια εμπαθεια σε οτι δεν εχει να κανει με χενφα,συγνωμη αλλα αυτο εισπρατω εγω.
 #59705  από tzitzifia
 Τετ Σεπ 14, 2011 1:36 am
Θα μου επιτρέψετε να παίρνω λίγο σοβαρά το θέμα των γονιδίων γιατί έχει κ η μητέρα μου σκπ κ γνωρίζω τουλάχιστον 4 ακόμα περιπτώσεις με γονιό πάσχοντα. Όσο για τη χενφα, ρώτησα κάποια γιατρό αιματολόγο που με παρακολουθεί για άλλο θέμα κ κάθε άλλο παρά άτοπο δεν μου είπε οτι είναι!! Μέσες άκρες μάλιστα κατηγόρησε κ τους νευρολόγους για τα γνωστά θεματα- σπρώχνουν φάρμακα κτλ. Ο καθένας μας πορεύεται όπως νομίζει. Εγώ είμαι ακόμα πολύ μπερδεμένη.
 #59710  από Γιάννης
 Τετ Σεπ 14, 2011 9:50 am
tzitzifia έγραψε:έχει κ η μητέρα μου σκπ κ γνωρίζω τουλάχιστον 4 ακόμα περιπτώσεις με γονιό πάσχοντα
Μιλάμε μόνο για μητέρες tzitzifia ή και για πατέρες; Ξέρω κι εγώ μια περίπτωση με πάσχουσες μητέρα και κόρη. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως κληρονομικότητα μπορεί να υπάρξει μόνο από πάσχουσα μητέρα.
 #59721  από triton
 Τετ Σεπ 14, 2011 1:25 pm
podiki έγραψε:Η φλεβική ανεπάρκεια είναι κληρονομική . Εμένα έχει η αδερφή του πατέρα μου φλεβίτιδα στα πόδια και είχε και η γιαγιά μου . Εγώ το κληρονόμησα στο λαιμό . Κι εσύ το ίδιο καθώς φαίνεται .

podiki μου το χαλάς τώρα, τι σχέση έχει η φλεβίτιδα στα πόδια που έχει το 90% των γυναικών που έχω δει με τη ΧΕΝΦΑ?
 #59731  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Τετ Σεπ 14, 2011 2:56 pm
Γιάννης έγραψε:Μιλάμε μόνο για μητέρες tzitzifia ή και για πατέρες; Ξέρω κι εγώ μια περίπτωση με πάσχουσες μητέρα και κόρη. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως κληρονομικότητα μπορεί να υπάρξει μόνο από πάσχουσα μητέρα.
Eγώ έχω πάσχοντα πατέρα και είμαι γυναίκα.......

Γιατί το 80% των γονιδίων είναι ανοσολογικά?

Νομίζω ότι διεθνώς γίνονται σοβαρότατες έρευνες για να ανακαλυφθεί ποιά είναι η σχέση της ΧΕΝΦΑ με την ΣΚΠ. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε τα αποτελέσματα. Μακάρι να υπάρξει συσχέτιση (και άρα θεραπεία).

Μέχρι τότε περιμένουμε και ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί.

Ερώτηση: Ισχύει ότι ο πατέρας της Μισέλ Ομπάμα είναι σκληρυντικός?