• Σκυβω και κατι ΄περπαταει' στα ποδια μου..

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #59055  από billios
 Παρ Σεπ 02, 2011 11:20 pm
Απο την εμπειρια σας αν υπαρχει αναλογη θα ηθελα να ρωτησω κατι που με κοσκινιζει κανα 20ημερο.
Λιγο πριν την πρωτη μου ωση θυμαμαι πως οταν εσκυβα το κεφαλι ενιωθα να με περπαταει κατι στις δυο μου πατουσες,οταν εσκυβα για δευτερη φορα ειχε εκτονοθει το περπατημα-ρευμα,μετα απο καποια λιγη ωρα οταν δοκιμαζα ειχα το ιδιο αποτελεσμα.Το επομενο βημα ηταν να παγωσουν και οι δυο πατουσες,μετα την νοσηλεια και την πενταρα κορτιζονης εξαληφθηκαν αυτα,τωρα λοιπον μετα απο 4 μηνες σκυβοντας το 'περπατημα' εχει εγκατασταθει σε γονατα και γαμπες και φοβαμαι οτι με γυροφερνει η δευτερη ωση,με γυροφερνει ααα!! Ειναι ο καιρος για ραντεβου με νευρολογο ουτος η αλλως και αν του το πω το σιγουρο ειναι μαγνητικη και πιθανον κορτιζονη [σωστα?],το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω το λογο να κανω μαγνητικες καθε τρεις και λιγο και οσο για κορτιζονη θα προσπαθησω να τη κανω τελευταια επιλογη αναγκης.
Οι γνωμες σας ευπροσδεκτες..
 #59063  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Σεπ 03, 2011 9:14 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!....Ειναι χαρακτηριστικο αυτο το ''σημειο'' ( σημειο ειναι αυτο που νοιωθει ο ασθενης,αλλα δεν το βλεπει ο γιατρος ) για την παθηση μας :scared-shocked: Δεν νομιζω να ειναι σημαδι νεας ωσης !!!!!!! Σε μενα πρωτοεμφανιστηκε τρεις μηνες περιπου μετα την πρωτη εκδηλωση της σκπ :scared-shocked: ....ΔΕΝ ειχα εστιες στο νωτιαιο μυελο,τοτε !!!!! Ειχα,μονο στον εγκεφαλο!!!!!!......Απο τοτε......με ακολουθει....''πιστα''....!!!!Δεν με εχει εγκαταλειψει ουτε στιγμη!!!!!....ΟΜΩΣ..,αφου ειναι κατι καινουριο για σενα...ΠΡΕΠΕΙ να το μαθει ο γιατρος σου...!!!! :greetings-waveyellow:
 #59070  από Στάθης
 Σάβ Σεπ 03, 2011 10:50 am
Γεια σου billio,

εδώ και 2-2.5 χρόνια έχω αυτό το σύμτωμα. Εϊχα πάει στο γιατρό, αλλά δεν το θεώρησε ώση με αποτέλεσμα να μην πάρω κορτιζόνη. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να το δω και εγώ για ώση. Ήταν μια κίνηση της σπονδυλικής στήλης, στην οποία κάποια εστία είχε κάνει την ζημίτσα της, με αποτέλεσμα το σκύψιμο να δημιουργεί περίεργη αίσθηση στις πατούσες, γάμπες και γόνατα.

Μερικές φορές υπάρχουν μεγάλα διαστήματα που μειώνετε πολύ αυτή η αίσθηση, άλλες φορές π.χ. με το stress αυξάνεται κατακόρυφα για λίγο διάστημα.

Συμβουλή μου πήγαινε στο γιατρό σου να το δει, επίσης χαλάρωσε γιατί το άγχος είναι αυτό που το κάνει πολύ χειρότερο.

ΥΓ. Αυτά τα τύπου συμπτώματα, μου δημιουργήθηκαν σιγά σιγά σε διάστημα αρκετά μεγάλο καταρίπτοντας την κλασσική νευρολογία της ώσης....... γιατί secondary progressive δεν είμαι, βάζοντάς με σε σκέψεις για το πως πρέπει να το αντιμετωπίζουν οι γιατροί......
 #59073  από billios
 Σάβ Σεπ 03, 2011 11:14 am
Εχω πραγματι μια εστια στην Θ.Μ. , αρα νομιζω οτι πρεπει να βαλω την στολη μου και να ετοιμαστω για νεες περιπετειες...
 #59096  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Σεπ 03, 2011 7:14 pm
billios έγραψε:Εχω πραγματι μια εστια στην Θ.Μ. , αρα νομιζω οτι πρεπει να βαλω την στολη μου και να ετοιμαστω για νεες περιπετειες...
Παντως ,αυτο το ''σημειο''.....,καθε φορα που σκυβω τον αυχενα,με ''διαπερνα'' ηλεκτρικο ρευμα απο το λεκανη μεχρι τη γαμπα,ξεκινησε πριν αποκτησω εστιες στον αυχενα και στο θωρακα (τωρα εχω)! Απλως,στην αρχη ''χτυπουσε'' ολη τη λεκανη και τα δυο ποδια και σιγα-σιγα εδραιωθηκε στο δεξι μερος εντονα και πολυ ελαφρα στο αριστερο .....Μακαρι να μπορουσε να γινει κατι και να περασει...Οχι μονο αυτο αλλα και πολλα αλλα ''σημεια''....ηλεκτρισματα ,''βουϊσματα'' ποδιων κλπ.....Και τι δεν θα εδινα να μου περασει αυτη η νευραλγια τριδυμου :evil: :twisted: :evil: Ειναι σε εξαρση εδω και 4 μηνες κι ολο χειροτερευει....με σκοτωνει... :crying-yellow: :crying-yellow: :crying-yellow: :crying-yellow: :crying-yellow: :crying-yellow: :crying-yellow: Θελει κι αυτη την .....κορτιζονη της.....αλλα δεν το αποφασιζω !!!!! Πηρα τις δοσεις μου τον Απριλη και τον Μαη... :confusion-seeingstars: Να κανονισουμε να παμε παρεα για την ''περιποιηση'' με οσους ειναι ''πελατες'' στο ''Γ.Γεννηματας'' :romance-grouphug: υγ.τα χειροτερα συμπτωματα ειναι αυτα που δεν ''φαινονται''...εμεις υποφερουμε απ'αυτα και σχεδον κανεις δεν μας πιστευει..... :violence-hammer:
 #59101  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Σεπ 03, 2011 8:11 pm
higher έγραψε:
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε: Παντως ,αυτο το ''σημειο''.....,καθε φορα που σκυβω τον αυχενα,με ''διαπερνα'' ηλεκτρικο ρευμα απο το λεκανη μεχρι τη γαμπα,ξεκινησε πριν αποκτησω εστιες στον αυχενα και στο θωρακα (τωρα εχω)!
Δηλαδή πρώτα είχες το σύμπτωμα και μετά τις εστίες. Άρα αν σχετίζονται σύμπτωμα - εστίες, το σύμπτωμα δεν στο προκάλεσαν οι εστίες και άρα αυτό που σου προκάλεσε αυτό το σύμπτωμα αρχικά, σου προκάλεσε αργότερα αυτές τις εστίες.
Που να ξερω αν το αυγο εκανε την κοτα ή....η κοτα το αυγο ?????????.........Εγω ξερω τι αισθανομαι.....!!!!!!!!.......... :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor: :happy-bouncymulticolor:
 #59106  από maraki12
 Σάβ Σεπ 03, 2011 9:13 pm
higher έγραψε:Δηλαδή πρώτα είχες το σύμπτωμα και μετά τις εστίες. Άρα αν σχετίζονται σύμπτωμα - εστίες, το σύμπτωμα δεν στο προκάλεσαν οι εστίες και άρα αυτό που σου προκάλεσε αυτό το σύμπτωμα αρχικά, σου προκάλεσε αργότερα αυτές τις εστίες.
higher μόλις περιέγραψες γλαφυρότατα 1ον) γιατί οι μαγνητικές είναι αχρηστες πέραν της πρώτης για διαγνωστικούς λόγους και 2ον) γιατί δε φταίει το καημενούλι το ανοσοποιητικό :handgestures-thumbupright: