Απ΄ όσο γνωρίζω το νέο χάπι (μάλλον εννοείς το gylenia), υπόσχεται ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ των υποτροπών. Αν δεν έχεις υποτροπές γιατί να το πάρεις και μάλιστα τόσο βιαστικά μιας και πρόκειται για νέο φάρμακο και δεν γνωρίζουμε ακόμη τις πιθανές παρενέργειες του.
Παλαιότερα έπαιρνα rebif 22 και δεν είχα ώσεις. Κάποια στιγμή η γιατρός που με παρακολουθεί μου πρότεινε να πάρω rebif 44 γιατί θα με προστατεύσει καλύτερα (από τι άραγε!). Τότε δεν ήξερα και το πήρα! Παρέμεινα χωρίς ώσεις (που ούτως ή άλλως δεν είχα) και αύξησα τις τρανσαμινάσες του συκωτιού μου ενώ από κούραση απέγινα. Μετά από μήνες και αφού διαμαρτυρήθηκα στη γιατρό μου μου είπε να επιστρέψουμε στο rebif 22. Από τότε διέκοψα εντελώς τις ιντερφερόνες και άρχισα να νοιώθω πολύ καλύτερα στο θέμα της κούρασης και των νεύρων (η κούραση και τα αδικαιολόγητα νευρικά μου ξεσπάσματα, εξαλείφθηκαν εντελώς!!!). Αυτό που συνεχίζει να επιδεινώνεται με αργό και σταθερό ρυθμό είναι τα κινητικά μου προβλήματα κάτι που συνέβαινε και όταν έπαιρνα ιντερφερόνη.
Συζήτησε (αν επιδέχεται συζήτηση) με το γιατρό σου το λόγο για τον οποίο πρέπει να πάρεις το νέο φάρμακο, αφού με την ιντερφερόνη που μέχρι τώρα παίρνεις δεν παρουσιάζεις υποτροπές, άρα μάλλον μέχρι στιγμής κάνει καλά τη δουλειά της. Και λέω μάλλον, κρίνοντας από τον εαυτό μου που και χωρίς αυτή η ζωή μου συνεχίστηκε χωρίς υποτροπές.
H μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που εκπέμπει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι έχεις συμβάλλει κι΄ εσύ σ΄ αυτό.