Γεια σε όλους!Κατόπιν πολλής σκέψης αποφάσισα να γίνω και εγώ μέλος. Ο προβληματισμός μου είχε να κάνει με το γεγονός ότι είμαι ακόμα από εκείνους που θεωρούνται ύποπτες-αδιάγνωστες περιπτώσεις. Πριν από δύο χρόνια εμφάνισα οπτική νευρίτιδα συν μία βλάβη στην μαγνητική. Σύμφωνα με τον γιατρό που με παρακολουθεί τώρα μετά το τρίτο επεισόδιο θα μιλάμε για διάγνωση και θεραπεία. Βέβαια ο πρώτος γιατρός που με παρακολούθησε μου συνέστησε άμεση θεραπεία. Μέχρι και σήμερα σωματικά νοιώθω καλά. Ψυχολογικά όμως έχω πολλές μεταπτώσεις, ζω με το άγχος της αβεβαιότητας. Η αβεβαιότητά μου έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι δεν είμαι σίγουρη για το αν έκανα καλά να επιλέξω να μην ξεκινήσω θεραπεία. Τους προβληματισμούς μου αυτούς θα ήθελα να τους μοιραστώ μαζί σας.

Κάνε ένα περίπατο στην ιστοσελίδα, η θεματολογία της αδιαγνωσίας είναι ευρύτατα συζητημένη εδώ και πιάνει ένα σεβαστότατο ποσοστό του όγκου των αναρτήσεων...
Στο ΕΚΠΑ (Αιγινήτειο) παίρνουν ένα μέσο όρο 26μισυ μηνών για να διαγνώσουν (και δε ντρέπονται να το ανακοινώνουν σε διεθνή συνέδρια [Καναδά εν προκειμένω]), άλλους τους ταλαιπωρούν περισσότερο, βέβαια, ή λένε "είναι απομυελίνωση" δίχως να πουν "ΣΚΠ" καί άλλα του είδους

Αν τα συμπτώματα δεν είναι σοβαρότερα, ίσως θα' πρεπε να κάνεις πιο λεπτομερειακές εξετάσεις, για ν' αποδειχτεί ή ν' αποκλειστεί η πιθανότητα, πάντως καλό κουράγιο και μην ανησυχείς τόσο πολύ, η κλινική εικόνα προσφέρει κάποια ασφάλεια, ότι και να λέμε οι "ΜΗ καταρτισμένοι"

http://www.mscare.gr/index.php?option=c ... &Itemid=43 Ρίξε παντως μια ματιά και στις "δημοσιεύσεις" τους, (κάτω αριστερά) αν τα πας καλά με τ' αγγλικά, θα ήταν για γέλια άν οι επιπτώσεις δεν ήταν τόσο σοβαρές...

Και καλό Πάσχα