• Υποχρεωτική Φυσική Παρουσία

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #56968  από Akatamakata
 Πέμ Ιούλ 21, 2011 5:37 pm
Σήμερα το πρωί μου ήρθε ένα χαρτί που έλεγε, Υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων κατ' έτος στα πιστωτικά ιδρύματα.

Μου βασικά λέει ότι πρέπει κάθε χρόνο να πηγαίνω στην τράπεζα να με βλέπουν ότι είμαι εγώ και να φεύγω. Αλλιώς το επίδομα θα κόβεται.

Είχα μόνο εγώ αυτή τη τιμή, να με προσκαλέσουν να γνωριστώ καλύτερα, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή την έχουμε όλοι αυτή την χαρά.

:banana-stoner:
 #56977  από LL--MM
 Πέμ Ιούλ 21, 2011 9:16 pm
Akatamakata έγραψε:Σήμερα το πρωί μου ήρθε ένα χαρτί που έλεγε, Υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων κατ' έτος στα πιστωτικά ιδρύματα.

Μου βασικά λέει ότι πρέπει κάθε χρόνο να πηγαίνω στην τράπεζα να με βλέπουν ότι είμαι εγώ και να φεύγω. Αλλιώς το επίδομα θα κόβεται.

Είχα μόνο εγώ αυτή τη τιμή, να με προσκαλέσουν να γνωριστώ καλύτερα, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή την έχουμε όλοι αυτή την χαρά.

Ω, όχι, αγαπητέ, μου είχε έρθει εμένα από πέρσι.. Το "αστείο" είναι, ότι από το 2009 που έφυγε η γιαγιά μου, ενώ από το βασικό της ταμείο με την ανακοίνωση πήραν πίσω σχεδόν αμεσως ότι είχε έρθει από τον απρίλη του '09, από το επικουρικό και ένα βοήθημα που επαιρνε, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ... ενώ τηλεφωνάμε (δεν απαντάνε στα τηλέφωνα) και ξαναπήγα μια-δυό φορές, είπαν πως θα τα'παιρναν αλλά... γιόκ...
:banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Δευ Ιούλ 25, 2011 7:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #56978  από maestro
 Πέμ Ιούλ 21, 2011 9:36 pm
Akatamakata έγραψε:Σήμερα το πρωί μου ήρθε ένα χαρτί που έλεγε, Υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων κατ' έτος στα πιστωτικά ιδρύματα.

:banana-stoner:
Και σε μένα στείλανε από την τράπεζα ανάλογο χαρτί για το εξωιδρυματικό επίδομα που μου καταθέτουν.
Μη μασάς, θα πας στην τράπεζα, μάλλον θα υπογράψεις κάποιο χαρτί και ίσως σου δώσουν και κάποιο άλλο χαρτί που να αποδεικνύει ότι πήγες και ΤΕΛΟΣ.
Εγώ δεν έχω πάει ακόμη..
 #56980  από Akatamakata
 Πέμ Ιούλ 21, 2011 9:49 pm
Το ξέρω οτι είναι απλό, βασικά μόλις το έμαθα.

Μίλησα με κάποιον φίλο απο την τράπεζα και μου είπε.
Οτι πρέπει να πάμε με την ταυτότητα, το βιβλιάριο του λογαριασμού, το χαρτί που έχει μέσα ο φάκελος και το εκκαθαριστικό της εφορια.

Τα δίνουμε και φύγαμε.
 #56981  από maestro
 Πέμ Ιούλ 21, 2011 9:54 pm
Akatamakata έγραψε:Το ξέρω οτι είναι απλό, βασικά μόλις το έμαθα.

Μίλησα με κάποιον φίλο απο την τράπεζα και μου είπε.
Οτι πρέπει να πάμε με την ταυτότητα, το βιβλιάριο του λογαριασμού, το χαρτί που έχει μέσα ο φάκελος και το εκκαθαριστικό της εφορια.

Τα δίνουμε και φύγαμε.
Αφού στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που στείλανε λέει πως πρέπει να έχουμε μαζί μας(σε μένα τουλάχιστον):
την Αστ. Ταυτότητα
και το
Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων Β' Τριμήνου 2011.
Δεν λέει τίποτα για εκκαθαριστικό εφορίας.
 #56996  από maestro
 Παρ Ιούλ 22, 2011 1:07 pm
Πήγα στην τράπεζα σήμερα με την Αστ. Ταυτότητα, το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων Β' Τριμήνου 2011 και το βιβλιάριο της τράπεζας.
Όχι στα ταμεια, αλλά σ' έναν υπάλληλο, ο οποίος εκτύπωσε 2 αντίτυπα από ένα έγγραφο και αφού τα υπέγραψα, πήρα το ένα εγώ και το άλλο το κράτησε.
Τα έγγραφα είναι κάτι σαν υπεύθυνη δήλωση, όπου δηλώνεται από εμάς πως τα στοιχεία μας είναι ορθά και ακριβή και πως παρέχουμε πληρεξουσιότητα στην τράπεζα, να διαβιβάσει τα στοιχεία στον ασφαλ. φορέα.
Πάνω κάτω αυτά...
Καλή Συνέχεια...
 #58249  από Thor
 Πέμ Αύγ 18, 2011 2:59 pm
Και πολυ καλα κανουν διοτι υπαρχουν συνταξιουχοι που απεβιωσαν και τα λαμογια οι συγγενεις τους απτοητοι συνεχιζουν να περνουν τα επιδοματα

Το επιδομα που περνουμε λεγεται εξωιδρυματικο και ειναι ενα κινητρο στους συγγενεις να μην βαζουν τον αναπηρο σε ιδρυμα διοτ θελουν αυτοι να ζησουν κλπ
Χαι λαιτ της ελληνικης κοινωνιας καποιοι που οπως ακουσε η μανα μου βαλαν τον αναπηρο σε ιδρυμα και συνεχισαν να εισπρατουν τα λεφτα.
 #58255  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Αύγ 18, 2011 4:53 pm
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ...?????Ουτε λαμογια ειμαστε ουτε αναπηροι μαϊμουδες ειμαστε... :scared-eek: Χρονια πιπιλανε τετοιες καραμελες για να δικαιολογησουν την αναισθησια τους απεναντι στους αναπηρους....Και σιγα τα λεφτα....σιγα το τεραστιο ποσο που μας δινουν...Μπορει καποιος να ζησει με το επιδομα και μονο ????Εγω λεω ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ....!!!!Αν δεν δουλευεις ή δεν εχεις ενισχυση απο την οικογενεια σου...ΔΕΝ ΖΕΙΣ Μ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ!!!!!...Αν εντοπιστηκαν απατεωνες....ας δωσουν τα ονοματα τους στη δημοσιοτητα.....
 #58312  από Thor
 Σάβ Αύγ 20, 2011 11:10 am
Ακριβως επειδη δε φταιμε γινεται η ολη φαση
διοτι αν δεν υπαρχουν λεφτα στα ταμια θα στερηθουν το επιδομα
και αυτοι που το δικαιουνται και το εχουν πραγματικα αναγκη
εστω και αν δεν αρκει και ειναι ενα κινητρο να βοηθα η οικογενεια τον αναπηρο
Τωρα σε ενα σημειο λεει οτι αν ειναι ταλαιπωρια να πας μπορεις να καλεσεις την αστυνομια ή τη δημοτικη αστυνομια για εξουσιοδοτηση ή να πας σε ενα κεπ για εξουσιοδοτηση που ειναι ποιο προσβασιμα τα πραγματα
Τελος σε ενα περιοδικο διαβασα μια συνεντευξη ενος αγγλου αναπηρου που ελεγε οτι και στην αγγλια χαλια ηταν τα πραγματα και εγιναν αγωνες για να φτιαξει η κατασταση συνεπως ας κοιταξει ο καθενας προσωπικα το μεριδιο ευθυνης του και ας μην τα περιμενουμε ολα ετοιμα.
 #58329  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Αύγ 20, 2011 6:24 pm
Thor έγραψε:Ακριβως επειδη δε φταιμε γινεται η ολη φαση
διοτι αν δεν υπαρχουν λεφτα στα ταμια θα στερηθουν το επιδομα
και αυτοι που το δικαιουνται και το εχουν πραγματικα αναγκη
εστω και αν δεν αρκει και ειναι ενα κινητρο να βοηθα η οικογενεια τον αναπηρο
Τωρα σε ενα σημειο λεει οτι αν ειναι ταλαιπωρια να πας μπορεις να καλεσεις την αστυνομια ή τη δημοτικη αστυνομια για εξουσιοδοτηση ή να πας σε ενα κεπ για εξουσιοδοτηση που ειναι ποιο προσβασιμα τα πραγματα
Τελος σε ενα περιοδικο διαβασα μια συνεντευξη ενος αγγλου αναπηρου που ελεγε οτι και στην αγγλια χαλια ηταν τα πραγματα και εγιναν αγωνες για να φτιαξει η κατασταση συνεπως ας κοιταξει ο καθενας προσωπικα το μεριδιο ευθυνης του και ας μην τα περιμενουμε ολα ετοιμα.
Μεριδιο ευθυνης....εχω κι εγω,κι εσυ και οι αλλοι συνασθενεις...???????....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....!!!!!!!...Απλως,νοσησαμε,χωρις να το επιδιωξουμε ,φυσικα!!!!!!Εχουμε οικονομικες αναγκες και μαλιστα αυξημενες λογω της παθησης.....!!!!!!Ειμαστε χωρις δουλεια και εχουμε οικογενεια....!!!!!Δικαιουμαστε λιγα ψιχουλακια και οταν τα διεκδικουμε....μας ξεφτιλιζουν...!!!!Τωρα τελευταια ,αρχισαν παλι την περι ''αναπηρων μαϊμουδων" φιλολογια για να δικαιολογησουν τα νεα μετρα,τις νεες περικοπες....!!!!!ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΙΚΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...!!!!!!Μη τα ''καταπινουμε'' ομως κι εμεις ολα αυτα !!!!!Ξαναλεω...!!!!!Ας βρουν τους απατεωνες (μπορουν!!!!) κι ας δωσουν στη δημοσιοτητα τα ονοματα τους καθως και τα ονοματα των καθε ειδους κρατικων ''λειτουργων'' που τους βοηθουν και τους καλυπτουν !!!!!!!Εμεις που ''παμε με το σταυρο στο χερι'' δεν χρωσταμε τιποτα !!!!!!ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ....Υπαρχει οικογενεια που κραταει στο σπιτι αναπηρο ανθρωπο ,που εχει αναγκη ιδρυματος,μονο και μονο για να εισπραττει τα 660,80 το μηνα ?????????...Περιεργο δεν ειναι?????Τα εξοδα της φροντιδας ενος τετοιου ατομου...ξεπερνουν κατα πολυ αυτο το ποσο...ας μη πουμε και για την ταλαιπωρια της φροντιδας του,γενικα.......... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΑΝΑ!!!ΚΑΙ....(θα το πω,με ''κινδυνο'' να με αποκαλεσουν παλι ''Τσε Γκεβαρα'' :laughing-rolling: )....ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..... :text-protest: :text-protest: :text-protest: :romance-grouphug: υγ.διαβασες αυτα που εγραψε η Κασσανδρα,για την περιπτωση της γιαγιας της???????