• βαλεριάνα

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #56271  από ΛΕΝΑ
 Παρ Ιούλ 08, 2011 11:26 pm
:greetings-waveyellow: μπορεί να έχει συζητηθεί ξανά αυτό το θέμα
Ο φαρμακοποιος
μου έδωσε βαλεριάνα (φυτική)265mg ;έχει πάρει κάποιος την συγκεκριμένη
και για πόσο διάστημα;έχετε να προτείνετε κατι φυτικό για μειωση της έντασης
& χαλάρωση;
καληνύχτα & εύχομαι να είστε όλοι καλά
 #56296  από tom80
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 12:25 pm
ΛΕΝΑ έγραψε::greetings-waveyellow: μπορεί να έχει συζητηθεί ξανά αυτό το θέμα
Ο φαρμακοποιος
μου έδωσε βαλεριάνα (φυτική)265mg ;
Ποι σκευασμα σου έδωσε ο φαρμακοποιός σου?

εγω παιρνω βαλεριάνα εδω και 1,5 χρόνο κάθε βράδυ

έχω γράψει τις εμπειρίες μου αναλυτικά εδω

viewtopic.php?f=10&t=2162

μαλίστα τελευταία επειδή δεν με πιανει πλέον η βαλεριανα και μετά και από έγγριση του γιατρού μου πίνω ενα ποτάκι κάθε βράδυ πρίν την βαλεριάνα και την επόμενη μέρα είμαι Super με πολύ ενέργεια. το αλκοολ ενισχύει τη δράση της βαλεριάνας.
 #56309  από tzitzifia
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 2:54 pm
LENA για μένα είναι πολύ καλή η βαλεριάνα κ δεν έχω δει καμία παρενέργεια. Σα να πίνεις ένα χαμομήλι. :greetings-waveyellow:
 #56310  από ΛΕΝΑ
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 3:18 pm
health aid βαλεριανα 265mg μου ειπε 'οτι ειναι καθαρη βαλεριάνα.
Για αυπνίες,αγχος ψάχνω φυτικά σκευάσματα μερικες φορες έχω
έντονα νεύρα αλλά προσπαθώ να τα ρυθμίσω με φυσικούς τρόπους
δεν θέλω να πεσω σε ψυχοφαρμακα.................
μάλλον η ιντερφερονη δημιουργει ως ένα βαθμό αυτά τα προβλήματα
ο γιατρός μου λέει ότι ο χαρακτήρας μου ειναι ετσι
 #56311  από Π.Μ79
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 3:23 pm
ΛΕΝΑ έγραψε:ο γιατρός μου λέει ότι ο χαρακτήρας μου ειναι ετσι
Επίσης ο γαΐδαρος πετάει, ο Chuck Norris είναι φλώρος και ο Μπρους Λι έχασε σε αγώνα καράτε από τον Παπανδρέου.
Πες στο γιατρό σου να αφήσει τις μαμακίες και να σου πει ότι μία από τις αμέτρητες παρενέργειες της ιντερφερόνης είναι τα πολλά νεύρα.

Ήμαρτον πια. Στη γράφει που στη γράφει την άτιμη, ας σου πει και καμιά αλήθεια.
 #56313  από kath
 Σάβ Ιούλ 09, 2011 4:13 pm
μάλλον η ιντερφερονη δημιουργει ως ένα βαθμό αυτά τα προβλήματα
Λενα μου θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.Ειμαι απο τη φυση μου αγχωδης κ με μεταπτωσεις στη διαθεση,αλλα απο την ιντερφερονη κ μετα το προβλημα εχει γινει πιο εντονο.Σιγουρα εχει να κανει μ αυτη, ασχετα αν οι γιατροι δεν το δεχονται η δεν ασχολουνται.Μια χαρα τα λεει ο Παρης.
Η βαλεριανα ειναι το πρωτο που προτεινεται για χαλαρωση.Επαιρνα βιολογικα ροφηματα με βαλεριανα για ενα διαστημα και θα ξαναπαρω
 #58103  από NikoleScully
 Τρί Αύγ 16, 2011 11:17 am
Καλημερα παιδια!!!!!!!!!
Χρονια πολλα καταρχην σε ολους η Παναγιτσα να μας εχει ολους καλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οσο για την βαλεριανα την εχω και εγω μια απορια?κανει να πινουμε τετοια βοτανια αν κανουμε ενεση?οπως και τον απηγανο που εχω διαβαζει οτι πολυ καλο για την παθηση μας....σιγουρα ειναι καλα τα βοτανια γιατι ειναι φυσικα,αλλα κανει οταν παιρνουμε χημικο φαρμακο?????
 #58112  από Ευτυχία
 Τρί Αύγ 16, 2011 12:19 pm
Nicole απ'οσο ξέρω τα βότανα γενικώς δεν επηρεάζουν ..την ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενη επίδραση των ενέσεων
ας πούνε ομως κ οι άλλοι τι ξερουν
 #58232  από Νικος
 Πέμ Αύγ 18, 2011 10:40 am
Αν τα παίρνεις σε λογικές δόσεις δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αρκεί να μην το παρακάνεις.
Όσο για την βαλεριάνα κάπου... είχα διαβάσει ότι μπορείς να την φυτέψεις και στον κήπο σου
 #58253  από Ευτυχία
 Πέμ Αύγ 18, 2011 4:15 pm
Νικος έγραψε:Αν τα παίρνεις σε λογικές δόσεις δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αρκεί να μην το παρακάνεις.
Όσο για την βαλεριάνα κάπου... είχα διαβάσει ότι μπορείς να την φυτέψεις και στον κήπο σου

:lol: :lol: ω ναι! τη φυτεύεις στο κήπο σου κ εχεις κ ολη τη καλή διάθεση να τη μοιραστείς με τα φιλαράκια σου :) αρκει να φυτρώσει :oops:
περα απο τη πλάκα ομως ..αν τελικά δε μαραθεί χρησιμοποιείται κ στις σαλάτες

οπως κ να'χει παντως -προσωπική γνώμη βέβαια- το έλαιο της βαλεριάνας (σταγονίτσες που δίνει ο φαρμακοποιός) είναι πολυ πιο δραστικό.

το απόγευμα θα βγω προς αναζήτηση του st.Johns Wort κοινώς βάλσαμου που πρότεινε το podiki μας στο Γιάννη
το παίρνει κανεις σας? κ αν ναι..εντυπώσεις? απ'οταν μου είπε ο γιατρός για remeron εχω φρικάρει..είμαι μέσα στο άγχος, με "σφίγγει" η καρδιά μου..αφήστε που με γυροφέρνει η μελαγχολία..

ΛΕΝΑ σορι για κατάχρηση του θέματος σου λλά δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο