Καλησπερα ειμαι η Ευα 30 ετων κ πασχω απο ΣΚΠ εδω κ 1 χρονο!Απο το 2005 εως τον απριλιο του 10 ζουσα νομιζωντας οτι εχω συνδρομο Ζιογκρεν (αυτοανοσο)αλλα μετα απο πολλη περιπετεια καταληξα στην σκληρινση με πιθανο συνδιασμο των 2(ρευματικου+σκπ)!Σε ενα απο τα επισοδεια μου το περσυ το καλοκαιρι(μυοκλωνους)κ μετα την χορηγηση ενδοφλεβιου κεπρα παθαινω το μεγαλο επισοδειο οπου για 4 μερες ειμαι "Φυτο" με δυσκολια σε ομιλια κ βαδιση!Αυτο με την βοηθεια της κορσ κ το βαθους χρονου υποχωρησε!Σε καθε δυσκολια μου ομως η ταλαιπωρια μου παντα η ομιλια μου χανετε μεχρι κ τωρα!Τον δεκεμβρη που μας περασε ξεκινησα την copaxon οπου ειχα σημαντικη βελτιωση σε ολα (βαδιση-ομιλια κτλ)!Δυστυχως την 33η μερα επαθα αλλεργικο σοκ κ μου την διεκοψαν!Εδω κ 4 μηνες κανω rebif και την περασμενη πεμπτη επαθα ενα επισοδειο στο οποιο δεν μπορουσα να ελενχγ το σαγονι μου η γλωσσα μου γυρνουσε με δυσκολια κατα την ομιλια κ το δεξι μου ποδι πηρε μια εντονη κληση προς τα μεσα με αποτελεσμα να μην μπορω να το κινησω με ευκολια!Η μαγνητικη που εκανα εκεινη την μερα εδειξε μια νεα εστια στον εγκεφαλο κατω δεξια η οποια μου ειπανε επηρεαζει ολα αυτα!Μου δωσανε μεντρολ 3 χαπακια κ τωρα παιρνω ε την μερα !Η ομιλια επανηλθε σε 3 μερες αλλα το ποδι εξακολουθει να εχει κλιση προς τα μεσα!Χαρακτηριστικο ειναι οι εντονοι κ συχνοι μου πονοι στο μισο μερος του αυχενα σε συνδιασμο με ημικρανιες κ πονο στο ματι(αναλογα την πλευρα του πονου)Ολα αυτα με φερνουν σε καθημερινη δυσκολια τοσο ψυχολογικη οσο κ σωματικη!Ο γιατρος μου ειπε πως ισως χρειαστει να κανουμε πιο επιθετικη την θεραπεια!Δεν ξερω ,του εχω εμπιστοσυνη γτ αυτος με σηκωσε κ τοτε αλλα νιωθω φοβο κ απογοητευση!Η δικη σας γνωμη ειναι πολυτιμη ...καλη δυναμη σε ολους!