• Καλησπερα νεο μελος!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #55280  από evapavli
 Σάβ Ιουν 25, 2011 12:46 am
Καλησπερα ειμαι η Ευα 30 ετων κ πασχω απο ΣΚΠ εδω κ 1 χρονο!Απο το 2005 εως τον απριλιο του 10 ζουσα νομιζωντας οτι εχω συνδρομο Ζιογκρεν (αυτοανοσο)αλλα μετα απο πολλη περιπετεια καταληξα στην σκληρινση με πιθανο συνδιασμο των 2(ρευματικου+σκπ)!Σε ενα απο τα επισοδεια μου το περσυ το καλοκαιρι(μυοκλωνους)κ μετα την χορηγηση ενδοφλεβιου κεπρα παθαινω το μεγαλο επισοδειο οπου για 4 μερες ειμαι "Φυτο" με δυσκολια σε ομιλια κ βαδιση!Αυτο με την βοηθεια της κορσ κ το βαθους χρονου υποχωρησε!Σε καθε δυσκολια μου ομως η ταλαιπωρια μου παντα η ομιλια μου χανετε μεχρι κ τωρα!Τον δεκεμβρη που μας περασε ξεκινησα την copaxon οπου ειχα σημαντικη βελτιωση σε ολα (βαδιση-ομιλια κτλ)!Δυστυχως την 33η μερα επαθα αλλεργικο σοκ κ μου την διεκοψαν!Εδω κ 4 μηνες κανω rebif και την περασμενη πεμπτη επαθα ενα επισοδειο στο οποιο δεν μπορουσα να ελενχγ το σαγονι μου η γλωσσα μου γυρνουσε με δυσκολια κατα την ομιλια κ το δεξι μου ποδι πηρε μια εντονη κληση προς τα μεσα με αποτελεσμα να μην μπορω να το κινησω με ευκολια!Η μαγνητικη που εκανα εκεινη την μερα εδειξε μια νεα εστια στον εγκεφαλο κατω δεξια η οποια μου ειπανε επηρεαζει ολα αυτα!Μου δωσανε μεντρολ 3 χαπακια κ τωρα παιρνω ε την μερα !Η ομιλια επανηλθε σε 3 μερες αλλα το ποδι εξακολουθει να εχει κλιση προς τα μεσα!Χαρακτηριστικο ειναι οι εντονοι κ συχνοι μου πονοι στο μισο μερος του αυχενα σε συνδιασμο με ημικρανιες κ πονο στο ματι(αναλογα την πλευρα του πονου)Ολα αυτα με φερνουν σε καθημερινη δυσκολια τοσο ψυχολογικη οσο κ σωματικη!Ο γιατρος μου ειπε πως ισως χρειαστει να κανουμε πιο επιθετικη την θεραπεια!Δεν ξερω ,του εχω εμπιστοσυνη γτ αυτος με σηκωσε κ τοτε αλλα νιωθω φοβο κ απογοητευση!Η δικη σας γνωμη ειναι πολυτιμη ...καλη δυναμη σε ολους!
 #55286  από kate2002
 Σάβ Ιουν 25, 2011 9:21 am
ευα γεια σου! δυσκολα περνας αλλα ευχομαι γρηγορα να ξεπερασεις οτι σε παιδευει! διαβασε πολλα πραματα εδω μεσα, θα σου λυθουν αποριες... να εισαι καλα!
 #55290  από billios
 Σάβ Ιουν 25, 2011 10:07 am
καλημερα, ειμαι σιγουρος οτι θα ανακαμψεις συντομα,οταν σου λεει για επιθετικη θεραπεια εννοει?? δοκιμασε να βαλεις στην καθημερινοτητα σου καποια σκευασματα βιταμινων,ισως να ακολουθησεις την συμβουλη του ςου και να βαλεις και καποιες ασκησεις παντα με την συνδρομη καποιου ειδικου
 #55291  από maestro
 Σάβ Ιουν 25, 2011 11:02 am
Γεια σου Εύα, κι εγώ με τη σειρά μου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και όλα να πάνε καλά..!
 #55302  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιουν 25, 2011 12:22 pm
:text-welcomewave: :text-welcomeconfetti: :text-welcomewave: ΕΥΑ !!! Εδω ,θα βρεις ανθρωπους που σε καταλαβαινουν !!! Ξερω...περνας ασχημα...κανε κουραγιο...ετσι ειναι αυτη η αρρωστια...κανε κουραγιο...στριμωξε τους γιατρους...μη δισταζεις...μη ντρεπεσαι...στριμωξε τους για να σε βοηθησουν...ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ''ΑΝΕΒΕΙΣ''...!!! :romance-heartsthree:
 #55306  από evapavli
 Σάβ Ιουν 25, 2011 1:48 pm
Καλησπερα!Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση κ τις συμβουλες!Επεστρεψα απο 3ωρη δουλεια κ μαζι επεστρεψε κ ο πονος της ημικρανιας κ του αυχενα!Ισως να φταιει κ η ζεστη τι να πω δεν ξερω!Παντως θεωρω πως καλο ειναι απο βδομαδα να παω για καμια κορς να τελειωνουμε γτ αδικα 10 μερες τωρα περιμενω να επανελθει το ποδι μου !Ολα συνεχιζουν ακαθεκτα κ ειδικα ο πονος με εχει εξαντλησει!Κανω κ δυσκολη για την περιπτωση μας δουλεια(εχω κομμωτηριο)!Ευχαριστω πολυ ολους σας..καλη δυναμη!
 #55311  από LL--MM
 Σάβ Ιουν 25, 2011 2:30 pm
WELCOME!!! :-D :-D :-D και περαστικά στα συμπτώματα, θα ευχόμασταν και στις αιτίες αλλά... :shifty:
 #55312  από mortal_engine
 Σάβ Ιουν 25, 2011 2:39 pm
Καλές και χρήσιμες όλες οι συμβουλές, αλλά γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας; Γιατί κανείς δε λέει ότι το πιθανότερο είναι η φίλη Εύα να βιώνει συμπτώματα φλεβικής ΠΣ;

Εύα, διάβασε όπου βρεις, εδώ κι αλλού, για ΧΕΝΦΑ (CCSVI) πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε "επιθετική" επιλογή από το διευρυμένο οπλοστάσιο των νευρολόγων.
 #55315  από kate2002
 Σάβ Ιουν 25, 2011 3:03 pm
εμμεσως πλην σαφως αυτο καναμε.... :greetings-waveyellow:
 #55318  από pelopidas
 Σάβ Ιουν 25, 2011 4:57 pm
καλως ηρθες!!
αυτο ειχα κι εγω, πονοκεφαλο στο πισω μερος του κεφαλιου
και ελεγα αυχενικο συνδρομο γιατι εχω και δυο κηλες στον αυχενα
μετα βρηκα οτι ηταν προβλημα φλεβικης ανεπαρκειας και το εφτιαξα
και μου περασε!

δεν ξερω για πόσο, αλλα μου περασε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelopidas την Σάβ Ιουν 25, 2011 8:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.