• ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #54034  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιουν 06, 2011 7:05 pm
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ! ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ! ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ! ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ''ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ'' ΟΜΩΣ , ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ! τι να κανουμε ,υπομονη,αφου περναμε κριση , αφου ''μαζι τα φαγαμε'' ,υπαρχουν και ''αναπηροι μα'ι'μουδες .....ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑ----ΕΣ :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΕΕ!!! ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ,ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ !!! ΠΩΩΩ...ΣΣΣ !!! :angry-banghead: :angry-banghead: :angry-banghead: :angry-banghead:
 #54037  από LL--MM
 Δευ Ιουν 06, 2011 8:31 pm
Mην τους δίνεις ιδέες, ρε Σού, πολύ θέλουνε, νομίζεις; ή μήπως και δεν είδες το κουτί της Πανδώρας; ΚΑΙ δε λυπάσαι το παιδάκι που άρχισε να φωνάζει βοήθεια επειδή η κουφή άγγιξε (δηλαδή, ούτε καν έσπρωξε) την καημένη τη μαμά του που σαν άνθρωπος μωρέ, προσπέρασε μια ...κουφή! :whistle: Τι φυσικότερο;

Και στο τέλος μερικοί ενοχλούνται γιατί... πως τολμήσαμε να μην τα βλέπουμε όλα ροζ...Τι να τα ξαναλέμε...
viewtopic.php?f=10&t=1819

Αλλο θέμα σε σχεση με τα ταμεία ...προνοίας (ή να άλλάξουμε δυό γραμματάκια θέση στη λέξη αυτήν;) για πολλές χρόνιες ασθένειες, οι πάσχοντες χρειάζονται καθημερινές (και συχνά πολλές φορές τη μέρα) διάφορες μετρήσεις αίματος, που τις κάνουν οι ίδιοι, οπότε και έχουν ανάγκη αναλώσιμων ειδών:

Τα είδη αυτά είναι πανάκριβα, και άλλοτε τα πλήρωναν τα ταμεία: Είναι λίγος καιρός, που ανακοίνωσαν ότι δε θα πλήρωναν παρά τα μισά... και αυτό, όταν ο ασθενής τους προσάψει βεβαίωση ότι η τιμή είναι η φτηνότερη σύμφωνα με το παρατηρητήριο καταναλλωτών, ή κατι παρόμοιο.

Χτές, ένας γνωστός πήγε να ρωτήσει στο υπουργείο πως θα γινόταν αυτό, και μια (διευθύντρια) εκεί του είπε ότι δεν θα πληρώνονταν παρά το 10%, αλλά ότι "οι πάσχοντες και οι εταιρίες προστασιας τους είναι που έπρεπε να ...άκουσον, άκουσον!, ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ να χαμηλώσουν τις τιμές τους!"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Ιουν 07, 2011 12:40 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #54041  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιουν 06, 2011 9:00 pm
ΟΟΟΟΟΟΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....!!!!! :shock: :shock: :shock: ΠΟΣΟ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΙΑ !!! ΠΟΣΟ ΚΑΘΙΚΙΑ ! ΝΑΙ ,ΒΡΙΖΩ ! ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ! :lol:
 #54135  από LL--MM
 Τετ Ιουν 08, 2011 12:09 pm
Στο ΙΚΑ Πύργου, σήμερα (το ανέφερε η κρατική τηλεόραση) η κόρη ενός συνταξιοδοτούμενου (δε βγήκαν ακόμα τα χαρτιά του) αρπάχτηκε με κάποιον υπάλληλο, της έκανε αυτός λαβή πίσω απί την πλάτη, μετά εκείνη τον κλώτσησε ανάμεσα στα πόδια, και έγινε το σώσε... Ο γέρος πήγε και χαστούκισε τη διευθύντρια, (με τους μήνες τον κορόϊδευαν -κάθε δυό μέρες- ότι θα έβγαίνε η πολυπόθητη σύνταξη, που δεν έφτασε ακόμα...) η οποία είχε ακουστεί ότι είπε: Και να μας στείλουν τόσους φακέλους από τα κεντρικά, θα τους στείλουμε πίσω, δεν έχουμε προσωπικό να τους εξετάσει".
Ο άνθρωπος χρειαζόταν την επίσημη απόφαση συνταξιοδότησης για να παει να εγχειριστεί...

Μετά πώς τολμάνε οι ανάπηροι να παραπονιούνται; Εξ άλλου, πάντα όταν μιλάνε για μας, μας αναφέρουν ώς τους "ξεχασμένους της ζωής", τους "απόκληρους" και άλλα τέτοια γελοία δακρύβρεκτα, για να δικαιολογήσουν τ'αδικαιολόγητα, ότι δηλαδή, μας αρνουνται τις δυνατότητες στις οποίες έχουμε δικαίωμα...

Η γιαγιά η Κασάνδρα
 #54145  από Alpha Tough
 Τετ Ιουν 08, 2011 12:48 pm
Εδώ έρχομαι εγώ που θέλω ένα Μνημόνιο από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Ταμείο όπου θα μπουν στόχοι και μηχανισμοί επιτήρησης.Νομίζω πως ένα τέτοιο Μνημόνιο θα ήταν αποδεκτό από όλους ε?
 #54148  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 08, 2011 1:15 pm
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ? ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ? :text-bravo: :text-bravo: :text-bravo: :text-bravo: :text-bravo: ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ !!! ΚΑΙ...Ο ΠΑΠΟΥΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ? :character-oldtimer: :text-bravo: ΛΕΒΕΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ !!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ! ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ !!! ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ !!! ΕΝΤΑΞΕΙ :think: ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΩ ,ΛΙΓΟ ,ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΛΙΓΟ :think: ΑΦΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ,ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ,ΤΟΝ ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ που ,κατα κανονα ,πηραν μια θεσουλα με κ--ογλυψιμο ,ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ,ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ,ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 1. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ,ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ,ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΠΑΝΩ ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ . 2.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ,ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ,ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ! οταν καταγγειλεις τον υπαλληλισκο στους ανωτερους του ,τοτε οι ανωτεροι τον αφηνουν ακαλυπτο ,δε ρισκαρουν να εκτεθουν οι ιδιοι ! :romance-heartsthree:
 #54150  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 08, 2011 1:33 pm
Alpha Tough έγραψε:Εδώ έρχομαι εγώ που θέλω ένα Μνημόνιο από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Ταμείο όπου θα μπουν στόχοι και μηχανισμοί επιτήρησης.Νομίζω πως ένα τέτοιο Μνημόνιο θα ήταν αποδεκτό από όλους ε?
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ! ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗ Α'ΛΥΚΕΙΟΥ ! ΕΙΧΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΜΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΙΑΛΕΞΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ,ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ,ΑΝ ΜΕ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! 15 ΧΡΟΝΩΝ , ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΘΩΑ , ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ! ΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ! ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
 #54155  από Alpha Tough
 Τετ Ιουν 08, 2011 1:50 pm
Προσωπικά, με θλίβει τρομερά να ταλαιπωρούνται ηλικιωμένοι που είναι κι ανήμποροι.Αυτό δείχνει και το βαθμό σαπίλας που υπάρχει σε μια κοινωνία : η έλλειψη σεβασμού στον γέρο, στον ανάπηρο, στο παιδί.Και δεν αναφέρομαι σε γενικότητες, για το Κράτος και τις Υπηρεσίες του. Αναφέρομαι σε ιδιωτικές συμπεριφορές και καθημερινές σκηνές απαράδεκτες.Για να φτάσουν ο παππούς και η κόρη να χειροδικήσουν σημαίνει πως πριν απο αυτό είχαν περάσει πολύ άσχημα και από πολλούς. Κρίμα
 #54158  από Γιάννης
 Τετ Ιουν 08, 2011 2:25 pm
Θα μιλήσω γενικά.
Δεν το έχετε καταλάβει ακόμα;
Ο έλληνας είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.
Τσεκάρετε αυτό που λέω, παρατηρώντας την οδηγική μας συμπεριφορά.

Όσο για σεβασμό σε γέροντες και αναξιοπαθούντες finito. Περάσαμε μια κατ' επίφαση (τάχαμου, τάχαμου) περίοδο "πολιτισμού" βασισμένη στις αξίες του διαφωτισμού αλλά η πουστιά του συλλογικού ασυνείδητου δεν εξαφανίζεται. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.
 #54161  από LL--MM
 Τετ Ιουν 08, 2011 2:40 pm
Καλή μου Αλφα, δεν το βλέπω να γίνεται, και όχι μόνο επειδή είμαι ...Κασσάνδρα: Μου θυμίζεις το γνωστό αστείο: Ενας παππάς ήθελε να εξαλείψει τη φτώχεια στην ενορία του, παντρεύοντας φτωχές νύφες με πλούσιους γαμπρούς. Προσπάθησε ο καημενούλης να βάλει σε πράξη τα σχέδιά του για μια βδομάδα. Την άλλη Κυριακή ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα: "Αγαπητοί μου, έχω πολύ ευχάριστα νέα να σας πώ: Το ένα μέρος δέχτηκε"...

Τέτοιο μνημόνιο, και να γινόταν αποδεκτό απ' όλους εμάς (αμφίβολο, διότι πολλοί, ακόμα κι εδώ μέσα θεωρούν την δυσκολία, την αναπηρία και καθε είδους αδυναμία βρισιά, γιατί θέλουν να αισθάνονται "δυναμικοί υγιείς",) και να έμπαινε και στη νομοθεσία, η πρακτική του εφαρμογή είναι απολύτως ανέφικτη...