• H ιστορία της Minamata

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #53253  από monaxopaidi
 Πέμ Μάιος 26, 2011 10:37 am
[youtube]ihFkyPv1jtU[/youtube]

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercury_poisoning
http://en.wikipedia.org/wiki/Minamata_disease

ολόκληρη η πόλη της Minamata έπαθε δηλητηρίαση από τα απόβλητα εργοστασίου της περιοχής όπου διοχεύτευε μια οργανική ένωση ψευδαργύρου στο νερό.

έτσι όλη η πόλη αντιμετώπισε σοβαρότατα νευρολογικά προβλήματα.

το δημοσιεύω για να δείξω σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι τα αυτοάνοσα τα προκαλεί ο ίδιος ο ασθενής επειδή είναι .....'βλάκας';

(ναι, έτσι μου είπε ένας όταν του είπα ότι έχω υποθυροειδισμό....ότι το προκάλεσα εγώ, και ότι αν του τύχει αυτουνού απλά με το μυαλο του θα το αποφύγει)....

πφφφφ.
 #53254  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 26, 2011 11:03 am
Mα και ο Τσακανίκας, ομότιμος του Αιγινήτειου, γράφει στο βιβλίο αναφοράς του πανεπιστημιακού αυτού νοσοκομείου, ότι "Μιναμάτα" είναι δηλητηρίαση απομυλελινικού τύπου.

Φυσικά, άν ήθελαν αυτοί οι γιαπωνέζοι, ντε και καλά, να φάνε ψάρια και άλλα θαλασσινά με υδραργυρο - την παρουσία του οποίου αγνοούσαν, βέβαια, (αντί να ψοφήσουν της πείνας, μιας και αυτά ήταν μέχρι τότε η βασική τους τροφή) δε φταίγαν παρά οι ίδιοι...

Και πολύ φυσικό ήταν οι πάσχοντες να υποστούν "κοινωνικό αποκλεισμό" που λέει και το κλιπ, πόσον καιρό νόμιζαν, δηλαδή, ότι οι υπόλοιποι θα ανέχονταν να ενοχλούνται από τα χαζο-τρεμουλιάσματά τους;
 #53258  από pelopidas
 Πέμ Μάιος 26, 2011 12:33 pm
ειχαμε κι εμεις τον μολυβδο στο λαυριο

και μια και μιλαμε για δηλητηριαση απο βαρεα μεταλλα, εχετε ακομη μαυρα σφραγισματα?
οσοι εχετε, νε ξερετε οτι πρεπει να βγουν
αλλα με ειδικο τροπο, ωστε να μην καταπιεις κομματι, ουτε να τα εισπνευσεις
(ο υδραργυρος που περιεχουν, ειναι πτητικος, την ωρα που βγαινει το σφραγισμα μπορει να τον εισπνευσεις)
 #53261  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 26, 2011 1:18 pm
ειχαμε κι εμεις τον μολυβδο στο λαυριο
Oπως είπαμε ήδη κι αλλού, γι'αυτόν και για τον υδράργυρο, και για τα πολυχλωριωμένα, επιμένουμε ν'αγνοούμε τις επιπτώσεις...

Φυσικά, άμα μου βρείς κάποιον οδοντογιατρό που να τα προσέχει αυτά, εγώ να πάω, αλλά στην τελευταία μου επίσκεψη, μου εξήγησαν ότι τα βαρέα μέταλλα των οδοντικών αμαλγαμάτων ΔΕΝ καθιστούσαν, λέει, πρόβλημα...
 #53591  από maraki12
 Τετ Ιουν 01, 2011 4:13 am
pelopidas έγραψε:..., εχετε ακομη μαυρα σφραγισματα?
οσοι εχετε, νε ξερετε οτι πρεπει να βγουν
αλλα με ειδικο τροπο, ωστε να μην καταπιεις κομματι, ουτε να τα εισπνευσεις
(ο υδραργυρος που περιεχουν, ειναι πτητικος, την ωρα που βγαινει το σφραγισμα μπορει να τον εισπνευσεις)
Εγώ τα άλλαξα με προτροπή του οδοντογιατρού μου.
Ανέφερε τυχαία στη μανα μου το θέμα, είναι και δευτερος ξάδερφος και πήγα και του σκασα το παραμύθι ότι έχω ΣΚΠ καθώς δεν το χουμε βγαλει και ανακοινωση στα Νέα.
Αμέσως μου είπε ότι τώρα προτείνεται στους κύκλους τους να τα αλλάζουν σε ασθενείς με ΣΚΠ και ότι επιβάλλεται. (Για αισθητικούς λόγους ας πουμε δεν αξιζει τον κοπο)

Αλλά με ειδική διαδικασία κατα την αφαίρεση με ενα τεντωμένο ελαστικό υφασματάκι για να μην ξεφύγει ούτε κομματάκι. Επίσης το καινούργιο αδρανες υλικο που χρησιμοποιείται ειναι ψιλοπανακριβο...
 #53593  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 01, 2011 9:34 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ :teasing-neener: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :teasing-neener: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ! ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ? ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ! ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ! ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ (επειδη εχω το τριδυμο :evil: ) ! ΝΑΙ,ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ! ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ? ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ,ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ,ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ! ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΜΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ ! ΕΤΣΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΝΑΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ :violence-pistoldouble: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ! ΜΟΥ ''ΣΦΡΑΓΙΣΕ'' ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ! ΠΑΝΤΩΣ,ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΙ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...Ε Φ Υ Γ Ε ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ! ΚΑΙ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ! :violence-pistoldouble: :violence-hammer: :violence-pistoldouble: ΙΚΑ :violence-uzi: υγ.ειχα ενημερωσει τον εξαιρετο επιστημονα οδοντιατρο,για την παθηση μου !
 #53594  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 01, 2011 9:34 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ :teasing-neener: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :teasing-neener: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ! ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ? ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ! ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ! ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ (επειδη εχω το τριδυμο :evil: ) ! ΝΑΙ,ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ! ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ? ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ,ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ,ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ! ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΜΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ ! ΕΤΣΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΝΑΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ :violence-pistoldouble: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ! ΜΟΥ ''ΣΦΡΑΓΙΣΕ'' ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ! ΠΑΝΤΩΣ,ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΙ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...Ε Φ Υ Γ Ε ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ! ΚΑΙ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ! :violence-pistoldouble: :violence-hammer: :violence-pistoldouble: ΙΚΑ :violence-uzi: υγ.ειχα ενημερωσει τον εξαιρετο επιστημονα οδοντιατρο,για την παθηση μου !
 #53596  από LL--MM
 Τετ Ιουν 01, 2011 10:13 am
Οπως είπε κάποιος γιατρός στο προαναφερθέν, και πτωχεύσαν, νοσοκομείο, "Είμαστε στην Ελλάδα..." :obscene-hanged: