• μαγνητικές

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #52797  από Dimitroula
 Δευ Μάιος 16, 2011 10:11 pm
Γεια σας παιδιά,

θα ήθελα να μου πειτε, επειδή ακούω πολλά για την ποιότητα των μαγνητογράφων και την ευκρίνεια τους, αν εμπιστεύεστε καποιο συγκεκριμένο νοσοκομείο στην Αθήνα ως προς τον εξοπλισμό του...

Σας ευχαριστώ...
 #52800  από billios
 Δευ Μάιος 16, 2011 10:30 pm
Βασικα και κυρια πρεπει να εισαι ακινητη για καθαρες εικονες οπου κι αν πας που νομιζω οτι λιγη σημασια το που τελικα.εγω ξηγηθηκα στο μαρουσι στο 'δαχτυλιδι' της λ.κηφησιας γιατι βρεθηκε ακτινολογος ψιλογνωστος.ειμουν ετοιμος ομως να παω στο χαιδαρι στο δημοσιο νοσ. η' στη λ.μεσογειων στο αλλο δημοσιο νοσ.
 #52825  από Στάθης
 Τρί Μάιος 17, 2011 4:30 pm
Γεια σου Δημητρούλα, υπάρχουν όντως μαγνητικοί τομογράφοι που έχουν φτωχοί απεικόνιση, και άλλοι που είναι φοβεροί (όπως οι Symphony της Siemens με τις κατάλληλες ρυθμίσεις).

Κατά την εμπειρία μου σαφώς και παίζουν ρόλο στην απεικόνιση ενεργών εστιών, διότι πριν μερικά χρόνια (περίπου 3) έκανα μαγνητική την Δευτέρα σε ένα εξωτερικό ιατρικό κέντρο (τα φιλμ φτωχά, καμία εστία), και την Πέμπτη την ξαναέκανα στην Ευρωκλινική και τσουπ... ενεργές εστίες.

Ψάξε και ρώτα δυστυχώς εκτός από την Ευρωκλινική που είναι ιδιωτικό και έχει φοβερά ρυθμιζμένο μηχάνημα, αλλού που έκανα ήταν φτωχά.
 #52827  από tom80
 Τρί Μάιος 17, 2011 4:49 pm
Εγω σε ιδιωτικό πάω στον Εγκέφαλο κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο. Παω εκεί γιατι μου είπαν οτι ειναι πολύ καλό το μηχάνημα ΜRI και έχει εναν από τους καλύτερους ακτινολόγους της Αθήνας.

να εισαι καλά
 #52832  από Dimitroula
 Τρί Μάιος 17, 2011 5:03 pm
Κανείς σε δημόσιο νοσοκομείο??? Μάλλον λόγω χαμηλού εξοπλισμού τους να υποθέσω... θα το ψάξω. Σας ευχαριστώ... Αν και για τον Γεννηματα είχα ακούσει καλά σχόλια για τον εξοπλισμό του και τους τομογράφους...
 #52834  από tzitzifia
 Τρί Μάιος 17, 2011 5:21 pm
Γεια σου Δημητρούλα. Αν κ πάω σε ιδιωτικό στο χαλάνδρι, ένας "συνάδελφος" μου έχει πει οτί έχει πολύ καλό μαγνητικό τομογράφο το Αρεταίειο δίπλα στο Αιγηνήτιο. Έχω κάνει κ στο Γενικό κρατικό αλλά ήμουν πολύ μικρή για να αξιολογήσω τα αποτελέσματα. Όχι οτί τώρα μπορώ!!! :lol:
 #52863  από billios
 Τετ Μάιος 18, 2011 1:03 pm
Ας γραψω ονοματα κι εγω λοιπον.ιατρικο κεντρο στο δαχτυλιδι της κηφισιας εκει εκανα εγω και τα εδειξε κομπλε που να μην εδειχνε..οντως για το γεννηματα εχω ακουσει καθως και για το αττικο και το θριασιο με τα τελευταια μηχανηματα
 #52868  από Dimitroula
 Τετ Μάιος 18, 2011 4:13 pm
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Sou. Δεν αποτελεί θέμα ανησυχίας...η ποιότητα των τομογράφων (και όχι μαγνητογράφων που έγραψα στην πρώτη ανάρτηση, γιατί αυτοί μετρούν τον μαγνητισμό της γης...άσχετο :shock: ...μη το ζητήσετε από τον γιατρό σας, γιατί... μαλλον θα σας χορηγήσει νέα φάρμακα με διάγνωση - γνωστικά προβλήματα- :o )

έθιξα απλά το θέμα γιατί οι πρώτες μαγνητικές δεν έδειξαν βλάβη, και τώρα που περιμένουμε τις δεύτερες ψάχνουμε με το τουφέκι για την παραμικρή ένδειξη για να πάρουμε σίγουρη διάγνωση...και με μια μικρή ανησυχία και ανασφάλεια για τις πρώτες (μήπως δεν ήταν καθαρές απλά κάτι τους ξέφυγε)

Κατά τα άλλα, από όσα έχω σκούσει ...αν είχαμε διάγνωση...μπορεί και να μην έκανα καν μαγνητικές...θα μας απασχολούσε μόνο ο ίδιος πως αισθάνεται και αν είναι καλά...

Καλή σας μέρα!
 #52870  από Dimitroula
 Τετ Μάιος 18, 2011 5:28 pm
Το ξέρω Sou μου, φάνηκε μόνο στη μαγνητική κόγχων... μας ψάχνει για να βρει σε εγκέφαλο ή αυχένα καμία άλλη...και φυσικά παρά τις πρώτες καθαρές... αφησε να αιωρείται μήπως κάτι ξέφυγε από τις πρώτες...έστω μια μικρούλα εστιούλα...μάλλον θέλει να επιβεβαιωθεί για να του δώσουμε τα συγχαρίκια... Kυνηγός εστιών... (εύχομαι να πάρει τον π.λο -με το συμπάθιο)... Σε φιλώ!
 #52877  από pelopidas
 Τετ Μάιος 18, 2011 9:32 pm
οι εστιες, εαν βρεθουν, δειχνουν την διαγνωση, τιποτα αλλο
απο εκει και περα, ο αριθμος τους δεν δειχνει καμια προγνωση, δεν ειναι δεικτης καμιας εικονας
οι περισσοτερες εστιες μεταξυ φαιας και λευκης ουσιας δεν φαινονται στις μαγνητικες καθολου
δεν θα επισυναψω την εργασια γιατι ειναι βαρετη, αλλα αυτη ειναι η αληθεια
(και ετσι περιμενα οτι ειναι)