Γεια σας κι από μένα. Είμαι η Γεωργία. Είμαι νέα στο forum αλλά η σκλήρυνση με συντροφεύει 15 χρόνια. Σ' αυτό το διάστημα δοκίμασα σχεδόν όλες τις θεραπείες που κυκλοφορούσαν. ντερφερόνη, Copaxon, mitoxandrone, azathioprin, vtaferon. Πέρσι έκανα και μια εγχείρηση κι έβαλα την αντλία για την αντιμετώπιση της σπαστικότητας. Η αλήθεια είναι ότι είναι το μόνο ορατό τουλάχιστον που μ' έχει βοηθήσει. Όχι ότι περπατάω χωρίς κάποιο βοήθημα (μπαστούνι ή με κάποιον άλλο), αλλά έχουν λυθεί τα πόδια μου αρκετά. Δεν παίρνω άλλα φάρμακα. Έχω δύο χρόνια χωρίς φάρμακα. Απόφαση του γιατρού μου όχι δική μου. Εφόσον δεν υπάρχει φάρμακο για την περίπτωσή μου, δεν με ταλαιπωρεί με κορτιζόνες κι άλλα βοηθητικά. Η περίπτωσή μου είναι η επιδεινούμενη μορφή της σκλήρυνσης. Δεν ξέρω αν αυτό το νέο χάπι Gilenya κάνει για την περίπτωσή μου. Δεν μίλησα ακόμη με τον γιατρό εφόσον δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Παρακολουθώ επίσης και την περίπτωση της ΧΕΝΦΑ. Δεν ξέρω τελικά τι θα γίνει. Εγώ το μόνο που κάνω για να μην το σκέπτομαι συνέχεια είναι να παρακολουθώ μαθήματα και να προσπαθώ να μην με καταβάλλει εντελώς. Οι σπουδές που έκανα στο ΕΑΠ μ' έχουν βοηθήσει πολύ. Είναι κι εποικοδομητικός ο χρόνος που κάθομαι στο σπίτι. Αυτά για μένα. Γεια σας.