• ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ??

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #51620  από eleni k.
 Τετ Απρ 20, 2011 6:39 pm
Καλησπέρα σε όλους σας!!
Σας γράφω γιατί είμαι τρομερΆ προβληματισμένη.Τους τελευταίους δύο μήνες αισθάνομαι μουδιάσματα και συγκεκριμένα μια αίσθηση σαν να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα όταν σκύβω το κεφάλι. Είναι τρομερά ενοχλητικό και πρώτη φορά το αντιμετωπίζω.Έχω διαβάσει ότι είναι ένα από τα συμπτώματα της ΣΚΠ΄. Έκανα λοιπόν μαγνητικές εγκεφάλου και αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, οι οποίες βγηκαν απολύτως φυσιολογικές. Ο νευρολόγος μου είπε ότι δεν έχω τίποτα και οτι δε χρειάζεται να κάνω καμία άλλη εξέταση.
Το καλύτερο είναι ότι με παρέπεμψε σε ψυχίατρο, θεωρώντας οτι υπερβάλλω ή τα έχω χάσει!!!!!!!!!!
Πείτε μου ποια άλλη εξέταση πρεπει να κάνω??ζω στην αγωνία.
 #51621  από stavrina117
 Τετ Απρ 20, 2011 7:28 pm
kalispera...exw sklirinsi kata plakas edw kai 4 xronia.....8a mporouses na kaneis mia e3etash pou legete proklita dunamika......prepei omws na pas se kapoion allo neurologo.....oxi ston idio....
 #51630  από Lena
 Τετ Απρ 20, 2011 9:29 pm
H diagnwsi kai vevaia einai swsti Se stellei se psuxiatro giati to pio pithanwn na xeis ama den pisteveis tin diagnwsi oti einai arnitiki gia SKP.
Opws antilamvanesai emas olwn edw mesa itan DYSTIXWS thetiki. Min to kourazeis HREMISE kai pigaine sto Psuxiatro den einai ntropi.
Oso gia ta moudiasmata den einai panta katanagkin SKP. Gia na nai SKPlakas prepei nanai anelleipeis gia kapies meres kai stin idia entasi. Yia na katalaveis emena to xeri mou einai ena mina moudiasmeno. Apo tote den ksemoudiase OUTE 1 defterolepto:((
 #51638  από billios
 Τετ Απρ 20, 2011 11:31 pm
Νομιζω πως η σταυρινα και το ποντικι εχουν δικιο αν και δεν εχω μεγαλη εμπειρια,να ξερεις πως ο ψυχοσωματικος παραγοντας παιζει μεγαλο παιχνιδι και αν σου καρφωθει η ριμαδα η ιδεα ειναι ψιλοπαλτο να την ξακουβαλησης αν πραγματικα δεν το θελεις και προτιμας να ζεις με την ιδεα οτι κατι εχεις,δεν νομιζω ομως οτι χρειαζεσαι να ζεις με κατι τετοιο οποτε γλεντα,πιες,γελα,βγες,γνωρισε και δε τρεχει μια....ουτε δυο μπορω να σου πω.
 #51650  από petros
 Πέμ Απρ 21, 2011 9:52 am
καλημερα.θεωρω οτι πρεπει να χαλαρωσεις.λες οτι σκυβεις και μουδιαζεις καπου.το πιθανοτερο ειναι να εχεις καμια προβολη δισκου που σου "τσιμπαει" ενα νευρο.αφου εκανες και εξετασεις και βγηκαν οκ δεν χρειαζεται να αγωνιας.αν ειχες καποια εστιακη βλαβη λογω σκπ οπως λες μαλλον το μουδιασμα θα το ενιωθες συνεχως και οχι σε καποιες συγκεκριμενες κινησεις.
και μια προσωπικη συμβουλη.ακου τον γιατρο και αν θες ρωτα και αλλον.αλλα μην σπαταλας τον χρονο σου ψαχνοντας στο διαδικτυο τι εχεις γιατι δεν εισαι γιατρος οπως κανεις μας αλλωστε και το πιθανοτερο ειναι οσο διαβαζεις διαφορα μετα να θες οντως ψυχιατρο γιατι θα νομιζεις οτι εχεις ολες τις ασθενειες του κοσμου.
χαλαρωσε και μιλα με εναν γιατρο μονο και μονο για να σου φυγει η ιδεα.
καλη σου μερα.
 #51673  από eleni k.
 Πέμ Απρ 21, 2011 9:02 pm
Πραγματικά μένω έκπληκτη για την ταχύτατη αντίδρασή σας και ειλικρινά σας ευχαριστώ.
Θέλω να σας πω τα εξής ώστε να απαντήσω σε όλους σας: έχω επισκεφθεί ήδη ορθοπεδικό, οπότε το ενδεχόμενο αυχένα, δίσκου κτλ αποκλείονται. Επίσης το αίσθημα που έχω είναι σχεδόν συνεχές, εφόσον το κεφάλι κινείται και σκύβει με αμέτρητες κινήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Δηλαδή δεν χρειάζεται να κάνω κάποια απότομη ή βίαιη κίνηση για να το νιώσω. Για παράδειγμα, περπατώντας επί 10 λεπτά και έχοντας λίγο κουραστεί, αρχίζουν να με διαπερνούν αυτά τα μουδιάσματα σαν ηλεκτρικά ρεύματα, διότι το κεφάλι αναγκαστικά κινείται.Με το που ηρεμήσω, ξαπλώσω,ξεκουραστώ αυτά εξασθενούν.
Τέλος, πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να επισκεφθώ ψυχίατρο διότι δεν έχω τέτοια ταμπού, απλώς η διατύπωση και η αντιμέτωπιση από τον γιατρό με εξόργισε. Ρωτησα ξεκάθαρα, μήπως χρειάζεται κάποια επιπροσθετη εξέταση ώστε να βεβαιωθούμε, αλλά ούτε καν με εξέτασε κλινικά.
Εσείς δηλαδή από αυτήν και μόνο την εξέταση διαγνωστήκατε?Από αυτήν ξεκινήσατε?
 #51674  από billios
 Πέμ Απρ 21, 2011 9:21 pm
Το δικο μου βιωμα ειναι φρεσκο [1μηνας] πηγα σε παθολογο ο οποιος ''τη μυριστικε''και με εστειλε σε νευρολογο. ο νευρολογος ''τη ψυλιαστηκε'' και με εστειλε για μαγνητικη εγκεφαλου.η μαγνητικη εγκεφαλου παρουσιαζε εστιες,ο ακτινολογος ο οποιος ειναι γνωστος μου επαληθευσε αμεσως τις υποψιες των προηγουμενων. ο νευρολογος που την ειδε με ξαναεστειλε για μαγνιτικη αυχενα.ο ακτινολογος τραβηξε τον μαγνητη μεχρι κατω.βρεθηκαν εστιες στον αυχενα και στη θωρακικη μοιρα.ακολουθησε εισαγωγη στο γεννηματας κορτιζονη και παρακεντηση για επαληθευση και τελος μετα τα αποτελεσματα των γενικων γενικοτατων αιματος και του υγρου ηρθε η γνωματευση η οποια ολοκληρωνε το παζλ,νομιζω να σε καλυψα.
 #51675  από eleni k.
 Πέμ Απρ 21, 2011 9:30 pm
billios έγραψε:Το δικο μου βιωμα ειναι φρεσκο [1μηνας] πηγα σε παθολογο ο οποιος ''τη μυριστικε''και με εστειλε σε νευρολογο. ο νευρολογος ''τη ψυλιαστηκε'' και με εστειλε για μαγνητικη εγκεφαλου.η μαγνητικη εγκεφαλου παρουσιαζε εστιες,ο ακτινολογος ο οποιος ειναι γνωστος μου επαληθευσε αμεσως τις υποψιες των προηγουμενων. ο νευρολογος που την ειδε με ξαναεστειλε για μαγνιτικη αυχενα.ο ακτινολογος τραβηξε τον μαγνητη μεχρι κατω.βρεθηκαν εστιες στον αυχενα και στη θωρακικη μοιρα.ακολουθησε εισαγωγη στο γεννηματας κορτιζονη και παρακεντηση για επαληθευση και τελος μετα τα αποτελεσματα των γενικων γενικοτατων αιματος και του υγρου ηρθε η γνωματευση η οποια ολοκληρωνε το παζλ,νομιζω να σε καλυψα.
Εννοείται πως με κάλυψες. Σε ευχαριστώ για όσα μοιράζεσαι μαζί μου.
Εφόσον λοιπόν είσαι καινούριος, να σου ευχηθώ δύναμη για το ξεκίνημα και ποτέ το κεφάλι κάτω.
Και στο λέω εγώ που πριν τέσσερις μήνες τελείωσα την θεραπεία μου για τον καρκίνο και τον έστειλα σπίτι του κανονικότατα.
 #51676  από billios
 Πέμ Απρ 21, 2011 9:49 pm
Αφου λοιπον σωματικα και ψυχικα εχεις ταλαιπωριθει τοσο γιατι ψαχνεις να βρεις μηπως εχεις κατι,δεν ειναι αυτα αρκετα για να παρεις το μηνυμα πως πρεπει να χαλαρωσεις γιατι οπως ειπε ο πετρος πιο πανω θα νομιζεις σε λιγο πως τα εχεις ολα. :banana-stoner: ΣΚΕΨΟΥ,αν υπηρχε κατι θα το εβλεπαν,αρα :banana-stoner: και ξαναμανα :banana-stoner:

ε

#51677  από eleni k.
 Πέμ Απρ 21, 2011 10:08 pm
Εν μέρει έχεις δίκιο. Από την άλλη, επειδή ακριβώς έχω υποστεί αυτό το μαρτρύριο, πίστεψέ με το τελευταίο που θέλω είναι να ξαναμπλέξω με νοσκομεία κ γιατρούς. Οπότε σίγουρα δεν υπερβάλλω.
Μετά το Πάσχα, θα δω έναν ακόμη γιατρό κ μετά τέλος.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένειά σου!Μείνε δυνατός!!!(όπως λέμε εμείς μεταξύ μας)