• γεια χαρα!!!Extavia κανείς???

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #49764  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τετ Μαρ 23, 2011 10:07 am
Καλημέρα σε όλους!!Τι κάνει η παρεούλα?
Εχει δεί κανένας βελτίωση ή οποιαδήποτε αλλαγή κάνοντας extavia?Έχει κάποιος ναυτίες?Και επίσης πονάνε πολύ αυτές οι ενέσεις ρε παιδιά.Δεν ξέρω τι να πω...Τις κάνω με το μηχανηματάκι αλλά και χειροκίνητα που προσπάθησα,το ίδιο χάλια είναι.Άσε που δεν μπαίνει η βελόνα με τίποτα μέσα.Εχω ξεκινήσει εδώ και 4 μήνες extavia.Αν είναι έτσι τώρα,σε έναν χρόνο τι θα κάνω??? :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #49778  από manos81
 Τετ Μαρ 23, 2011 12:23 pm
geia sou katerina!min apogoitevese! mikra velonakia den einai?giati zorizese?to farmako se ponaei?h h velona?
 #49783  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τετ Μαρ 23, 2011 12:51 pm
Ποτέ δεν απογοητεύομαι!Δεν φοβάμαι τις βελόνες.Αλλωστε κάνω ενέσεις 3 χρόνια σχεδόν.Πονάω όταν μπαίνει το φάρμακο και για 2 μέρες μετά στο σημείο που έκανα την ένεση,είναι λές και με χτυπούσε κάποιος με σφυρί ας πούμε!!!Το νιώθω σαν να μην έχει χώρο να μπεί το φάρμακο και μερικές φορές μου πετάει την βελόνα έξω.Είναι φυσιολόγικό αυτό? :?:
 #49800  από soulla
 Τετ Μαρ 23, 2011 2:36 pm
γεια σου κατερινα και εύχομαι να χαμογελάς για ΠΑΝΤΑ...δεν ξέρω για το θεμα που ρωτάς ποτέ δεν έκανα ενέσεις..ΑΛΛΑ αν πραγματικά βοηθούσαν θα αντέχαμε και 5 την ημέρα χωρίς αμφιβολία :scared-eek: εύχομαι όμως καλή συνέχεια :greetings-waveyellow:
 #49804  από kate2002
 Τετ Μαρ 23, 2011 2:48 pm
αααα, το "φαρμακάκι μου"!!!
πολυ καλο :scared-eek: , εκανα κι εγω κανα τετράμηνο. με πηγαινε πολυ χαλαρα αρχικα, οσο οι δοσεις δεν ηταν ολοκληρωμενες. μονο νεκρωση ιστου στα σημεια της ενεσης. πονος κατα το τρυπημα οχι. μαλλον ηρθε οοοοοολος μαζεμενος μετα, γιατι δεν γινοταν ουτε να στριψω στο κρεβατι... τα άλλλλλλαααα χαλια του δε θα στα πω εγω, ψαξε σε αναλογα θεματακια, στην κατηγορια του... τωρα δεν κανω πια. καλη τυχη!
 #49815  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τετ Μαρ 23, 2011 3:18 pm
Σας ευχαριστώ όλους..
Απλά τσαντίζομαι γιατί τελικά κάνω 4 χρόνια ενέσεις,κορτιζόνες σχεδόν κάθε εξάμηνο και βελτίωση καμία!!!!Οοοοοοοοολο μουδιάζω και δεν έχει ξεμουδιάσει κανένα σημείο.Αντέχω πολλά.Και δυστυχώς ή ευτυχώς για να καταλάβει ο άνθρωπος πόσα αντέχει,το διαπιστώνει όταν τον φτάσει η ανάγκη εκεί.Έτσι κι εμείς.Αν δεν μας τύχαινε να περάσουμε αυτά που περνάμε,δεν θα γνωρίζαμε πόσα μπορούμε να αντέξουμε.Σωστα????
Δεν με πειράζει ο πόνος.Τουλάχιστον ας υπάρξει κάποια βελτίωση σε κάτι,για να μου δώσει ένα "σπρωξιματάκι"να συνεχίσω με άλλα δεδομένα.
Με καταλαβαίνετε τι εννοώ??? :romance-kisscheek:
 #49860  από mortal_engine
 Τετ Μαρ 23, 2011 11:47 pm
Αν δεν μας τύχαινε να περάσουμε αυτά που περνάμε,δεν θα γνωρίζαμε πόσα μπορούμε να αντέξουμε.Σωστα????
Προσπαθείς να εκλογικεύσεις μια παράλογη κατάσταση και να βγάλεις θετικό αποτέλεσμα από μια καθόλα αρνητική εμπειρία. Κι όμως, η απάντηση είναι μπροστά σου και σε κοιτά στα μάτια. Σχεδόν τη νιώθεις, αλλά δεν τολμάς να την εκφέρεις (πόσο μάλλον να την κάνεις πράξη) γιατί συγκρούεται προφανώς με την αυθεντία που έχεις υπόψη και την επικρατούσα άποψη του περιβάλλοντός σου.

4 χρόνια αποτυχημένης φαρμακευτικής αγωγής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη που χρειάζεσαι για να πειστείς ότι σου δείξανε λάθος δρόμο. Από ανομολόγητη άγνοια, τουλάχιστον.

Σε πειράζει το Extavia; Κόψ' το. Μαχαίρι. Κι αν σε ρωτήσουν γιατί το σταμάτησες, δώσ' τους να δοκιμάσουν από τις σύριγγες που περίσσεψαν.
 #49869  από FANTOMAS
 Πέμ Μαρ 24, 2011 8:41 am
mortal_engine έγραψε:
Αν δεν μας τύχαινε να περάσουμε αυτά που περνάμε,δεν θα γνωρίζαμε πόσα μπορούμε να αντέξουμε.Σωστα????
Προσπαθείς να εκλογικεύσεις μια παράλογη κατάσταση και να βγάλεις θετικό αποτέλεσμα από μια καθόλα αρνητική εμπειρία. Κι όμως, η απάντηση είναι μπροστά σου και σε κοιτά στα μάτια. Σχεδόν τη νιώθεις, αλλά δεν τολμάς να την εκφέρεις (πόσο μάλλον να την κάνεις πράξη) γιατί συγκρούεται προφανώς με την αυθεντία που έχεις υπόψη και την επικρατούσα άποψη του περιβάλλοντός σου.

4 χρόνια αποτυχημένης φαρμακευτικής αγωγής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη που χρειάζεσαι για να πειστείς ότι σου δείξανε λάθος δρόμο. Από ανομολόγητη άγνοια, τουλάχιστον.

Σε πειράζει το Extavia; Κόψ' το. Μαχαίρι. Κι αν σε ρωτήσουν γιατί το σταμάτησες, δώσ' τους να δοκιμάσουν από τις σύριγγες που περίσσεψαν.

Δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν πιο όμορφα και ΑΛΗΘΙΝΑ λόγια :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:

Μακάρι να πιάσουν τόπο
 #49873  από soulla
 Πέμ Μαρ 24, 2011 9:39 am
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #49947  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Παρ Μαρ 25, 2011 12:10 pm
Να απασχολείς το μυαλό σου με προβλήματα που πιστεύεις οτί ίσως μπορείς να κάνεις κάτι για να τα λύσεις.Διαφορετικά το μόνο που καταφέρνεις,είναι να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πόσο αβοήθητος είσαι.
Τόσα χρόνια προσπαθώ να γίνω "φίλη" με αυτή την πάθηση.Να την συνειδητοποιήσω,να την κατανοήσω,να την δεχτώ.Ετσι νιώθω πιο έτοιμη να την αντιμετωπίσω.Και το έχω καταφέρει.¨Οπως και οι περισσότεροι από εμάς.Προφανώς δεν με χωνεύει όμως.
Δεν πειράζει...Αβοήθητη δεν θέλω να νιώθω όπως και να χει.Κι αν δεν θέλει κανένας "ειδικός" ή δεν μπορεί ή δεν ξέρει να με βοηθήσει,εγώ θα κάνω ότι μπορώ και οτι βρέξει ας κατεβάσει!!!
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!!!
:violence-axechase:
Καλή συνέχεια της μέρας σας.....