• εμενα καποιος να με βοηθησει?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #48028  από efi
 Δευ Φεβ 14, 2011 2:30 pm
θελω και εγω βοηθειααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!στα ποδια μου...νιωθω ωρες ωρες τοσο κουρασμενα και πιασμενα.....και δεν ξερω τι να κανω...τι?????????????
 #48029  από evoula
 Δευ Φεβ 14, 2011 2:38 pm
an den exeis kapoio kinitko thema...MHN TO LES POYTHENA...etsi mou eixe pei prosfata enas neyrologos...den xerw an exeis kai kapsimo sta podia...otan exw rixnw pagomeno nero kai ekeinh th stigmh anakofizomai ligo...prosapathise na min to skeftesai...
 #48031  από efi
 Δευ Φεβ 14, 2011 2:50 pm
sou έγραψε:Φυσιοθεραπεία;
το σκεφτηκα απλα δεν ειναι συνεχομενο και οχι καθε μερα...εσυ βρε σου που ξερεις τοσα πολλα....να ανυσηχω πολυ?αλλα προβληματα δεν εχω...πολλα χρονια τωρα..και η αληθεια ειναι οτι φετος δουλευω μετα απο 3 χρονια σχεδον..(οχι για λογουσ σκπ αλλα για αλλουσ λογουσ)
 #48041  από efi
 Δευ Φεβ 14, 2011 5:52 pm
evoula έγραψε:an den exeis kapoio kinitko thema...MHN TO LES POYTHENA...etsi mou eixe pei prosfata enas neyrologos...den xerw an exeis kai kapsimo sta podia...otan exw rixnw pagomeno nero kai ekeinh th stigmh anakofizomai ligo...prosapathise na min to skeftesai...
de 3erw an sou 3anaapanthsa alla mperdeuomai ligo edw pera..emena o giatros m mou eipe oti oti kai an aisthanese einai eyxaristo gt apla aisthanese...apla fobamai na sou pw thn alitheia...mhpws ginoun aytoi oi ponoi xeiroteroi...katalabaineis...ayto pou fobamaste oloi..an einai mono ponoi ok paleyontai...alla an einai kati allo ayto?
 #48044  από Π.Μ79
 Δευ Φεβ 14, 2011 6:11 pm
Έφη και Εβούλα, νομίζω είναι καιρός να αρπάξετε απ'το αυτί τους νευρολόγους σας και να απαιτήσετε να μάθετε τα πάντα (τουλάχιστον κάποια πράγματα μπορούν να τα απαντήσουν).
Αν δεν ξέρουν, καλύτερα να σας το λένε παρά να σας αραδιάζουν μπαρούφες.
an den exeis kapoio kinitko thema...MHN TO LES POYTHENA...etsi mou eixe pei prosfata enas neyrologos
Πες του ακατανόμαστου να σου κάνει ένα ηλεκτρομυογράφημα πρώτα, να αποκλείσει οποιαδήποτε μορφή σπαστικότητας. Μετά να σε εξετάσει ένας ορθοπαιδικός για τυχόν μυϊκούς τραυματισμούς.
Αν όλα είναι οκ, τότε μην το λες πουθενά. Μέχρι τότε όμως καλύτερα να σκέφτεται παρά να μιλάει.

emena o giatros m mou eipe oti oti kai an aisthanese einai eyxaristo gt apla aisthanese
Και ναι, ακούσαμε τη μ@λ@κία της ημέρας!!!!

Πες του δικού σου: Ναι ρε βλάκα αισθάνομαι, αν δεν αισθανόμουν είτε πεθαμένη είμαι και δε το ξέρω, είτε είμαι παράλυτη από το λαιμό και κάτω και συ απλά νομίζεις ότι περπατάω.

Πολύ θα ήθελα να μπορούσαμε άνετα να γράφουμε εδώ τα ονόματα όλων αυτών, αλλά υπάρχει και ο φόβος μήνυσης και δεν μας παίρνει.

ΥΓ: Σας παρακαλώ, γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες. Αν μη τι άλλο, λυπηθείτε τα ταλαιπωρημένα μας ματάκια.
 #48049  από efi
 Δευ Φεβ 14, 2011 6:30 pm
βρε εσεις καλα τα λετε και τα ξερω κατα καποιον τροπο...αλλα απλα ειμαι και εγω ενασ αντρωποσ με μς και με τρωνε οι φοβοι...φιλε sou με το αλκοολ δε με ποναει τπτ...και αναρωτιεμαι.....ο γιατρος μου λεει οτι ειναι και απο τη παθηση αλλα και απο την ιντερφερονη..και ευτυχως δεν ειναι συνεχεια...ο μονος μου φοβος ειναι μην αυτοι οι πονοι καταληξουν σε παραληση...αλλα και βεβαια...ποιος ξερει????
 #48056  από Π.Μ79
 Δευ Φεβ 14, 2011 7:21 pm
Αναρωτήσου πριν από την ιντερφερόνη αν είχες αυτούς τους πόνους.
Αναρωτήσου αν αυτά που σου λέει σε ικανοποιούν ή σου δημιουργούν περισσότερες απορίες.

Όταν αυτά τα ξεκαθαρίσεις μέσα σου, όσους φόβους και να έχεις, θα δεις ότι ο νευρολόγος δε μπορεί να σε βοηθήσει έστω και αν θέλει επειδή πολύ απλά δε ξέρει και δε μπορεί.
Απαντάνε πάντα με ''ίσως'', ''μπορεί'', ''ενδέχεται'', ''δε βάζω το χέρι στη φωτιά'', ''μάλλον'' κλπ κλπ.

Προσωπικά τέτοιες απαντήσεις δεν με ικανοποιούν. Αν εσένα σε ικανοποιούν πάω πάσο.
 #48060  από efi
 Δευ Φεβ 14, 2011 8:07 pm
Π.Μ79 έγραψε:Αναρωτήσου πριν από την ιντερφερόνη αν είχες αυτούς τους πόνους.
Αναρωτήσου αν αυτά που σου λέει σε ικανοποιούν ή σου δημιουργούν περισσότερες απορίες.

Όταν αυτά τα ξεκαθαρίσεις μέσα σου, όσους φόβους και να έχεις, θα δεις ότι ο νευρολόγος δε μπορεί να σε βοηθήσει έστω και αν θέλει επειδή πολύ απλά δε ξέρει και δε μπορεί.
Απαντάνε πάντα με ''ίσως'', ''μπορεί'', ''ενδέχεται'', ''δε βάζω το χέρι στη φωτιά'', ''μάλλον'' κλπ κλπ.

Προσωπικά τέτοιες απαντήσεις δεν με ικανοποιούν. Αν εσένα σε ικανοποιούν πάω πάσο.
πριν την ιντερφερονη δεν ειχα σκπ....αρα....δε 3ερω σε αυτο να σαπαντησω με ειλικρινια..αποριεσ?????συνεχεια...καλα μη φανταστεισ οτι τον βλεπω κιολασ...1 με 2 φορεσ το χρονο...αλλα με ικανοποιουν...διοτι...μου λεει μηπωσ αυτα που θελω να ακουσω????η μηπως ειναι οντωσ ετσι?
 #48062  από kath
 Δευ Φεβ 14, 2011 8:11 pm
efi κ εγω ειχα εδω κ 1 μηνα πονο στα κοκκαλα ειδικα μετα την ενεση κ αρκετη κουραση ειδικα το πρωι.Το ειπα στη νευρολογο κ μου ειπε κ εκανα εξεταση για β12 η οποια οντως ηταν χαμηλα.Απο την 1η μερα που εκανα β12 σε ενεση καταλαβα διαφορα.Τωρα ειμαι στην εβδομαδιαια δοση κ ειμαι σαφως πολυ καλυτερα.Αν δεν το εχεις κοιταξει αυτο κοιταξε το κατα τη γνωμη μου δεν χανεις τιποτα
 #48070  από Γιάννης
 Δευ Φεβ 14, 2011 9:04 pm
efi έγραψε:με το αλκοολ δε με ποναει τπτ
Οι ουσίες δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος. Καλύτερα νηφάλιος σκληρυντικός παρά σκληρυντικός και εξαρτημένος.