• ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #2016  από ioanna_melina
 Τετ Απρ 01, 2009 2:36 am
Γεια σας!
όπως έχω ξαναγράψει είχα ΣΚΠ 5 χρόνια(από τα 17),χωρίς να το γνωρίζω(αφού οι "γιατροί" με κορόιδευαν :x ) και είχα 1σύμπτωμα σταθερά κάθε Φθινόπωρο..Το έμαθα πριν 4μήνες.Έκανα Rebif για 2μήνες,όμως σταμάτησα,γιατί δεν άντεχα άλλο τις παρενέργειες :( ..Σε λίγο κλείνω 2μήνες που δεν κάνω καμία θεραπεία.Φοβάμαι να ξαναπάω σε γιατρό,επειδή θα μου δώσει πάλι το ίδιο,ή κανένα ενδοφλέβιο φάρμακο και...φοβάμαι. :shock: :o Το ξέρω,είμαι μεγάλη για τέτοιες φοβίες,όμως σας λέω αλήθεια και ας ντρέπομαι λίγο!.. :roll: :cry: 2 μήνες τώρα δεν έχω κάποιο σύμπτωμα και θέλω να περιμένω κάτι που θα νικά τη ΣΚΠ οριστικά.Και να κάνω κορτιζόνη..Μόνο που ανησυχώ για το Φθινόπωρο που έρχεται,μην ξαναέχω σύμπτωμα.

ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΙΣΚΟ?ΞΕΡΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ?
ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΔΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ?ΒΕΛΤΙΩΣΗ?ΕΓΩ ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ..ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ..

Ελπίζω να μη σας κούρασα :)
 #2023  από Maria77
 Τετ Απρ 01, 2009 12:09 pm
Ioanna-Melina kalh sou mera kai kalo mhna :) To kalytero pou exeis na kaneis pisteuw einai na syzhthseis auto to thema me ton giatro sou kai na parete mazi mia apofash!
Dikh mou apopsh einai na ekanes kapoia therapeia an oxi to Rebif kapoia allh gia na se prostateuei estw kai ws ena vathmo giati den kseroume pote tha emfanistei ena oristiko farmako gia thn therapeia ths MS kai auto pou elpizoume einai na eimaste sthn kalyterh klinikh katastash otan tha exei emfanistei auto to farmako :roll: :roll: :roll:
Sto katw katw pisteuw pws oloi mas fovomaste oles autes tis therapeies, tis eneseis ktl...alla den exoume kai polles epiloges...Auto pou pernaei apo to xeri mas tha to kanoume kai apo kei kai pera vlepoume kai elpizoume...
Filia, XXX
 #2025  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 01, 2009 12:31 pm
Καλημέρα Ιωάννα-Μελίνα. Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία77. Φιλιά
 #2033  από αλεξανδρος1
 Τετ Απρ 01, 2009 7:14 pm
Καλησπέρα και καλό μήνα. Και εγώ rebif των 44 κάνω απο τον ιανουάριο του 2007. Παρενέργειες έχω τώρα τελευταία με κοκκινίλες και ερεθισμούς στα σημεία που κάνω τις ενέσεις και μου πείραξε και λίγο το συκώτι. Σίγουρα ρισκάρεις όταν σταματάς την θεραπεία σου αλλα εαν δεν αισθάνεσαι άνετα με αυτην που έκανες πες στο γιατρό σου να σου δώσει κάποια αλλη. Ξέρω έναν συνάδελφο μου που έκανε ότι και εσύ και προς το παρών είναι καλά αλλα κάθε μέρα ζεί με τον αμφιβολία μήπως έχει κάνει λάθος που δεν κάνει θεραπεία και όλα αυτα γιατί δεν εμπιστεύεται τον γιατρό που τον παρακολουθεί. Να ξέρεις όμως οτι όταν παθαίνεις υποτροπές με την κορτιζόνη δεν επανέρχεσαι 100%. Με την θεραπεία απλώς προσπαθείς να καθυστερείς αυτές τις υποτροπές και να τις περνάς οσο ποιό ελαφριά γίνεται. Απο τότε που ξεκίνησα θεραπεία δεν έχω ξαναπάθει υποτροπή και ευτυχώς απο την πρώτη φορά που εκδηλώθηκε η ασθένεια έχω επανέλθει κατα 70%. Ελπίζω να βρείς την άκρη και μην φοβάσαι. Όλα θα πάνε καλά.
 #2035  από litsa
 Τετ Απρ 01, 2009 10:47 pm
Kαι εγώ Αλέξανδρε1 κάνω ρεμπιφ44 και βγάζω κάτι κοκκινίλες μεγάλες, και κάνω μόνο 4 μήνες, στην αρχή δεν ήταν έτσι, τώρα όσο ανεβάζω τη δόση, βγαίνουν μερικές μέρες μετά και με τρώνε κιόλας...

Ιωάννα Μελίνα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, και εγώ αρκετά καλά είμαι, αλλά μπήκα στη θεραπεία, με ότι παρενέργειες έχει. Και σκέψου ότι ακόμα δεν έχω κάνει ολόκληρη την ένεση.

Βρες γιατρό που να εμπιστεύεσαι και προχώρα, και μην αγχώνεσαι για το αν για τώρα δεν κάνεις κάτι - προγραμμάτισε το και σου εύχομαι τα καλυτερότερα! 'Οπως και στους υπολοίπους σκπιτες συναδέλφους!!