• Μια απορία

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #47476  από μανώλης
 Τετ Φεβ 02, 2011 11:10 am
Καλησπέρα σε όλους και εύχομαι ό,τι καλύτερο. Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα. Είμαι 25 και χθες ανακάλυψα ότι έχω μία εστία απομυελίνωσης στον αυχένα. Το παράδοξο είναι ότι από την μία δεν μπορούν να μου πουν ότι είναι σκλήρυνση επειδή είναι μόλις μία η εστία, από την άλλη όμως λόγω ηλικίας δεν αφήνουν και πολλά περιθωρία να είναι κάτι διαφορετικό. Προσωπικά το βλέπω ρεαλιστικά και θεωρώ ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι όντως ΣΚΠ. Ο γιατρός μου μού είπε να κάνω άλλη μία μαγνητική σε έξι μήνες να δούμε πως θα έχει εξελιχθεί ως τότε η κατάσταση.

Η απορία μου είναι αν πρέπει να κάνω κάτι ως τότε. Δυστυχώς χθες δεν είχα το μυαλό να ρωτήσω, ίσως ξαναπάω κάποια στιγμή για να κάνω αυτή την ερώτηση, ή ίσως πάω και σε δεύτερο γιατρό για δεύτερη γνώμη. Όπως και να 'χει σε αυτή τη φάση θα ήθελα να μάθω από την προσωπική σας εμπειρία αν θεωρείτε ότι έχει νόημα κάποια αγωγή ώστε να καθυστερήσει η εξέλιξη της ασθένειας (αν υποθέσουμε ότι είναι όντως ΣΚΠ). Ή μήπως όταν πρόκειται για μία εστία μόνο και σχετικά ασήμαντα συμπτώματα καλύτερα να κάτσεις στα αυγά σου.

Ευχαριστώ πολύ.
 #47478  από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1976
 Τετ Φεβ 02, 2011 11:47 am
Καλημέρα. Ο γιατρός σου θα είναι αυτός που θα σου πει τι και πως. Μία δεύτερη γνώμη βέβαια ποτέ δεν βλάπτει; Όμως, κάτι βασικό... Πως ανακάλυψες την εστία; Μήπως είχες συμπτώματα?
 #47484  από μανώλης
 Τετ Φεβ 02, 2011 12:16 pm
Ναι, μουδιάσματα στα δάχτυλα και στην πλάτη.
 #47487  από Δημητρα Αρτ
 Τετ Φεβ 02, 2011 1:23 pm
Μανωλη, καλως ορισες στην παρεα.
Τα μουδιασματα, κατι λενε, αλλα πιο αρμοδιος ειναι ο γιατρος...
Οσο για το αν μπορεις, να παιρνεις κατι, για να βοηθηθεις μεχρι να κατασταλαξεις σε γιατρο,ναι:
Πολυβιταμινες, με εμφαση στο συμπλεγμα Β. Ιχθυελαια, με εμφαση στο GLA [γ-λινολεϊκο] και αντιοξειδωτικα. Οχι ομως ολα μαζι... Και μετα απο 6 περιπου μηνες, παυση,για ενα διαστημα,ωστε να ξεκουραστει το συκοτι, στο οποιο μεταβολιζονται σχεδον τα παντα...
Περισοτερες πληροφοριες: στο φαρμακειο της γειτονιας σου.