• ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ-ΤΑΛΕΠΟΡΙΑΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #47096  από georgeand
 Πέμ Ιαν 27, 2011 5:37 pm
Επιτελούς μετά από αρκετή ταλεπορια την περασμένη Δευτέρα πέρασα από Αμια και μου έδωσαν το 67%
Για το πολιποθιτο επίδομα και το γέλιο της υπόθεσης ήταν ότι ενώ πριν ένα χρόνο με είχαν κόψη με 50%
Τώρα που ήμουν καλυτέρα από την πρώτη φορά μου έδωσαν το 67% και το επίδομα βάση του νομού του 1981
Που είναι δυσκολότερο να το πάρω και όχι του 3232 του 2006 που αφορά ασθενείς με σκπ στους οποίους η νόσο δίνατε να προκαλέσει πάρεση , ημιπληγία κτλ
Τη να πω αθάνατο Ελληνικό ΙΚΑ
Βεβαία μέχρι την άλλη Δευτέρα το ΙΚΑ έχει το δικαίωμα να κάνει ένσταση εάν όχι με πληρώνει κανονικά ελπίζω όμως ότι δεν θα κάνει γιατί επειδή με ταλεπορουν δυο χρονιά θα φτάσω μέχρι τον Άρειο Πάγο :violence-hammer: :violence-hammer:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgeand την Παρ Ιαν 28, 2011 10:23 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #47109  από Akatamakata
 Πέμ Ιαν 27, 2011 9:12 pm
Σου έυχομαι να είναι μέχρι εδώ η ταλαιπωρία,

Εγω την Δευτέρα πέρασα απο την Β' επίτροπη στο ΙΚΑ.
Ενω πριν απο δυο μήνες έιχα περάσει απο την Α΄και ειχα βγει ΟΚ με 67%.

Οταν μου ερθει το τσεκ και παω στην τράπεζα και πω show me the money και τα δω τοτε θα πω οτι τελειωσα με αυτο το θεμα.

Ευχομαι να μην σε ταλαιπωρησουν οπως εμενα και αλλους τοσους εδω μέσα.
 #47129  από FANTOMAS
 Παρ Ιαν 28, 2011 9:38 am
Καταλαβα καλά ; το ΙΚΑ κάνει ένσταση στον ίδο του τον εαυτό για την απόφαση που έβγαλε :teasing-nutkick: ;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΓΩΓΗ :law-policered: στο εαυτό μου :confusion-seeingstars:
 #47135  από Μιμικαμ
 Παρ Ιαν 28, 2011 11:07 am
Καλημέρα ταλαιπωρημένα παιδάκια!!!!!!!!
Ηθελα να σας ρωτήσω εάν κάποιος εχει ποσοστό αναπηρίας 67% που του εχει δοθεί
απο το ΙΚΑ, αυτή τη στιγμή εργάζεται με προυπηρεσία μόνο ενός ετους
δικαιούται επιδόματος???
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #47145  από georgeand
 Παρ Ιαν 28, 2011 1:24 pm
Μιμικαμ έγραψε:Καλημέρα ταλαιπωρημένα παιδάκια!!!!!!!!
Ηθελα να σας ρωτήσω εάν κάποιος εχει ποσοστό αναπηρίας 67% που του εχει δοθεί
απο το ΙΚΑ, αυτή τη στιγμή εργάζεται με προυπηρεσία μόνο ενός ετους
δικαιούται επιδόματος???
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
Βασικα πρεπει να ρωτησεις στο ικα γιατι το επιδομα δεινεται βαση ενσημων και απετητε συγκεκριμενος αριθμος που ειναι ομως αναλογος την ηλικια και ποτε σου παρουσιαστηκε η νοσο.
Ειναι καποιες λεπτομεριες που μονο απο κοντα θα βγαλεις ακρη,γιατι δεν αναφερωνται ουτε στο side του ικα
 #47147  από aoratos
 Παρ Ιαν 28, 2011 1:42 pm
Με βάση την ηλικία και τα ένσημα βγαίνει η αναπηρική σύνταξη και όχι το επίδομα παραπληγίας.

Για το Επίδομα Παραπληγίας - Τετραπληγίας ισχύουν τα εξής:

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/pensions/ept.cfm
 #47149  από Π.Μ79
 Παρ Ιαν 28, 2011 2:06 pm
georgeand έγραψε:Βασικα πρεπει να ρωτησεις στο ικα γιατι το επιδομα δεινεται βαση ενσημων και απετητε συγκεκριμενος αριθμος που ειναι ομως αναλογος την ηλικια και ποτε σου παρουσιαστηκε η νοσο.Ειναι καποιες λεπτομεριες που μονο απο κοντα θα βγαλεις ακρη,γιατι δεν αναφερωνται ουτε στο side του ικα
Γεια σου Γιώργο.

Θα το θέσω όσο πιο άνετα μπορώ. :)

Φαντάσου ότι το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ κλπ είναι τράπεζες.

Σ'αυτές τις τράπεζες κάθε μήνα που εσύ εργάζεσαι μπαίνει ένα ποσόν για τα ένσημά σου.

Έρχεσαι μια μέρα και ζητάς ένα δάνειο.

Αυτοί κάθονται και λογαριάζουν τι κίνηση έχει ο λογαριασμός σου, τι χρήματα μπαίνουν εκεί από σένα και αποφασίζουν αν θα σου δώσουν ή όχι το δάνειο.

Έτσι και το ΙΚΑ κοιτάει πόσα έχει ''πάρει'' από σένα και λογαριάζει:

πχ ο Γιώργος δουλεύει 10 χρόνια, οπότε έχουν μπει στο ΙΚΑ περίπου 30,000.

Έρχεται ο Γιώργος και ζητάει το παραπληγικό επίδομα, δλδ 634 ευρώ το μήνα.

Είναι πιο εύκολο για το ΙΚΑ να το δώσει στο Γιώργο από τη στιγμή που έχει βγάλει αρκετά απ'αυτόν και ιδιαίτερα αν συνεχίζει να εργάζεται, οπότε και η χασούρα είναι ελάχιστη έως καθόλου.

Αυτό το λέω πολύ χονδρικά και εννοείται ότι μετράει και η κλινική σου εικόνα, η ασθένεια κλπ κλπ.
 #47180  από Μιμικαμ
 Παρ Ιαν 28, 2011 9:02 pm
Ευχαριστώ πολύ ολους σας για τις απαντήσεις σας!!!
Πρόκειται για εναν πολύ καλό φίλο, διαγνωσμένο με σκληρυνση προ 5ετίας.
Θα απευθυνθώ στο ικα για περισσότερες πληροφορίες.