• ?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.

?

#45306  από κωστας
 Τετ Δεκ 22, 2010 12:04 pm
Mπορει καποιος να δωσει λιγο φως στο σκοταδι που λεγεται σκπ?εστω λιγο,οσο φως βγαζει μια σπιθα!εδω και τρεις μερες ειμαι κρυωμενος και ειπα να παρω απο μονος μου το ποιο γνωστο και συνηθισμενο αντιβιοτικο ευρεως φασματος amoxil του 1gr!εχω μεγαλη βελτιωση στην κινητικοτητα και σε ολα τα συμπτωματα και ειδικα οταν παιρνω και κανενα χαπι αντιφλεγμονωδες(ponstan)!το εχει παρατηρησει κανεις αλλος?μακαρι να μπορουσα να επαιρνα καθε μερα amoxil!
 #45308  από Π.Μ79
 Τετ Δεκ 22, 2010 12:14 pm
Φίλε Κώστα, συμπτώματα από την σκπ, από ένα τραυματισμό, από μία ίωση κλπ, είναι όλα αποτελέσματα φλεγμονώδους κατάστασης, είτε είναι στο χέρι, είτε στον εγκέφαλο είτε στο νωτιαίο μυελό.

Χρησιμοποιώντας αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αντιβίωση, δυνατά παυσίπονα κλπ, καταφέρνουμε να περιορίσουμε την φλεγμονή.
Τα φάρμακα δεν κτυπάνε επιλεγμένα τις φλεγμονές, αλλά όπου υπάρχει φλεγμονή εν ενεργεία.

Το αρνητικό της υπόθεσης, είναι ότι δε μπορούμε να παίρνουμε ες αεί αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη. :(
 #45311  από κωστας
 Τετ Δεκ 22, 2010 12:30 pm
Π.Μ79 έγραψε:Φίλε Κώστα, συμπτώματα από την σκπ, από ένα τραυματισμό, από μία ίωση κλπ, είναι όλα αποτελέσματα φλεγμονώδους κατάστασης, είτε είναι στο χέρι, είτε στον εγκέφαλο είτε στο νωτιαίο μυελό.

Χρησιμοποιώντας αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αντιβίωση, δυνατά παυσίπονα κλπ, καταφέρνουμε να περιορίσουμε την φλεγμονή.
Τα φάρμακα δεν κτυπάνε επιλεγμένα τις φλεγμονές, αλλά όπου υπάρχει φλεγμονή εν ενεργεία.

Το αρνητικό της υπόθεσης, είναι ότι δε μπορούμε να παίρνουμε ες αεί αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη. :(
ναι συμφωνω με αυτα που λες Π.Μ79 και το υπεθεσα και'γω,αλλα μιλαμε για μεγαλη βελτιωση γυρισα 2 χρονια πισω...!
 #45314  από FANTOMAS
 Τετ Δεκ 22, 2010 1:22 pm
Κώστα, Παρη αρχές Δεκ. έπαθα μια απο τα ιδια , πόνο στα κόκαλα, ΑΡ αμυγδαλή ΤΟΥΜΠΑΝΟ , και λίγα δέκατα, τηνπρωτη μέρα ημουν ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ (νόμιζα οτι είχα ώση ) , ουτε για κατούρημα , την δευτερη μέρα πηρα αντιβίωση , και τα γνωστα αναβράζωντα ζεστές σούπες κλπ κλπ , την Τρίτη μέρα ήμουν πλήρως κινητικός και ενεργός, ΑΛΛΟΣ άνθρωπος, χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω οτι μια απλή και ''αθώα'' ιωσούλα εμας μας ξεπατώνει και για αυτό χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Δεν εχουμε τα περιθώρια (όπως οι υγιεις ) να περιμένουμε τρεις μέρες και μετα να πάρουμε φάρμακα.
 #45318  από κωστας
 Τετ Δεκ 22, 2010 2:09 pm
sou έγραψε:Ρώτησε το Νευρολόγο σου για να σου πει μια όμορφη θεωρία.

Νευρολογο δεν εχω φιλε σταυρο αλλα εναν παθολογο,εναν φυσιατρο και εναν διατροφολογο!

-σχετικα με το amoxil αντιβιωση παιρνω πολυ σπανια,τελευταια φορα νομιζω ηταν πριν δυο χρονια που και τοτε ειχα δει μεγαλη διαφορα και απαντηση δεν ειχα παρει απο τον τοτε νευρολογο!
 #45319  από Neutralis
 Τετ Δεκ 22, 2010 2:18 pm
εχω μεγαλη βελτιωση στην κινητικοτητα και σε ολα τα συμπτωματα και ειδικα οταν παιρνω και κανενα χαπι αντιφλεγμονωδες(ponstan)!
Πάρη θα το πω, αλλιώς θα σκάσω.

Πάντα πίστευα (θεωρία είναι) ότι όσοι παίρνουν ιντερφερόνες, έχουν 30% προστασία εξ αιτίας του αντιφλεγμονώδους (mesulid, ακόμη και pontstan, depon) με το οποίο τη συνοδεύουν.

Και όχι εξ αιτίας της ιντερφερόνης....
 #45325  από FANTOMAS
 Τετ Δεκ 22, 2010 3:21 pm
Neutralis έγραψε:
εχω μεγαλη βελτιωση στην κινητικοτητα και σε ολα τα συμπτωματα και ειδικα οταν παιρνω και κανενα χαπι αντιφλεγμονωδες(ponstan)!
Πάρη θα το πω, αλλιώς θα σκάσω.

Πάντα πίστευα (θεωρία είναι) ότι όσοι παίρνουν ιντερφερόνες, έχουν 30% προστασία εξ αιτίας του αντιφλεγμονώδους (mesulid, ακόμη και pontstan, depon) με το οποίο τη συνοδεύουν.

Μαρία αυτή την προσέγγιση δεν την είχα :think: σκεφτεί
 #45326  από κωστας
 Τετ Δεκ 22, 2010 3:30 pm
Neutralis έγραψε: Πάντα πίστευα (θεωρία είναι) ότι όσοι παίρνουν ιντερφερόνες, έχουν 30% προστασία εξ αιτίας του αντιφλεγμονώδους (mesulid, ακόμη και pontstan, depon) με το οποίο τη συνοδεύουν.

Neutralis η μοναδικη θεραπεια που με κρατησε σταθερο για 3,5 χρονια ηταν το avonex,βεβαια για 3-4 μερες την βδομαδα ημουν με ponstan,depon και mesulid δυο με τρια την ημερα!το ιδιο σκεφτηκα και'γω εφοσον τα επαιρνα συνεχεια για αυτα τα χρονια,μηπως τελικα δεν ηταν η ιντερφερονη αλλα αυτα τα Αντιφλεγμονώδη-Αναλγητικά και κυριως φθηνα χαπακια!
Το 2003 πηγαινα σε ενα "κορυφαιο"(και καλα) νευρολογο στο ιατρειο του οποιου εκανα καποιους ορους(45 ευρω ο καθενας) δεν ελεγε βεβαια τι φαρμακα βαζει μεσα!μια φορα ενω ημουν ξαπλωμενος και περιμενα την νοσοκομα να "φτιαξει" τον ορο και να'ρθει να με τρυπησει ειδα τι φαρμακα χρεισιμοποιεισε για να φτιαξει τον ορο:ενεσιμη μορφη ponstan,pentrexyl,norflex, solumedrol και κατι αλλο δεν θυμαμαι και για δυο μερες ενιωθα υπεροχα,ελεγα αυτος ειναι θεος δεν παιζεται!δλδ ειχα πιαστει μ.... και εκανα καμια δεκαρια ορους το μηνα,που να φανταστω(δεν ειχα και τις γνωσεις-εμπειρια που εχω τωρα) οτι κανω παπ...!
 #45331  από Genovefa®
 Τετ Δεκ 22, 2010 4:43 pm
Συγνωμη...Σας εχει πει καποιος απο τους νευρολογους που εχετε παει οτι μπορει η Σκληρυνση να οφειλεται σε πολυ δυνατη αντιβιωση ή εμβολιασμο που λαβατε σε βρεφικη ηλικια;

αααααα,,,,,θα ουρλιαξωωωωωωω!!!!!!
 #45335  από Π.Μ79
 Τετ Δεκ 22, 2010 5:21 pm
Μαρία, άμα είναι να σκας, να τα λες :lol:

Απλά να σου πω ότι εγώ εδώ και 3 μήνες, δεν παίρνω κανένα φάρμακο και η ένεση δε μου προκαλεί κανένα σύμπτωμα. Αυτό λίγο καταρρίπτει την σκέψη σου, αλλά επιβεβαιώνομαι εν μέρει και από τον Σταύρο.

Το ζήτημα μάλλον μένει μυστήριο προς το παρόν.

Κώστα, μακάρι να βρεις ένα γιατρό που να καταφέρει να το εξηγήσει (με επιχειρήματα βέβαια).