• Rebif ή Avonex ? Ιδού η απορία.

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #43086  από alex_1983
 Παρ Νοέμ 12, 2010 10:32 am
Καλημέρα προς όλους

Χθες πήγα επίσκεψη στο γιατρό μου. Μετά απο την εξέταση και την καθιερωμένη κουβέντα μας μου πρότεινε την αλλαγή των φαρμάκων. Συγκεκριμένα εγώ κάνω Rebif Ιντερφερόνη από το 2003 και μου πρότεινε το avonex. Θα ήθελα από όσους έχουν την διάθεση να μου παραθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες από την χρήση του avonex προς δική μου αξιολόγηση. Αυτά που ξέρω είναι ότι γίνεται 1 φορά την εβδομάδα και ότι είναι σχετικά ποιο ύπιο από το Rebif. Θέλω να μάθω και λεπτομέρειες. Όπως παρενέργειες, χρηστηκότητα-πρακτητότητα, αποτελέσματα . Η ένεση είναι διαφορετική από του Rebif ? Η ποσότητα του φαρμάκου είναι μεγαλύτερη ? Θα πρέπει πάλι να παίρνω χάπια (και ποιά) για την αντιμετώπηση των ανεπιθύμητων αντιδράσεων ?

Εσείς τί άποψη έχετε? Δηλαδή θα το επιχειρούσατε ? Αυτό επειδή ξέρω ότι είναι υποκειμενικό δεν θα επηρεάσει και πολύ στην απόφασή μου. Αλλά θα μπορέσω να κάνω μία επιπλέον εκτίμηση.

Σας ευχαριστώ.

Υ.Γ. Την πρώτη φορά το ανάρτησα σε λάθος υποκατάλογο (ΧΕΝΦΑ).
 #43092  από Κατερίνα
 Παρ Νοέμ 12, 2010 11:17 am
Καλημέρα!!
έκανα avonex πριν κάτι μήνες,αλλά για πολύ λίγο διάστημα γιατί
(avonex-Κατερίνα 1-0) δεν μου έκανε! :-D
η avonex είναι ενδομυική,αυτό σημαίνει οτι η βελόνα είναι λιιιιιιίγο πιο
μεγάλη απο της redif!ναι όπως λες είναι μια φορά την βδομάδα και οι παρενέργειες είναι γριπώδη συμπτώματα!εγώ με ένα αναβράζον ντεπόν πριν και ένα μετά τα έβγαζα πέρα!θα σου πρότεινα να την κάνεις βράδυ για να σου περνάνε στον ύπνο! ;)
η ένεση είναι έτοιμη!
θα σου πούνε κι άλλοι!!
γιατί αλλάζεις αγωγή?εύχομαι όλα να πάνε καλά! :greetings-waveyellow:
 #43135  από asana
 Παρ Νοέμ 12, 2010 2:20 pm
alex από την εμπειρία μου με την avonex έχω να σου πω ότι είναι πολύ λίγο "επεμβατική" στη ζωή σου, αφού είναι μόνο μια φορά τη βδομάδα.
κάνεις την ένεση το βράδυ πριν κοιμηθείς και περνάνε τα συμπτώματα στον ύπνο σου. εγώ έπαιρνα απλώς ένα ντεπόν την ώρα που την έκανα. κάποιο διάστημα δεν έπαιρνα και καθόλου, αλλά είχα πιο έντονα τα συμπτώματα γρίπης-ρίγη, πόνοι στο σώμα, αυπνία. Από όταν έπαιρνα το ντεπόν πάντως αυτά τα συμπτώματα ήταν αρκετά σπάνια, γύρω στη 1 φορά το 2μηνο.
η ίδια η ένεση είναι ένα θέμα βέβαια, γιατί είναι ενδομυική και θέλει...αποφασιστικότητα για να την κάνεις, γιατί την βλέπεις κιόλας (δεν έχει πιστολάκι όπως το rebif που την κρύβει).αλλά αν εσένα δεν σε ενοχλεί το...οπτικό του πράγματος ή έχεις κάποιον που να μπορεί να σου την κάνει, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!
να είσαι καλά!
 #43218  από georgeand
 Σάβ Νοέμ 13, 2010 6:52 pm
Θα ρωτήσω και εγώ, για ποιό λόγο θέλει ο γιατρός να σε αλλάξει σε Avonex; Υπάρχει κάποιος επιστημονικός λόγος ή Του έταξαν καλύτερη προμήθεια, κανένα λάπτοπ, κανένα ταξιδάκι αυτοί που το πουλάνε;

συμφωνω απολυτος
Γιατι να αλαξεις θεραπεια αφου πανε ολα καλα??? :sad-roulette:
Ασε που το αβονεξ δεν μπορεις να το κανεις μονη σου γιατι ειναι ενδομυικο
 #43292  από alex_1983
 Δευ Νοέμ 15, 2010 12:22 pm
Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Οι λόγοι που μου πρότεινε να αλλάξουμε θεραπεία ήταν εν μέρη η αντίδρασή μου. Δηλαδή πιο συγκεκριμένα έχω σιχαθεί πλέον μέρα παρά μέρα το ίδιο ανέκδοτο. Άρχισα να νιώθω ότι τα φάρμακα περισσότερο κακό μου κάνουν παρά καλό. Ειδικά τα postan. Ούτε ένα ποτήρι μπύρα δεν μπορώ να πιώ. Κατευθείαν πυρετός και τρέμουλα σαν V10 από F1. Τα χέρια μου έχουν πλέον καταστραφεί δεν χτυπάω πλέον εκεί. Τα πόδια μου γέμισαν πληγές και το δέρμα στα σημεία που χτυπάω έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Συνεχώς νιώθω μουδιασμένος. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με ακουμπάει γιατί τρελένομαι από την αίσθηση. Αισθάνομαι περιορισμένος όσο αφορά τα ταξίδια μου και γενικά τις υποχρεώσεις μου. Μπούχτισα.
Από την πλευρά του γιατρού μου δεν πιστεύω ότι κρύβετε πονηρό συμφέρον πίσω από την πρόταση του (χωρίς να το αποκλείω). Μου είπε ότι συνήθως αυτό προτείνει σε αυτούς που αρρώστησαν πρόσφατα. Λόγο των λιγότερων περιορισμών. Και ότι εγώ ξεκίνησα από το Rebif επειδή ήταν βαριά η περίπτωση μου. Αλλά τώρα που έχω πολύ καλή πορεία μπορώ να δοκιμάσω κάτι πιο light.
Γενικά δεν εμπιστεύομαι και αν ήταν στο χέρι μου (και είχα γνώσεις) θα προσπαθούσα μέσω βοτάνων και φυσικών τρόπων να γιατρευτώ.Τα φάρμακα είναι ΦΑΡΜΑΚΙ και οι αντενδείξεις πολές φορές χειρότερες από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλλά δεν με παίρνει να ρισκάρω.

Ακόμα το σκέφτομαι.
 #43323  από efi
 Δευ Νοέμ 15, 2010 8:56 pm
ayta einai mesa sto programma....mia tha hmaste panw mia katw...mia mpouxtismenoi...mia....oso anafora to ofelws tou giatrou pisteyw oti tha einai to idio mias pou kai ta 2 apo oti 3erw proerxontai apo thn idia etairia....gnwmh m na mhn alla3eis therapeia an den yparxoun upotropes...egw eimai me rebif 2.5 xronia kai tremw sthn idea na alla3w therapeia...de 3erw gt...isws epeidh m ekatse kala..skepsou me hremia pare thn apofash sou kai edw hmaste emeis...kai propantws oxi anxos....filia
 #44148  από vasilisT
 Δευ Νοέμ 29, 2010 1:20 pm
πριν5χρονια και απλα η διαγνοσι ιταν σκπ ενο τορα τι θελει να δει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vasilisT την Δευ Νοέμ 29, 2010 2:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.