• MRI & BIIB017

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #41930  από sak83
 Δευ Οκτ 18, 2010 7:28 pm
KALISPERA
Simera piga gia MRI egefaloy gia mia kliniki meleti meta apo ligo arxisa na niotho entona kapsimo sto kefali san na ixa vali to kefali mou se fourno k meta apo ligo entoni zalada :confusion-seeingstars:
k etsi apofasisa na diakopso tin eksetasi.
Exo kani k alles fores MRI alla proti fora to eniosa ayto. Exi kanis kapia paromia ebiria? k an ne gia pio logo sinevi? giati den mou apadise kanis s'ayto to erotima.
Episis kseri kanis kati gia to BIIB017 ????? :techie-studyingbrown:
:text-thankyouyellow:
 #41932  από sak83
 Δευ Οκτ 18, 2010 7:48 pm
den mou dosane kati san mi sinevi tipota gi'ayto k ego tin ekana me elafra..... :happy-bouncymulticolor:
stin arxi tous rotisa pio skiagrafiko tha mou valoun k mou ipan to Dotaren to opio to exo ksanaxrisimopiisi k den ixa kanena provlima alla simera to valane san oro eno tis alles fores to vazane sto kathetiraki apeuthias k episis simera piga se alli kliniki.
gia to BIIB017 kseris kati?
 #41933  από swt
 Δευ Οκτ 18, 2010 8:22 pm
sak83 έγραψε:[...]Episis kseri kanis kati gia to BIIB017 ????? :techie-studyingbrown:
Πρόκειται περι ιντερφερόνης βήτα 1-α όπως το avonex και το rebif, στην οποία έχει προστεθεί κάποια αλυσίδα πολυμερούς πολυαιθυλενογλυκόλης (PEG). Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι για το νέο φάρμακο θα υπάρχει μικρότερη πιθανότητα δημιουργίας αντισωμάτων και ταυτόχρονα θα μένει περισσότερο στον οργανισμό, άρα θα χρειάζονται λιγότερες δόσεις ανά έτος. Ελπίζουν ότι οι λιγότερες δόσεις θα σημαίνουν και λιγότερες παρενέργειες.
http://www.liebertonline.com/doi/abs/10 ... .2010.0092
 #41934  από Στάθης
 Δευ Οκτ 18, 2010 10:17 pm
Έχω πάθει ακριβώς το ίδιο πράγμα τον Ιούλιο, όταν έκανα Mαγνητική. Άρχιζε το κεφάλι μου να ζεσταίνεται, άρχιζα να ζαλίζομαι, και η καρδιά μου άρχισε ταχυπαλμία ..... τρελάθηκα και δεν μου είχαν δώσει και το μπαλονάκι για να τους ειδοποιήσω, οπότε τα ξήλωσα όλα και βγήκα έξω .... και όταν με είδαν τρελάθηκαν και αυτοί, οπότε είχαμε τρελαθεί όλοι......

Τι έπαθα δεν ξέρω, ποτέ δεν θα μάθω. Το μόνο που ξέρω είναι έσφηξα το δόντια και είπα ότι είναι να μου συμβεί ας το πάρει το ποτάμι. Αφού συνήλθα μετά από 1 ώρα ξαναμπήκα μέσα, και μετά από 5 λεπτά ξανάρχισαν οι ταχυπαλμίες. Εκεί όμως άρχισα να αναπνέω ρυθμικά και βαθιά, άρχιζα να λέω στον ευατό μου όλα θα πάνε καλά και σιγα σιγά μου εξαφανίστηκαν όλα αυτά τα συμπτώματα.

Όταν βγήκα από την μαγνητική ένοιωθα σαν μικρός ήρωας... Είπα τα κατάφερα !
 #41944  από maestro
 Τρί Οκτ 19, 2010 10:37 am
Κι εγω επαθα το ιδιο (Αυγουστος 2010) μετα απο καποια ωρα στην εξεταση αρχισα να ζεσταινομαι και δεν αισθανομουνα καλα και οταν ηρθε να μου βαλει το σκιαγραφικο (), ρωτησα τον βοηθο να μου πει γιατι ζεσταινομαι και μου ειπε πως δουλευουν τα κλιματιστικα τους αλλα ισως να μην φτανουν και να κανω υπομονη ακομα λιγο αν αντεχω.
Το "κακο" ηταν οτι εμεινα ως το τελος, κανοντας υπομονη.
Αποτελεσμα, οταν βγηκα απ' το "φουρνο" να ζαλιζομαι, να νιωθω φοβερη αδυναμια και αναγκάστηκα να καθησω για κανενα 10λεπτο μεχρι να συνελθω και να μπορω να περπατησω, χωρις να πιανομαι απο σταθερες επιφανειες.
Ρωτησα ξανα τον υπαλληλο γιατι συνεβει αυτο, κι αυτος θελοντας να κανει χιουμορ μου ειπε ο,τι παλιοτερα το λεγανε και "φουρνο" τον μαγνητικο τομογραφο. Δεν ξερω πως το σκεφτηκε και το ειπε αυτο.
Εγω κανω μαγνητικες απο το 1994, δεν θυμαμαι να εχω νιωσει τοσο ασχημα!
Δεν ξερω τι να σκεφτω, παρα μονο πως, το μηχανημα που εχουν στο συγκεκριμενο κεντρο ειναι παλιο και ισως ειχε καποιο προβλημα ή πως ηταν ενα νεο συμπτωμα και δεν το γνωριζα.
Τωρα παντως ειμαι καλα, δεν εχει εξελιχθει κατι, οποτε αποκλειω το 2ο σκελος της προηγουμενης προτασης.
 #42565  από manos81
 Δευ Νοέμ 01, 2010 6:59 pm
den toxw pathei pote...ala pote den ksereis..tora to noemvrio exw 3 na kanw..thoraka egefalo afxena...aporo ti psaxnei o giatros mou?xriso? :confusion-seeingstars: