• IRIS και Tysabri

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #41565  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Οκτ 13, 2010 11:20 am
Λοιπόν , για αυτό το φάρμακο έχω να πω τα εξής :
Τον 9/2007 ξεκίνησα την μηνιαία χορήγηση . Ιατρός του νευρολογικού τμήματος του ΓΚ , μου απαγόρευσε να το συνεχίσω και μου ζήτησε να κάνω μέχρι το τέλος της εβδομάδας παρακέντηση . Η φυσική μου κατάστσση είναι σχετικά καλή , ελπίζω μετά την παρακέντηση να είμαι εξίσου καλά και θα σας ενημερώσω για το τι μέλλει γενέσθαι .
 #41589  από FANTOMAS
 Τετ Οκτ 13, 2010 3:57 pm
sou έγραψε:Αυτό ειναι ένα φαινομενο κατά το οποίο όταν ένα ΑΝΣ είναι κατεσταλμένο και διακοπεί το ανοσοκατασταλτικό, αυτό δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και αντιδρά υπερβολικά, δημιουργώντας πολύ έντονες φλεγμονές.

.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΕΣ ????
 #41590  από Μίρκα
 Τετ Οκτ 13, 2010 4:05 pm
Ξέρω πως όταν σταματα το Tysabri γίνονται κάποια σχήματα κορτιζόνης για να μην επιτεθεί ο οργανισμός. Μετά γνωρίζει κανείς αν μπορούμε να επιστρέψουμε στην ιντερφερόνη?
 #41593  από Vicky
 Τετ Οκτ 13, 2010 4:47 pm
Γειά σε όλους. Χαίρομαι που σας βρίσκω.
Μέχρι σήμερα γνώριζα μόνο για τον κίδυνο θανάτου -με τις πολύ μικρές πίθανότητες- και αποφάσισα να ρισκάρω ακολουθώντας θεραπεία με tysabri. Τον άλλο μήνα κλείνω τα 2 χρόνια και ενώ έλεγα να το σταματήσω και να κόψω πια τα φάρμακα, βλέπω αυτό που σχολιάζετε... Αρχίζω ξανά να φοβάμαι!
Επίσης, θα ήθελα να παραθέσω και το εξής περίεργο: Πάσχω από ΣΚΠ από το 2004. Μέχρι να αρχίσω αυτό το φάρμακο είχα κάποιες εστίες, αλλά εκτός από μερικές μικροενοχλήσεις η ποιότητα της ζωής μου ήταν καλή -σαν να μην είχα σχεδόν τίποτα. Το φάρμακο έκλεισε όλες τις εστίες, αλλά εδώ και 1,5 χρόνο περίπου το πόδι μου μουδιάζει την ώρα που περπατάω, η ισορροπία μου χειροτερεύει, περπατάω περίεργα, σκοντάφτω, ούτε λόγος να τρέξω ή να χορέψω (τα τακούνια τα έχω ξεχάσει, δεν είναι τρομερό, αλλά το παραθέτω για σύγκριση)... Μήπως μου έχει κάνει κακό αντί για καλό; Το έχετε αισθανθεί και εσείς;

...-...
 #41595  από Μίρκα
 Τετ Οκτ 13, 2010 5:06 pm
Και εγώ κάνω περίπου δύο χρόνια Tysabri και θεωρώ πως εκτός από τους πρώτους μήνες που αισθάνθηκα μια θετική διαφορά, στη συνέχεια σταδιακά παγιώθηκε μια πιο άσχημη κατάσταση, με συμπτώματα αδυναμίας, πιο έντονη σπαστικότητα, δυσκολίες και πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τελικά μήπως φταίει αυτό?
 #41597  από Vicky
 Τετ Οκτ 13, 2010 7:52 pm
Τι εννοείς ΚΝΣ; Τι αποδομηση γίνεται; Σταματάει; Πού να το ψάξω;