• Είμαστε πολύ τυχεροί!!!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #41364  από kate2002
 Σάβ Οκτ 09, 2010 8:26 pm
Ε ποιπόν ναι!
εχουμε σκληρυνση και ειμαστε (τελικα) πολυ τυχεροί!
φανταστειτε ναχαμε διαβητη!
Ετος 2010: η μονη "θεραπεια" και "χορηγηση" του ΙΚΑ στους διαβητικούς ειναι ο ακρωτηριασμός, του οποίου (και μοναδικου οπως φαινεται) το κόστος ειναι μικροτερο απο το προσδωκομενο οφελος!
και τι εγινε, αφου στο τελος θα κοπει το πόδι, τι σε 2-3 χρονια, τι σημερα;
σε περιοδο κρισης οικονομικής, δεν περισσευουν για... παπούτσια ειδικα και... άλλα "τέτοια' περιττα!
Σκέφτεστε να πουν το ίδιο και για τις "ενδεδειγμένες" θεραπειες της σκλήρυνσης;
Δε χορηγειται πια η (πχ) ιντερφερόνη, κοστιζει... θα παραλησεις καποια στιγμή, τι σε 5-10 χρόνια, τί αυριο;

ΚΑΙ ΤΟΤΕΕΕΕ...

ΘΑ ΨΑΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΧΕΝΦΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗς ΜΕ ΣΚΠ
ΤΗς ΟΠΟΙΑς ΧΕΝΦΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΩς ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΟ ΟΦΕΛΟς ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΟΣΤΟς!
ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ!
ΣΕ "ΑΣΧΗΜΟΥς" ΚΑΙΡΟΥς, ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!
ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕς ΝΕΕς ΑΝΑΠΗΡΙΚΕς ΣΥΝΤΑΞΕΙς
ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ (ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΧΕΡΙΕς ΟΠΩς ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ)
ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΡΕΙΝΕς ΠΕΡΙΟΧΕς ΤΗς ΧΩΡΑς,
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥΧΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑς ΜΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΝΟΗΜΑ (=ΑΞΙΑ).
ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΛΟΣΠΙΡ, ΣΑΦΩς ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΕΡΟ, ΚΑΙ Ως ΜΕΘΟΔΟς ΧΟΡΗΓΗΣΗς: ΠΟΣΙΜΟ!!!! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ , ΟΙ ΝΕΚΡΩΣΕΙς ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΥΠΕς!!!!

Με τραβαει το μωρο απ το παντελονι, διαφορετικα θα μπορουσα να συνεχισω για... αρκετα ακόμη.
να μη πω και για τους καρκινοπαθεις και τις χημειοθεραπειες, ΚΑΙ αυτο απο πρωτο χερι το ξερω-δυστυχως...
αν δεν ταλεγα καπου θασκαγα.
συγνωμη- για το χρονο και την ανοχη σας.
 #41420  από Blacksand
 Δευ Οκτ 11, 2010 1:02 am
file SOU dustuxws den tha borousa na simfwnisw perissotero mazi "sou".
As to apodextoume,zoume se afton ton kosmo pou zoume kai auti einai h pragmatikothta.
Pws borei oi giatroi na min einai kommati autis tis sapias koinwnias?
Gia tis farmakoviomixanies den to sizitw kan.Eimaste pio analosimo iliko apo oti to depon.

(gia na min ksekinisei i xazi sizitisi oti den einai oloi idioi kai na min genikevw aorista,tha pw to profanes:oti fusika kai iparxoun kai swstoi doctores pou kanoun tin douleia tous oxi san douleia alla san leitourgima.Edw tha eimoun axaristos an den anefera ton k.Antoni Rompo apo to Aiginitio me ton opoio eixame gnwristei tuxaia otan eixe erthei sto ksenodoxeio mas stin Agia Galini (notia nomou Rethimnis) kai otan tou pa "diskolo epaggelma epileksate" autos apadise apotoma:"OXI EPAGGELMA,LEITOURGIMA!"
Autos mou exei dwsei tin edipwsi oti pragmatika to vlepei etsi.)

Oson afora tin katataksi tou poios einai xeiroteros pistevw ta evales me tin sosti seira:

1. Καταναλωτής
2. Έμπορας
3. Δούλος του θεού
4. Άνθρωπος

Tha elega oti kapoies fores eisai ligo erristikos kai akraios alla afou exeis diavasei Nietzsche allazei to pragma....

Anaforika me thn xenfa,piga mazi me ton giorgo sf patra kai mas eide o apostolopoulos.
Kai oi duo eixame stenwseis,egw edonoterh apo th deksia meria.
O rompos eitan o monadikos pou den me pire apota moutra otan tou eipa gia xenfa kai stenwseis alla itan epifilaktikos gia to apotelesma mias kai oi erevnes den exoun deiksei atradaxta stoixeia kai episis mou eksigise oti den einai kai toso apli epemvasi.kai isws thelei kai prosoxi stin sinexeia (adithromvotikes eneseis ktl).

Tosa kserw tosa lew.
 #41421  από Biskoto10
 Δευ Οκτ 11, 2010 1:39 am
Α! Γιαυτο δεν εφοδιαζουν τα νοσοκομεια με γαζες,φαρμακα κτλ και γιαυτο δεν δινουν λεφτα στα νοσοκομεια? Καταλαβαν οτι αφου ολοι θα πεθανουμε καποια στιγμη τοτε δεν συμφερει το ικα να πληρωνει ολα αυτα? :sad-roulette:
 #41427  από βάλια
 Δευ Οκτ 11, 2010 9:27 am
Καλημέρα Blacksand,όταν σου είπε ότι οι έρευνες δεν έχουν δείξει ατράνταχτα στοιχεία τι εννοούσε;Η μέχρι τώρα εμπειρία απ' όσο ξέρω δείχνει μεγάλη συσχέτιση μεταξύ ΧΕΝΦΑ και ΣΚΠ.Αν λάβεις υπόψιν σου ότι μόνο από το φόρουμ όσοι έχουμε πάει για έλεγχο ροής, βρέθηκε διαταραχή ροής που στη συνέχεια με την επεμβατική φλεβογραφία επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη στένωσης ή μεμβράνης, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον άξιο θαυμασμού..Ειδικά όταν αυτό το φαινόμενο παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις.Η επέμβαση ΔΕΝ είναι επικίνδυνη κι αυτό δε το λέω εγώ αλλά οι αγγειοχειρουργοί.Ας αφήσει λοιπόν ο κος Ρόμπος τους αρμόδιους να δώσουν συμβουλές στους πάσχοντες από ΧΕΝΦΑ.Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..
 #41790  από Blacksand
 Σάβ Οκτ 16, 2010 10:54 pm
sou συμφωνώ σε πολλά απο όσα γράφεις αλλά διαφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου.
Επειδή είσαι πολύ δυσαρεστημένος απο την ιατρική περίθαλψη που δέχτηκες πάει να πεί οτι όλοι οι γιατροί είναι μαλάκες?Επειδή σε δάγκωσε ένα σκυλί παεί να πεί οτι όλα τα σκυλιά με το που θα σε δούν θα σε δαγκώσουν?Αν εμένα μου τα φορέσει μια γκόμενα πάει να πει οτι όλες οι γυναίκες είναι πουτ$#@#άνες? (ας μην ανοίξουμε τέτοια συζητηση εδώ μέσα με τόσες κοπελιές,θα φάμε ξύλο...)

edit:"Καλά κάνεις και το προτείνεις. Κι εγώ μαζί σου. Αλλά 2 ψυχολόγοι στους οποίους απευθύθνηκα ήταν για τα μπάζα και δεν βοήθησαν καθόλου. "

Και εγώ έχω πάει σε ψυχολόγους επειδή στις αρχές της νόσου που είχα περάσει μια υποτροπή (καράμπινάτη λέω εγώ, στο Πεπαγνη ακόμα επιμένουν οτι ήταν ψυχολογικα....) μου έλεγαν οτι είναι θέμα της κακής μου ψυχολογίας.Και παρόλο που ξαναπήγα σχετικά πρόσφατα σε ψυχολόγο (και πάλι απλά πέταξα τα λεφτά μου),δε λέω οτι κάνενας συνασθενής δε μπορεί να βοηθηθεί απο αυτό.

Συμφωνώ ότι είναι μεγάλη μ@λ@κία ο τροπός που το χειρίζονται πολοί γιατροί και λένε :έχεις σκλύρηνση? μην το σκέφτεσαι όλα ψυχολογικά είναι!" αλλά δεν είναι λύση να είμαστε αφοριστικοί με όλους.Το ζόρι είναι αυτό που κάνουμε στο φόρουμ με το να ψαχνόμαστε συνεχώς.(προφανώς δεν θα έπρεπε να ήταν έτσι δεν το συζητάμε καν αυτο).

edit:"Τώρα σχετικά με την εριστικότητα. Όπως όλα τα ανθρώπινα όντα, είμαι κι εγώ ένα σύνολο από εμπειρίες. Παλιά δεν ήμουν έτσι. Αυτοί με δημιούργησαν, ως θεοί που είναι. "

Κι'άλλο λάθος,κατά την άποψη μου.Μην αφήνεις τον κάθε μ@λ@κ@ να σε αλλλάζει και να σε δημιουργεί.Φαντάζεσαι πώς θα ήσουν δηλαδή αν σε άλλαζε τόσο καταλύτικα ο κάθε καραγκιόζης που θα συναντούσες?

ελπίζω να βγεί κάποιο νόημα απο αυτή την συζήτηση και να μην πάρεις τίποτα στραβά :greetings-waveyellow:
 #41818  από Blacksand
 Κυρ Οκτ 17, 2010 8:54 pm
sou έγραψε:Δεν έχω κάτι προσωπικά με τους γιατρούς αλλά με τον τρόπο που λειτουργεί η επιστήμη τους, ή έστω αυτό που αποκαλούν επιστήμη.
Πιστεύω οτι δεν υποτιμάς όλη την επιστήμη της ιατρικής με αυτό που γράφεις, αλλά τους ασυνείδητους γιατρούς που ασκούν το λειτούργημα ως εμπόριο.
Δυστυχώς όμως απο τη στιγμή που μπαίνουν στη μέση φαρμακοβιομηχανίες,σίγουρα πολλοί θα προσπαθήσουν να κάνουν περιουσία εις βάρος των ασθενών.
sou έγραψε:Ακόμα και αν δε γίνουμε αφοριστικοί, αλλάζει κάτι αυτό;
Ναι! Υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να μας βοηθήσουν στο πρόβλημα μας.
Και εδώ δεν ισχύει αυτό που λέγανε οι παλιοί : "Αλλοίμονο του απου δεν έχει νύχια να ξυστεί!"
και "ο καθενας είναι γιατρός του εαυτού του" επειδή κάποια πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Τόσο απλά!
(η πλάκα είναι οτι και εγώ τους τα χω μαζεμένα,αλλά προσπαθώ να μην εγκλοβιστώ στην αντιπάθεια μου προς κάποιους απο αυτούς γιατί μετά μάλλον θα κάνω κακό στον εαυτό μου....μάλλον)
sou έγραψε:Μα αν δεν είμαστε το σύνολο των εμπειριών μας, τότε τι είμαστε; Αυτές δεν φτιάχνουν το χαρακτήρα μας; Οι προσωπικότητες είναι αποτελέσματα, όχι αίτια.
Σίγουρα ουσιαστικά είμαστε το σύνολο των εμπειριών που έχουμε στη ζωή μας αλλά το θέμα είναι να προσπαθούμε να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα απο κάθε εμπειρία.
Η αόριστη γενίκευση και η απόλυτη αρνητικότητα σε κάθε άσχημη εμπειρία είναι εύκολο και ανώριμο συμπέρασμα. (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν απευθύνομαι σε εσένα)

Από αλλού ξεκίνησε το τόπικ και αλλού πάει η συζήτηση....
 #41857  από Biskoto10
 Δευ Οκτ 18, 2010 12:33 am
Η αόριστη γενίκευση και η απόλυτη αρνητικότητα σε κάθε άσχημη εμπειρία είναι εύκολο και ανώριμο συμπέρασμα.
Δηλαδη τι να λεμε? "Ολα θα πανε καλα και ο θεος ειναι μεγαλος"?
Αυτα τα ευκολα λογια τα ακουω/ουμε καθε μερα (ειδικα εγω τωρα που ειμαι στο καροτσι).
Ας ακουστει καμια αληθεια μπας και προστατευθει λιγο ο κοσμος γιατι προσωπικα δεν θελω να παει κανεις σαν το σκυλι στ'αμπελι οπως πηγα εγω που δεν ημουν ενημερωμενος καθολου για τους νομιμους κινδυνος που μας πλασαρουν.
 #41911  από Nick
 Δευ Οκτ 18, 2010 2:46 pm
Είπα να μην συμμετάσχω, γιατί το έχω ξαναδεί το σίριαλ, αλλά θα το πω το παράπονό μου.
Ένα θέμα με τίτλο "είμαστε πολύ τυχεροί" κατάντησε να στάζει πίκρα, αβδηριτισμό και καθολική καταδίκη των πάντων. Γιατί?
 #41922  από kate2002
 Δευ Οκτ 18, 2010 5:12 pm
...ωωχ... απο την αρχη ειρωνικο ηταν το ατιμο... και να βελτιωνεται η κατασταση του ...δεν...
 #41925  από soulla
 Δευ Οκτ 18, 2010 5:35 pm
και εγώ τυχερή νιώθω..μην κοιτάτε που κάποτε λέω και καμια βλακεία...η ζωή είναι όμορφη η κόλαση όμως???????