Σήμερα έπρεπε να περάσω από Υγειονομική του ΙΚΑ. Ξυπνησα στις 6:00 το πρωί. Ετοιμάστηκα (με το αριστερό χέρι, που ενίοτε κάνει ό,τι θέλει και κουράζεται προτού ξεκινήσει την κίνηση), υποχρεώθηκα σε μια συνεργάτιδά μου για να με πάει στην Πειραιώς, αφού δεν οδηγώ λόγω του ατυχήματος και στις 8:20 το πρωί ήμουν εκεί. Ανεβαίνω στον 2ο όροφο (τα πόδια περπατούν πλέον ανεξάρτητα το ένα από το άλλο) και βρίσκω τις πόρτες κλειδωμένες!
Κοιτάζω το χαρτί που μου είχαν στείλει: Ήταν σαφές... 6/10/2010. Μου λέει μια καθαρίστρια "δεν έχει επιτροπές σήμερα. Έχουν απογραφή. Πηγαίνετε στον 3ο όροφο".
Πάω στον 3ο και περιμένω έναν υπάλληλο που μιλάει να μου πει τι γίνεται.
-Τι θέλετε;
- Περνάω επιτροπή σήμερα
- Πως λέγεστε;
(Του λέω... Και ψάχνει κάτι χαρτιά)
- Είστε από ξένο ταμείο
- Ξένο; Άλλης χώρας;
- Δεν είστε του ΙΚΑ
- Και; Γιατί δεν με ειδοποιήσατε ότι δεν έχει επιτρπές σήμερα;
- Δεν έχει τηλέφωνο ο φάκελός σας
- Και γιατί δεν ειδοποιήσατε το Ταμείο μου;
- Δεν παίρνουμε τηλέφωνα σε άλλα Ταμεία!!! Να έρθετε πάλι στις 20 Οκτωβρίου
Τους κατέβασα κάτι καντήλια κι έφυγα.
Τι απογράφουν; Γιατί δεν ειδοποιούν; Νομίζουν ότι δεν είχαμε (ήταν κι άλλοι με μπαστούνια, με καρότσια, με συνοδούς, τυφλοί... Διάφοροι) τι να κάνουμε πρωί-πρωί;
Τι να πω... Το έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο;
Κοιτάζω το χαρτί που μου είχαν στείλει: Ήταν σαφές... 6/10/2010. Μου λέει μια καθαρίστρια "δεν έχει επιτροπές σήμερα. Έχουν απογραφή. Πηγαίνετε στον 3ο όροφο".
Πάω στον 3ο και περιμένω έναν υπάλληλο που μιλάει να μου πει τι γίνεται.
-Τι θέλετε;
- Περνάω επιτροπή σήμερα
- Πως λέγεστε;
(Του λέω... Και ψάχνει κάτι χαρτιά)
- Είστε από ξένο ταμείο
- Ξένο; Άλλης χώρας;
- Δεν είστε του ΙΚΑ
- Και; Γιατί δεν με ειδοποιήσατε ότι δεν έχει επιτρπές σήμερα;
- Δεν έχει τηλέφωνο ο φάκελός σας
- Και γιατί δεν ειδοποιήσατε το Ταμείο μου;
- Δεν παίρνουμε τηλέφωνα σε άλλα Ταμεία!!! Να έρθετε πάλι στις 20 Οκτωβρίου
Τους κατέβασα κάτι καντήλια κι έφυγα.
Τι απογράφουν; Γιατί δεν ειδοποιούν; Νομίζουν ότι δεν είχαμε (ήταν κι άλλοι με μπαστούνια, με καρότσια, με συνοδούς, τυφλοί... Διάφοροι) τι να κάνουμε πρωί-πρωί;
Τι να πω... Το έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο;