• Pws to leme an tha to poume...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #40594  από Lena
 Τετ Σεπ 29, 2010 11:20 pm
Paidia pistevw oti tha eisaste oi pio armodioi s afto pou tha zitisw ti gnwmi sas. Vgainw m ena paidi tous telefteous 5 mines. Otan to fere gia diafores mou eipe oti "i skp k o karkinos einai oi xeiroteres pathiseis kai gia a min pw oti i skp einai akoma xeiroteri" afta mou pe kai episis kati alla diafora epi tou thematos. Katalavainete einai ap aftous pou exoun tin xeiroteri apopsi. Pws to vlepete paidia? Aksizei na asxolithw?? Del aftos me to pou na tou to anaferw tha pathei shock.
 #40598  από βάλια
 Τετ Σεπ 29, 2010 11:48 pm
Γεια σου lena..Πιστεύω ότι δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για τη σκπ.Είναι κάτι που μας συνέβει χωρίς να το έχουμε επιλέξει.Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το κρύψω γιατί το θεωρώ κομμάτι του εαυτού μου. Αγωνίζομαι, υποφέρω, προσπαθώ γιατί να το κρύψω;;; Προτιμώ να είμαι με έναν άνθρωπο που το ξέρει και είναι μαζί μου από το να είμαι με έναν άνθρωπο που δε το ξέρει..
 #40599  από Στάθης
 Τετ Σεπ 29, 2010 11:50 pm
Η παραπληροφορία γιατί την ΣΚΠ πάει σύννεφο. Γιατί; Γιατί ο κόσμος έχει μείνει στο 1950 που η γιαγιάκα πάθαινε παράλυση από 50 παιδιά, ΣΚΠ & πέντε εγκεφαλικά...

Εγώ Λένα βρέθηκα στην ίδια κατάσταση με εσένα πριν λίγο καιρό και ασυνείδητα προτίμησα να μην μιλήσω... Απλά μέσα μου γέλαγα και έλεγα " Που να ξερες!!!"
 #40600  από Genovefa®
 Πέμ Σεπ 30, 2010 12:35 am
Κι εγω το λεω...Χωρις φοβο και παθος.
Και οχι εχω μια νοσο/παθηση/πονο στη φτερνα...
Εχω Σκληρυνση χρυσε μου.Μπαμ.
Κι αν εισαι δυνατος στην ψυχη κι οχι στο μπλα μπλα μεινε!
 #40603  από nikolaras
 Πέμ Σεπ 30, 2010 1:53 am
K egw proswpika dn to kribw to anaferw sto atomo p me endiaferei :/ An k dn sas kribw oti merikes fores ayta ta atoma me afisan me to peos ana xeiras :D alla dn gamietai h zwh sunexizetai...

P.s Atimes gunaikes.... Ponemenos prosfata :/
 #40605  από Γιάννης
 Πέμ Σεπ 30, 2010 8:41 am
:character-oldtimer: Η άποψή μου
Το ψέμα πρώτα δηλητηριάζει αυτόν που το λέει και μετά τη σχέση, ερωτική ή άλλη.
Κι εγω το λεω...Χωρις φοβο και παθος.
Και οχι εχω μια νοσο/παθηση/πονο στη φτερνα...
Εχω Σκληρυνση χρυσε μου.Μπαμ.
Κι αν εισαι δυνατος στην ψυχη κι οχι στο μπλα μπλα μεινε!
Γεια σου Γενοβέφα με τα ωραία σου
 #40608  από βικακι
 Πέμ Σεπ 30, 2010 9:03 am
Γλυκιά μου νομίζω πως πρέπει πρώτα να τον ενημερώσεις για την νόσο.Δλδ οτι δεν κολλάει,δεν πεθαίνεις απ'αυτό,οτι δεν είναι όπως ακούγεται.Το πρώτο σοκ είναι φυσιολογικό.Δωσ΄του τον χρόνο του και αν δεις οτι είναι απόμακρος τότε ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙς ΞΑΝΑ.Υπάρχουν άνθρωποι με καρδιά και δύναμη που θα σε αγαπήσου όπως ΕΙΣΑΙ.
Φιλιά και είμαστε εδώ μαζί σου.
 #40610  από petros
 Πέμ Σεπ 30, 2010 9:16 am
δυστυχως η αγνοια ειναι οτι χειροτερο. μενουν ολοι σε αυτο που εχουν ακουσει σε μια κουβεντα η σε καποιον γνωστο που ηταν σε καροτσακι, ενω στην καθημερινοτητα μπορει να συναναστρεφεται με 10 που εχουν σκπ και δεν εχει καταλαβει τιποτα. νομιζω πως αν το πραγμα προχωραει μεταξυ σας καλο ειναι να του το πεις και να του καταρριψεις εσυ πολλους απο τους μυθους που νομιζει πως ξερει.
 #40621  από anni
 Πέμ Σεπ 30, 2010 10:47 am
και εγω ειμαι της γνωμης να το πεις....οπως ειναι .......την αληθεια..........
δωσ του χρονο ......εκει θα δειξει αν αξιζει να τον εμπιστευτεις.........θελει δυναμη ψυχης και
αυτο δεν το χουν ολοι....... :-D
 #40643  από maria E
 Πέμ Σεπ 30, 2010 2:39 pm
Oτι καποια στιγμη πρεπει να το πεις,ειναι σιγουρο dear Lena..
Απ'την αλλη δεν καταλαβαινω κι αυτο το ενοχικο που μας πιανει,οτι πρεπει μολις γνωρισουμε καποιον να του δωσουμε αναλυτικη αναφορα αμεσως για την κατασταση της υγειας μας λες και εχουμε τυφοειδη πυρετο,και αν δεν το πουμε λεμε "ψεμματα"...
Οχι,δε λεμε ψεμματα dear Lena,απλα ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας να μοιραστουμε ευαισθητα προσωπικα δεδομενα μονο με ανθρωπους με τους οποιους αισθανομαστε οικειοτητα,ειτε αυτη η οικειοτητα ερθει σε 5 εβδομαδες,ειτε σε 5 μηνες η χρονια,it's up to you.
Βεβαια,επειδη και η αλλη πλευρα εχει δικαιωματα..πρεπει να εισαι προετοιμασμενη για ολα!Καποιοι,μολις το μαθουν,θα αρχισουν να τρεχουν με ταχυτητα αιλουροειδους προς κατευθυνση αντιθετη απο την δικη σου,καποιοι θα σοκαριστουν,θα διστασουν,και υστερα απο λιγο θα την κανουν με ελαφρια πηδηματακια,και καποιοι αλλοι θα μεινουν,και υστερα απο λιγο θα ειναι ακομα εκει!Μα δε θα φευγουν με τιποτα σου λεω!Τετοιους ανθρωπους χρειαζομαστε,και οσο κι αν φαινεται οτι ειναι δυσευρετοι,υπαρχουν Λενακι,και αξιζουν πολλα...