• απορια νεα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #39648  από ese
 Τρί Σεπ 21, 2010 5:26 pm
Υπαρχει περιπτωση η μαγνιτικη να ειναι χωρις ευρηματα, δηλαδη η διαγνωση της ακτινολογου, να λεει οτι δεν υπαρχουν εστιες κτλ. αλλα εσεις να εχετε συμπτωματα???
Μουδιασματα και ανατριχιλες σε διαφορετικα σημεια του σωματος στα καλα καθουμενα, πονους στο ενα ματι, κουρασμενη οραση, πονοκεφαλους, κουραση ενω δεν εχετε κανει τιποτα, απωλεια προσφατης μνημης, να εχετε στο στομα την λεξη αλλα να μην σας βγαινει.....
και να μην ειναι ολα αυτα ψυχολογικα.........
πειτε μου βρε παιδια γιατι η τρελενομαι ή πρεπει να βρω καλο γιατρο.....

:text-thankyouyellow:
 #39654  από Μαριάννα
 Τρί Σεπ 21, 2010 6:01 pm
Στον άντρα μου ετσι ξεκινησε με προβλημα στο ποδι αλλα η μαγνητικη δεν εδειχνε τιποτα
 #39695  από maraki12
 Τετ Σεπ 22, 2010 3:01 am
Δεν είναι ψυχολογικά.
Είχα όλα αυτα τα συμπτώματα που περιγράφεις, ναι μεν με εστίες στη μαγνητική, αλλά με σαφή άποψη του νευρολογου ότι οι εστίες(πληθώρα και ποιότητα) είναι άσχετες με την κλινικη εικόνα.
Γι αυτό και δεν ξανακανα μαγνητική πέραν της πρώτης. Μου είχε πει επανειλλημένως ότι είχε δει άδειες μαγνητικές και ο ασθενης δεν μπορούσε να περπατήσει και 'κατασπρες' μαγνητικές και για να βρει κλινικο σύμπτωμα έπρεπε να 'κοιτάξει με το φακό'.

Καλή συνέχεια ;)

Κι ένα υστερόγραφο (μη χάσω) : Δεν είναι πολύ σπαστικό αυτό με τη λέξη στο στόμα? Τα νευρα μου!! Κυριολεκτικά! :laughing-rolling:
 #39713  από Γιάννης
 Τετ Σεπ 22, 2010 9:41 am
Καλημέρα ese, εύχομαι ΟΛΑ αυτά να είναι ψυχολογικά, δεν είναι απίθανο.

By the way, αυτή η απώλεια πρόσφατης μνήμης μέχρι που μπορεί να φτάσει; :confusion-seeingstars:

By the way, αυτή η απώλεια πρόσφατης μνήμης μέχρι που μπορεί να φτάσει; :confusion-seeingstars:

Επιτρέψτε μου συντρόφισσες και σύντροφοι να σαρκάσω, πολλές φορές προσπαθώ να ανακαλέσω μια λέξη (ή όνομα) και ξέρετε τι μου έρχεται στο μυαλό; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!
:happy-wavemulticolor:

Έ ρε γλέντια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιάννης την Τετ Σεπ 22, 2010 9:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #39714  από Genovefa®
 Τετ Σεπ 22, 2010 9:55 am
Λιγα για τον νονο μου....

:-D
 #39716  από Γιάννης
 Τετ Σεπ 22, 2010 10:05 am
Καλημέρα genovefa. Κατά πως φαίνεται όλους εμάς μας έχει βαφτίσει. Τον έχετε δει παιδιά πως κατεβάζει τα μεζεκλίκια και τις ρακές; Απλά τρομαχτικό !!! :scared-eek:

Sorry για την κατάχρηση, μ' έχει πιάσει μια ακατάσχετη χαβαλεδίαση πρωί πρωί. Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει στα ερωτήματα ese παρακαλώ.
 #39797  από efi
 Τετ Σεπ 22, 2010 4:41 pm
ese έγραψε:Υπαρχει περιπτωση η μαγνιτικη να ειναι χωρις ευρηματα, δηλαδη η διαγνωση της ακτινολογου, να λεει οτι δεν υπαρχουν εστιες κτλ. αλλα εσεις να εχετε συμπτωματα???
Μουδιασματα και ανατριχιλες σε διαφορετικα σημεια του σωματος στα καλα καθουμενα, πονους στο ενα ματι, κουρασμενη οραση, πονοκεφαλους, κουραση ενω δεν εχετε κανει τιποτα, απωλεια προσφατης μνημης, να εχετε στο στομα την λεξη αλλα να μην σας βγαινει.....
και να μην ειναι ολα αυτα ψυχολογικα.........
πειτε μου βρε παιδια γιατι η τρελενομαι ή πρεπει να βρω καλο γιατρο.....

paizei na einai kai psixologika......an sou elegan oti exeis petres sta nefra...olh thn wra me ayta tha eixes na kaneis....apla apo tous fobous mas mas bgainoun ola ayta...etsi pisteyw toulaxiston...
 #39805  από ese
 Τετ Σεπ 22, 2010 5:03 pm
καταρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις....

Τωρα, πιστευω οτι δεν ειναι ψυχολογικα, ουτε της φαντασιας μου για 2 λογους:
1. ειμαι 15 χρονια (επαγγελματικα) στον χωρο της ψυχικης υγειας, οποτε, τι στο καλο, δεν ξερω να τα ξεχωριζω????
2. ολα αυτα τα συμπτωματα δεν ξεκινησαν μαζι, ουτε ξαφνικα, ουτε προσφατα. Οι ανατριχιλες (τι σπαστικο) ειναι σε ξεχωριστα σημεια του σωματος μου π.χ λιγο γαμπα, λιγο κεφαλι(σαν να σηκωνονται τα μαλλια), λιγο χερι κτλ.
το ιδιο και τα μουδιασματα.
Επισης οι πονοι στα κοκκαλα κυριως ποδια, και στα ματια κυριως στο 1, που κρατησε 2 μερες την περασμενη εβδομαδα και δεν περναγε με αντιφλεγμ. κ παυσιπονα.
Η κοπωση ειναι πολυυυυυυ μεγαλη, το ιδιο και η δυσκαμψια στα ποδια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ...το παλευω ομως και δεν δειχνω τιποτα, και ειμαι τυπικη και συνεπης σε ολα
Η μνημη τωρα......τι να σας πω??? οτι δεν θυμομουν προχτες πως φτιαχνω τα κεφτεδακια????
οτι ρωταω το παιδι μου τα ιδια πραγματα συνεχεια???? οτι χανομαι σε μια συζητηση???? οτι εχω την λεξη στο στομα και κοιταω σαν χαζη τον συνομιλητη????
οτι μου ειπε η νευρολογος 3 λεξεις και δεν τις θυμομουν????
ΔΡΑΜΑ!!!
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι εγω δεν ημουν ετσι.....και επισης ξεχναω προσφατα γεγονοτα και οχι παλια....(κατι σημαινει για οσους ξερουν)
Και κατι τελευταιο που εχω ειναι η απωλεια διαθεσης...σαν καταθλιψη ενα πραγμα, που επισης το παλευω και δεν φαινεται....

Δεν ειναι ψυχολογικο και με εκνευριζει αφανταστα οταν ο νευρολογος λεει: θα σε στειλω στον ψυχιατρο.......
Ρε φιλε εγω τα εχω τοσο καιρο και δεν εδινα σημασια, θα με βγαλεις τρελη?????
η ξυπνησα ενα πρωι και ειπα: ααα σημερα αποφασισα οτι εχω ΣΚΠ...μονη μου τα εψαχνα και συνειδητοποιησα οτι ταιριαζουν ολα τα συμπτωματα μαζι....
και γιατι δεν εχω τα μισα και τα εχω ολα μαζι????τι σοι ψυχολογικα ειναι αυτα????

σορυ για το μεγαλο ποστ...τα 'πα και ξεθυμανα...τουλαχιστον εσεις καταλαβαινετε.....
μηπως να μου συστησει καποιος κανενα καλο γιατρο?????
 #39806  από ese
 Τετ Σεπ 22, 2010 5:07 pm
Επισης εχω και ζαλαδες.....οχι ιλιγγο, ασχετες με ψυχικη διαθεση, στα καλα καθουμενα ζαλαδες.....
αντε να δουμε...
 #39811  από catherina
 Τετ Σεπ 22, 2010 5:32 pm
γεια και απο εμενα, μολις βγηκα απο το νοσοκομειο μετα απο σχημα κορτιζονης. ειχα τα ιδια συμπτωματα πονοκεφαλους οπτι. νευριτιδα κ.λ.π. και ΞΕΧΝΑΩ. η απαντηση του γιατρου ειναι οτι απο την στιγμη που ειναι παθηση στον εγκεφαλο μπορει να εχει και αυτα ,γιατι βραχυκυκλωνει λεει , και σε ολες της περιπτωσεις αλλαζουν τα ευρηματα και τα συμπτωματα. στην μαγνητικη δεν ειχα παντος διαφορα με την προηγουμενη.