• Η ιντερφερόνη μισεί τα παιδιά

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #39057  από giannis
 Τετ Σεπ 15, 2010 2:42 pm
Λοιπόν, μόλις τώρα θυμήθηκα κάτι που πρέπει να το αναφέρω οπωσδήποτε. Ο πρώτος μου γιατρός, ο οποίος μου διέγνωσε τη ΣΚΠ και με έβαλε στην ιντερφερόνη, ΟΥΔΕΠΟΤΕ μου είπε ότι όσο θα κάνω ιντερφερόνη δεν πρέπει να γίνω πατέρας. Αυτό το έμαθα όταν ήδη τον είχα σταματήσει από γιατρό μου. Στις αντενδείξεις αναφέρεται στα ψιλά ότι υπάρχει κίνδυνος τερατογέννησης μέχρι και 6 μήνες μετά την παύση της αγωγής!!! Κι εγώ τότε το είχα ρίξει στο ελευθέρας με τη σύντροφό μου. Φαντάζεστε να γινόταν κανένα τέτοιο στραβό; Τι θα γινόταν μετά; Τι έπρεπε να του κάνω;Δεν λέω ότι ήταν απαραίτητο να γίνει, αλλά ούτε ΣΚΠ ήταν παραίτητο να έχουμε όλοι εμείς.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο το ξέρετε όλοι όσοι κάνετε ιντερφερόνη, αλλά επειδή το θυμήθηκα τώρα θεώρησα υποχρέωσή μου να σας το πω. Αλήθεια εσείς το γνωρίζατε όλοι;

Φυσικά δεν γνωρίζω αν ισχύει και για άλλα βασικά συστατικά φαρμάκων, με τα οποία δεν έχω επαφή...
 #39058  από melina
 Τετ Σεπ 15, 2010 3:01 pm
Γιάννη έκανες άριστα που μας το είπες. Οι φαρμακευτικές μισούν εμάς και τα υποψήφια παιδιά μας! Έχω φρικάρει...
 #39062  από κωστας
 Τετ Σεπ 15, 2010 3:21 pm
ε,οχι με κουφανες γιαννη εμεινα μ....!δεν το ηξερα τοτε που απεκτησα τον γιο μου εκανα για 4 χρονια avonex αλλα η νευρολογος μου ειχε πει οτι δεν υπαρχει προβλημα!
 #39063  από giannis
 Τετ Σεπ 15, 2010 3:30 pm
Κώστα,

και μένα η νευρολόγος μου το είπε τότε. Επαναλαμβάνω: Όχι ότι ντε και καλά υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ (δεν γνωρίζω πιθανότητες).
 #39065  από Γιάννης
 Τετ Σεπ 15, 2010 3:40 pm
Φίλε Γιάννη οι αντενδείξεις που γράφουν στις συσκευασίες είναι πολλές φορές ακραία υπερβολικές. Είναι ένας τρόπος για να προστατέψουν οι φαρμακοβιομηχανίες τον κώλο τους απο παν ενδεχόμενο. Δε νομίζω οτι πρέπει αυτό να αποτρέψει τον καθένα μας απο το να εκπληρώσει την αποστολή του ως έμβυο ον, την τεκνοποιία (τι ωραία που τα λέω ο gay).
Οι γιατροί που έχω ρωτήσει πάντως δεν με έχουν αποθαρρύνει, ειδικά όσον αφορά στην κληρονομικότητα, μου είπαν οτι οι πιθανότητες είναι μικρές.Τώρα για τερατογέννεση... φοβερή σκέψη ε; Μια καλή λύση είναι να φτάξεις συγκρότημα black metal (τα λέω ωραία τελικά).
Εγώ θα το αποτολμήσω και σύντομα, γιατί σε λίγο θα κινδυνεύω να γεννήσω το εγγόνι μου.
 #39066  από Isolexion
 Τετ Σεπ 15, 2010 3:44 pm
Σε κάτι τέτοια θέματα δεν χωράνε όυτε "μπορεί" ούτε "αν"
Αυτά πρέπει να λέγονται όταν ξεκινάει μια αγωγή γιατί δεν υπάρχουν μόνο προγραμματισμένες εγκυμοσύνες.
 #39067  από giannis
 Τετ Σεπ 15, 2010 3:47 pm
Γιάννη, αν απλώς το διάβαζα στις αντενδείξεις θα είχε βαρύτητα συνυπολογιζόμενη με την παράμετρο που αναφέρεις (φυλάνε τον κ.... τους). Επειδή όμως, μου το είπε η νευρολόγος και μάλιστα μου το είπε όταν προσπαθούσε να με πείσει για το Rebif, αλλάζοντας το Betaferon. Τότε μου ανέφερε "και βέβαια καλό θα είναι να μην κάνεις παιδί όσο είσαι σε ιντερφερόνη. Παλιά δεν μας έλεγαν κάτι. Τώρα πια πρέπει να το αναφέρουμε στους ασθενείς. Να προσέχεις και αν αποφασίσεις να κάνετε παιδί να μου πεις". Και μετά ρώτησα γιατί κλπ. και μου ανέφερε αυτά που σας είπα (τερατογέννεση κλπ.). Αυτά ξέρω, αυτά λέω. Όχι για να σας ανησυχήσω, αλλά για να σας ενημερώσω τι μου είπε η γιατρός μου για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
 #39069  από Μαριάννα
 Τετ Σεπ 15, 2010 4:35 pm
Έμεινα τωρα τι ηταν αυτο!!! :scared-eek: Οταν κάναμε την κορη μας ο άντρας μου εκανε το ρεμπιφ και αυτο γιατι η νευρολογος ειπε πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα
Δοξα το Θεο τωρα ειναι 4 χρονων και ειναι ενα υγιεστατο κοριτσακι Ας ελπισουμε να ειναι μυθος !!!
 #39081  από Γιάννης
 Τετ Σεπ 15, 2010 5:46 pm
Αν υποψιαστώ οτι θα γεννήσω τον Σάκη τον Ρουβά (βλ. τερατογέννεση) ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ !!!!! :handgestures-fingerscrossed:

Φίλε sou προσωπικά δεν σε θεωρώ καθόλου περίεργο και ξινό, απλά θα γούσταρα να το χαβαλεδιάζεις :teasing-neener: και λιγάκι το κωλοθέμα που ασχολούμαστε (και δυστυχώς ασχολείται κι αυτό μαζί μας)