• Για τις ιντερφερόνες ο λόγος

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #39003  από melina
 Τετ Σεπ 15, 2010 12:31 am
Επειδή διαβάζω διάφορες απόψεις για τις ιντερφερόνες, αν θα θέλατε ας κάνουμε μία δημοσκόπηση για το θέμα αυτό. Εγώ έχω τη χειρότερη άποψη για το φάρμακο αυτό. Το ρεμπιφ το έκανα τρεις φορές την εβδομάδα. Ε, τρεις φορές την εβδομάδα ανέβαζα 39 πυρετό. Το αβονεξ το έκανα 1 φορά την εβδομάδα και ανέβαζα 40 πυρετό (αλλά τι καλά ήταν 1 φορά μόνο τη βδομάδα)! Μέχρι που είπα βρε αϊ σιχτιρ και τις έκοψα. Εσείς??? :happy-bouncymulticolor:
 #39004  από Neutralis
 Τετ Σεπ 15, 2010 12:39 am
;)

(Σημειωτέον: είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ emoticon).
 #39014  από ahilleas
 Τετ Σεπ 15, 2010 9:30 am
Τα 2,5 πρώτα χρόνια,έκανα AVONEX,με ήπιες παρενέργειες(πυρετό μεχρι 38,ρίγος),ο οργανισμός παντα αντιδρούσε έτσι.
Μετά άλλαξα σε BETΑFERΟNE.Το πρώτο χρόνο,είχα μόνο ρίγη.Αλλά πάρα πολύ έντονο ρίγος,κουνιόταν μέχρι και το κρεβάτι (lol).
Μετά το πρώτο χρόνο οι παρενέργειες ελαττώθηκαν,μέχρι που εξαφανίστηκαν.Αφού πολλές φορές αναρωτιέμε,αν όντως κάνω τη θεραπεία σωστά,ή το φάρμακο δε μπαίνει στον οργανισμό μου.
Το έχω δεχτεί σαν αναγκαίο κακό και τρυπιέμε χωρίς μουρμούρες.
Σα junkie, ένα πράγμα ,νιώθω ώρες ώρες.
(Είμαι μέσα στο θέμα?)
 #39025  από ahilleas
 Τετ Σεπ 15, 2010 10:38 am
Οι ιντερφερόνες κάνουν αυτό ακριβώς φίλε sou.ΤΙΠΟΤΑ.Μιλάω για ίαση φυσικά.Μόνο καθυστερούν την εξέλιξη.
 #39034  από Νικος
 Τετ Σεπ 15, 2010 11:15 am
Μελίνα χωρίς να είμαι σίγουρος για το νούμερο ένα 40% των πασχόντων συμφωνούν μαζί σου,
μεγάλο θέμα άνοιξες, ένα θέμα που μας έχει βασανίσει πολύ στο forum
 #39038  από giannis
 Τετ Σεπ 15, 2010 11:23 am
Εγώ Betaferon 2.5 χρόνια. Στην αρχή πυρετό και νύστα του κερατά. Κοιμόμουν όρθιος (όχι ότι δεν κοιμάμαι όρθιος μεταφορικά, αλλά τότε κοιμόμουν και κυριολεκτικά). Αυτά τους πρώτους 3-4 μήνες. Μετά όμως... ήρθαν τα χειρότερα. Μου έβγαλε 4 φορές οξεία αμυγδαλίτιδα, 3 φορές ουρολοίμωξη, 3 φορές προστατίτιδα και 6 ή 7 φορές λοίμωξη του ανώτερου πεπτικού. Οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν από την ανοσοτροποποίηση. Απ' όταν τη σταμάτησα τη ρουφιάνα δεν έχω πάθει ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΧΙ!
Όσο για το αν είναι αποτελεσματικό, θα σας πω τι μου είχε πει ο ένας από τους γιατρούς μου στην αρχή, όταν μου έλεγε ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσω ιντερφερόνη: "Αν την ξεκινήσεις, μετά από 2 ή 3 χρόνια, με ποιο σκεπτικό θα σου πω να τη σταματήσεις; Θα έχεις καταγράψει άυτό το ιστορικό λόγω της ιντερφερόνης ή έτσι θα ήταν ούτως ή άλλως;". Τόσα πολλά ξέρουν οι γιατροί γι' αυτήν.
 #39041  από giannis
 Τετ Σεπ 15, 2010 11:50 am
Sou, το Betaferon κοστίζει 1.400 ευρουδάκια κολλαριστά κάθε μήνα. Δηλαδή € 100 περίπου, η κάθε ένεση (έχει 15 το κουτί μέσα).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giannis την Τετ Σεπ 15, 2010 2:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #39049  από Neutralis
 Τετ Σεπ 15, 2010 2:09 pm
Ωραία τα πιάνουν τα λεφτά τους, ε;

We live disabled ever after.

They live richly ever after.
 #39087  από georgek
 Τετ Σεπ 15, 2010 6:19 pm
Η γυναίκα μου έκανε avonex για ένα διάστημα.
Απο παρενέργειες όπως αυτές που αναφέρετε εδώ δεν υπήρξε κάτι σημαντικό. Την πρώτη φορά ρίγος και λίγο πυρετό, τη δεύτερη λιγότερο και μετά αραιά και που, λίγο ρίγος που πέρναγε εύκολα το ίδιο βράδυ.
ΟΜΩΣ. Η μεγαλύτερη κατρακύλα (σε ταχύτητα) συνέβει σε εκείνο το διάστημα...
Μετά απο 3-4 εβδομάδες πήγαμε στο γιατρό.
Γιατρέ τι γίνεται ? Παρασκευή απόγευμα η ένεση, το ΣΚ είναι τραγικό, απο Δευτέρα κάπως καλύτερα αλλά σίγουρα όχι όπως ήμουν πριν την Παρασκευή..
Την επόμενη εβδομάδα ακόμα πιο κάτω..
Δεν το κάνει λεει αυτο η ιντερφερονη. Αν επιμένεις όμως να το διακόψουμε να δούμε αν θα επανέλθεις. Αν επανέλθεις το βλέπουμε αν όχι δεν είναι απο την ένεση...
Το κόψαμε για κανένα μήνα, φυσικά καμμία απολύτως επαναφορό.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το συνέχισε για κάποιο διάστημα και μετά το έκοψε. Στο μεταξύ όμως πολλά είχανε αλλάξει.
Να σημειώσω οτι ο συγκεκριμένος γιατρός ήτανε ο μόνος απο όσους είχε δει στην αρχή, που ήτανε αρνητικός στην έναρξη ιντερφερόνης μετά τα πρώτα επεισόδια .
Μετά απο περίπου 4 χρόνια ηρεμίας με ψιλοπράγματα που περνάγανε και φεύγανε χωρίς να αφήνουν ενθύμια, αισθανότανε δικαιωμένοι και οι 2 για την επιλογή τους.
Μετά όμως άρχισε το πανηγύρι οπότε αρχίσανε και οι δοκιμές.