sou έγραψε:
Τι σχέση έχει η ΧΕΝΦΑ με τη βλακεία που έκανε η Rowling?
Ποιές είναι οι αντίθετες πλευρές από την κλασσική ιατρική; Τι ακριβώς εννοείς;
Η ΧΕΝΦΑ ειναι η επικρατεστερη νομιζω θεωρια περαν της αντιμετωπισης με φαρμακευτικη αγωγη. Εσυ δεν υποστηριζεις την κινηση της τυπισας επειδη τασεσαι με μια αλλη κινηση για την αντιμετωπιση της νοσου, και οχι σε καποια "επιδοξα" φαρμακα που ερευνονται. Η Rowling προφανως εκανε αυτη την κινηση που ενισχυει την αντιθετη αποψη με την δικη σου. Εκει κολλαει η ΧΕΝΦΑ.
Οσο για την κλασικη ιατρικη μαλλον εφραστηκα εγω λαθος. Με αυτη την εννοια εγω λεω την αντιμετωπιση της νοσου με τα υπαρχοντα φαρμακα. Και οχι μια επεμβαση πχ διανοιξης φλεβων.
Δεν υποστηριζω οτι αυτη η κινηση της Rowling η ενα οποιοδηποτε αλλο ερευνητικο κεντρο τετοιου ειδους θα βοηθησει την ιατρικη κοινοτητα και θα "φωτισει" για καλυτερη αντιμετωπιση της νοσου, ουτε περιμενω να μας γιατρεψουν, αυτο που ειπα ειναι μια οποιαδηποτε κινηση, ακομα και "ασκοπη" οπως θα την χαρακτηριζες, "πυροδοτει" και βλεπουμε να γινεται καποια κινηση πανω στην ασθενεια. Εμενα αυτο δεν μου φαινεται χαζο, ουτε αδιαφορο.. Αν ηταν να υποστηριζουμε οτι καμια φαρμακευτικη εταιρεια δεν θα αφησει ποτε κατι απλο και ριζοσπαστικο να μας γιατρεψει λογω συμφεροντων, τι πρεπει να κανουμε? Αν θελουμε να ειμαστε ρεαλιστες λοιπον ας σταματησουμε καλυτερα να πιστευουμε οτι μπορει να προλαβουμε η να δουμε την θεραπεια καποτε.. Ας μην ελπιζουμε.
ΥΓ. Σιγουρα δεν συμφερει τις φαρμακοβιομηχανιες να σταματησουν να μας ποτιζουν οτιδηποτε, συμφερει ομως το οποιδηποτε κρατος να δινει για μενα(για ολους μας) 5000 ευρω το μηνα για αυτα τα φαρμακα η τις συνταξεις??
ΥΓ2. Μεγαλογιατρος στη Νεα Υορκη, μου ειπε πολυ προσφατα: "Καμια χημεια και κανενα φαρμακο δεν μπορει να κανει καλο στον ανθρωπο, η θεραπεια για τη σκπ υπαρχει αλλα δεν συμφερει τις φαρμακοβιομηχανιες να βγει, και μην πιστευεις σε οτι λενε οι Ιταλοι"- - - > το αναφερω επειδη το ακουσα οχι επειδη το υποστηριζω.
ΥΓ3. Καμια φυσικη αιτια δεν μπορει να ευθυνεται για το οτι εχουμε μια οποιαδηποτε ασθενεια (εντος καποιων οριων φυσικα), και ειδικα σαν την σκπ. Παραδειγμα ειναι το οτι εχει το ενα απ τα 2 αδερφια ενω μεγαλωνουν σε κοινες συνθηκες και δεν ειναι κληρονομικο. Ο λογος που το λεω ειναι γιατι η δικια μου "θεωρια" υποστηριζει την γεννηση της διαταραχης στην προσωπικοτητα και την ψυχολογια και οχι στις συνθηκες του περιβαλοντος. Θεωρω ψευδαισθηση οτι μπορει να υπαρξει ποτε μια απολυτη θεραπεια της σκπ χωρις να αλλαξει αυτο που την προκαλει-το μυαλο.