• antisomata

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #1556  από manos81
 Τετ Μαρ 04, 2009 8:32 am
piga xtes ston nosokomeio se programatismeno rantevou na me doun meta tin diakopi tou tysabri..eixame stilei kai antisomata stin eteria pou vgazei to tysabri ton ianouario kai ta apotelesmata hrthan. den eimoun katalilos liptis tou farmakou.....den mporousan na to kanoun apo tin arxi ayto???mono taleporithika 6 mines??
 #1557  από Στάθης
 Τετ Μαρ 04, 2009 8:51 am
Δεν είσαι ο μόνος Μάνο, η ταλαιπωρία για μένα με το Tysabri ήταν τουλάχιστον 9 μήνες .....

Στην 3, 4, και 5 δόση πάθαινα κάτι που δεν μπορούσα να συνέλθω για πολύ καιρό. Τους το εξηγούσα και επειδή δεν ταίριαζε η περιγραφή μου με αλλεργική αντίδραση συνεχίζαν και μου έδιναν το φάρμακο μέχρι που στην 5 δόση τα τίναξα για μία βδομάδα στο κρεβάτι.

Η πλάκα είναι ότι μετά την 3 δόση, με το που πέρναγε μια σταγόνα Tysabri στο αίμα άρχιζα και άκουγα καμπάνες και σφυρίγματα στα αυτια μου χωρίς να υπάρχουν, ήχους που συνέχιζα να ακούω τουλάχιστον για 9 μήνες. Τώρα πιστεύω είμαι καλά.

Λέμε για το απόλυτο φάρμακο για μένα και σένα ..............
 #1558  από manos81
 Τετ Μαρ 04, 2009 9:43 am
kati tetia perasa kiegw panago kai skeutome posoi akoma tha to perasoun auto to stadio gia na arxisoun na stelnoun prota antisomata stin eteria kai meta na mas vazoun stin taleporia..perastika mas!!!tou xtonou ta xapakia..gia na doume!!
 #1559  από litsa
 Τετ Μαρ 04, 2009 10:09 am
καλά είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά??????????????
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...!!!!
Να στείλουμε διαμαρτυρία στην εταιρεία, κοινοποίηση στο υπουργείο και να συσπειρωθούμε....
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!
Μου φαίνεται θα πάω στο εξωτερικό...
 #1563  από LL--MM
 Τετ Μαρ 04, 2009 11:12 am
Πολύ αμφιβάλλω ότι η εταιρία θα συγκινηθεί, επόμενο είναι αυτή να κοιτάει αποκλειστικά το κέρδος της, και τους ασθενείς μόνο όταν υπαρχουν περιστατικά η σοβαρότητα των οποίων να την εμποδίζει να παράγει περισσότερα κέρδη :evil: ... για τι την πήρατε, φιλανθρωπικό ίδρυμα :?: Γεγονός είναι ότι η εξέταση αντισωμάτων θα έπρεπε να είχε ενταχθεί στο πρωτόκολλο του κάθε ασθενή... :evil: Καλημέρα σας :roll:
 #1564  από Maria77
 Τετ Μαρ 04, 2009 11:26 am
Vre paidia, ti einai auta pou akouw gia to TYSABRI!!! Ax kai perimenw na me eidopoihsoun pote tha ksekinhsw authn thn therapeia :( Fysika exw syzhthsei diafora sxetika me thn therapeia me TYSABRI me ton giatro mou, pou pisteuei pws tha einai kalyterh gia mena! Tha doume...To avonex pou ekana den me vohthhse idiaitera giauto kai eipame na mhn dokimasw kai tis alles interferones alla na paw kateutheian sto Tysabri.
Kalh dynamh se olous kai kalh sas mera ;)

P.S.: Symfwnw me thn LL--MM oti auto pou endiaferei thn etaireia einai apokleistika to kerdos ths :x
 #1565  από manos81
 Τετ Μαρ 04, 2009 11:53 am
OUTOSI ALOS TA ANTISOMATA GIA NA TA STILOUN KAI NA TA ELENKSOUN EGO TA PLIROSA 80 EURO KAI THA TA KSANASTILW PALI NA TA EPIVEVEOSOUN.PISTEVW PANTOS OTI DEN EINAI THEMA KOSTOUS TIS EKSETASIS AYTIS KAI POS O KATHE ENAS APO EMAS THA HTAN DIATETHIMENOS NA TIN KANEI GIA NA MIN PAEI ADIAVASTOS..
OSON AFORA GIA TO KALO POU KANEI TO TYSABRI SE ASTHENOIS,DEN ANTILEGO.KAI EGO AUTO TO KALO PERIMENA..OMOS..YPARXEI KAI ENA POSOSTO ANTHROPON POU DEN TOUS KANEI KALO KAI AUTO TO RISKO PREPEI NA TO DOUME OLOI NOMIZW
 #1568  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Μαρ 04, 2009 1:19 pm
Πραγματικά έχεις απόλυτο δίκιο και πρέπει όσο είναι δυνατόν να μην κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας . Έξάλλου το περιβόητο ΤΥΣΑΒΡΙ δεν είναι για όλους πανάκεια .
 #1571  από Στάθης
 Τετ Μαρ 04, 2009 4:36 pm
Παρά την ταλαιπωρία μου και του Μάνου, ξέρω μερικούς ασθενείς σε πολυ άσχημη κατάσταση, που το Tysabri έχει αλλάξει ριζικά την ποιότητα ζωής τους προς το καλύτερο.

Είναι ένα φάρμακο το οποίο πραγματικά αλλάζει την πορεία της νόσου. Απλά ο τρόπος δράσης του φαρμάκου είναι πρωτοποριακό για σκεύασμα και ουσιαστικά τα πειραματόζωα είναι οι ασθενείς που το παίρνουν τώρα.

Εάν όμως σε έχει πάρει η κάτω βόλτα με την πάθηση, το Tysabri είναι με κλειστά μάτια η καλύτερη επιλογή αυτήν την στιγμή κατά την γνώμη μου (Οι Δημοσκόπηση του MSSociety,gr είναι πραγματικά απίστευτη - ο κόσμος μάλλον αρχίζει και το λατρεύει το Tysabri.....).

Μάνο μετά το Fatal Tysabri Error που έπαθα, μάλλον για Copaxone με κόβω .........