• EIMAI H DEN EIMAI?

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #1531  από τασος
 Σάβ Φεβ 28, 2009 12:30 am
Vasika...kalispera sas!!!Onomazomai tasos eimai 25 etwn,to epaggelma mou einai nosileutis kai eimai pantremenos me mia katapliktiki gunaika...nosileutria kai ekeini...!!!Tha ithela na parathesw tin agwnia mou kai na tin moirastw me sas opou thewrw oti sigoura exete perissoteri empeiria...to 2004 loipon se MRI pou pragmatopoiisa diapistwthike mia moniris estia pithanws apomuelinwtiki sumfwna me to porisma,gia na min sas kourazw loipon simera to 2009 oi estioules mou exoun ginei 3...OMWS i osfuonwtiaia parakentisi pou egine prin ena xrono peripou itan arnitiki,doksa to theo akoma den exw kanena sumptwma kai stin neurologiki eksetasi den fainetai apolutws tipota...Oso gia tous giatrous pou exw apeuthinthei panw katw mou lene oloi ta idia...diladi oti den mporoume na vgaloume episimi diagnwsi gia sklurinsi me ta stixeia pou exoume,fusika oute kata dianoia gia therapeia kai mou anaferoun oti uparxei i prodiathesi alla i eikona mou deixnei mia poli upia morfi.Na tous pistepsw?ti lete?to vasiko mou provlima omws se auti tin fasi tis zwis mou einai i agwnia gia to mellon vre paidia!!!apla skeftomai me to xazo mou mualo...efoson uparxei i prodiathesi kai oi estioules auksanontai kapoia stigmi den tha rthoun kai ta xeirotera?Na min sas kourazw allo,auta ithela na pw kai na euxaristisw apo ta vathi tis kardias mou autous pou eftiaksan to site auto kai mou edwsan emena to dikaiwma na pw auta pou exw mesa mou kai se sas...Telos na euxithw se oooooooolous anexairetws asthenis kai mi na nai panta kala kai panta aisiodoxoi...TASOS :roll:
 #1532  από Στάθης
 Σάβ Φεβ 28, 2009 1:11 am
Γεια σου Τάσο, νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχείς. Οι λόγοι;

Έχω ακούσει σε πολλούς ανθρώπους το ίδιο περιστατικό με 1-2 εστίες στην μαγνητική. Είδικά ένας γνωστός μου ο οποίος ήταν 35 περίπου με εστία στο MRI. Τώρα είναι περίπου 50 χωρίς την εμφάνιση κανένα συμτώματος ή νευρολογικού προβλήματος.

Ανα χρόνο ένα ΜRI για έλεγχο εστιών, και εαν νιώσεις επίμονο μούδιασμα (διάστημα μεγαλύτερο 3 ημερών) ή διπλωπία, θολούρα στην όραση ή εμφανής αδυναμία σε κάποιο μέρος του σώματος τότε έιναι η ώρα να πάρεις την θεραπέια σου (Δόξα το Θεό υπάρχουν αρκετές).

Συμβουλή μου είναι: Εαν καπνίζεις τώρα είναι ώρα να το κόψεις !!!! Διότι:

Λόγος ένας: http://www.mssociety.gr/blog/?p=151

Λόγος δεύτερος: http://www.mssociety.gr/blog/?p=104
 #1533  από LL--MM
 Σάβ Φεβ 28, 2009 1:02 pm
Καλημέρα Τάσο! Με απόλυτη απουσία συμπτωματολογίας ούτε και οι πιο βιαστικοί δε θα σου έβγαζαν διάγνωση :!: . Το ότι η οσφυονωτιαία είναι καθαρή ΔΕ σημαίνει και ότι ΔΕΝ έχεις σκπ, ενδεχομένως όμως να σου ήταν πιο χρήσιμο ένα ηλεκτρομυογράφημα, επίπονο ως εξέταση, αλλά με αυτό περισσότεροι (θα έπρεπε να) είναι διατεθειμένοι να δώσουν διάγνωση. Οι δυσκολίες λαβής, η αστάθεια, η συνεχής κόπωση είναι ενδεικτικά συμπτώματα σοβαρά, όπως και οι διπλωπίες, που λέει και ο Πανάγος. Εμείς εδώ δεν είμαστε επαρκώς καταρτισμένοι για να σου δώσουμε πληρέστερη εικόνα. Παρ’ όλο που είσαι καλοδεχούμενος, σου εύχομαι να μην έχεις πια κανένα λόγο να σκέφτεσαι ΣΚΠ.

(Τα δικά μου συμπτώματα ήταν πολύ πρότερα της διάγνωσης αν και δεν είχαν ερμηνευτεί ως τέτοια. Όταν έφτασα στο αμήν (αφύσικη κόπωση), οι γιατροί μ’ έλουσαν γιατί δεν είχα πάει πριν, αλλού βέβαια αρνήθηκαν διάγνωση, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση)
ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ΜΗΝ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΑΞΊΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ :!:
 #1544  από τασος
 Δευ Μαρ 02, 2009 3:59 pm
ΑΓΑΠΗΤΗ LL--MM ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΣΤΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ...ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ...ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΝΟΣΗΣΩ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΑ Η ΒΑΡΙΑ?ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΙΩΠΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ Η ΕΣΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2009 ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 3!!!ΑΠΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ...ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΑΛΛΟ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ...

ΥΓ=>ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛ ΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ?
 #1545  από litsa
 Δευ Μαρ 02, 2009 5:17 pm
γεια σου Τάσο! τι γράφω σαν υπογραφή?
Ζήσε τη ζωή σου και όχι τους φόβους σου... Διάβασε όλα τα θέματα που έχουμε γράψει όλο αυτό το διάστημα και θα δεις ότι λίγο πολύ όλοι τα ίδια σκεφτόμαστε.. σημασία έχει να προσέχουμε αλλά να μην μας τρώει το τι θα γίνει αύριο..κανείς δεν ξέρει...
εξάλλου η σκπ ειναι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα: στον καθένα είναι ξεχωριστό..!!
 #1546  από LL--MM
 Δευ Μαρ 02, 2009 8:32 pm
Καλησπέρα κι από μένα! Τάσο, η Λίτσα εδώ έχει δίκιο όσον αφορά τις «ετικέτες»:

Ερώτηση: τι σε είχε βάλλει σε υποψία για να πας να κάνεις αυτήν τη μαγνητική; Ήταν ενεργές αυτές οι εστίες; αν ήταν, ΕΠΡΕΠΕ να σου δώσουν αγωγή στεροειδών, αν όχι, τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ :!: :!: :!: Εγώ δεν είχα πάει καν να μιλήσω σε γιατρό για αυτά που ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕΤΑ πως ήταν συμπτώματα σκπ, όπως οι μυαλγίες, η κόπωση (αυτήν κι αν την παράβλεπα) και άλλα παρόμοια.

Πολλά εξαρτώνται και από την αναφορά του ηλεκτρομυογραφήματος, πάντως, ο φόβος για το έχω-δεν έχω είναι εξαιρετικά επίπονος (και δυστυχώς, άσκοπος), όλοι τον έχουμε, και, ώς ένα σημείο, έχουμε καταλάβει ότι, "και ώση :o να είναι, θα περάσει" :!: ΔΕ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ, ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΊΩΣΕ :evil: αλλά σε πολύ γενικές γραμμές, καταστέλλει αποτελεσματικά τα συμπτώματα :x

Προληπτηκή αγωγή με ιντερφερόνες, κοπαξόν κ.ά. φριχτά κι απίθανα, ξέχασέ την :| Δε θα σου τη δώσει κανένας, τουλάχιστον αν δε θέλει να του πάρουνε την άδεια, το Rebif κοστίζει γύρω στα 1500 ευρώ το μήνα... Όπως λέει και ο Πανάγος, είμαστε όλοι στο βλέποντας και κάνοντας. Μια ή δύο μαγνητικές το χρόνο, και μήν αγχώνεσαι για τα συμπτώματα που δεν έχεις ΑΚΟΜΑ.

Αν και είμαι γνωστή εδώ για την κριτική της συμπεριφοράς ορισμένων καταρτισμένων, (διάβασε στην παρουσίαση του Λουϊζου τι πέρασε και η Λίτσα, και άλλοι :arrow: αλλά δεν τολμώ να αναφέρω άλλους, θα παρεξηγηθούμε, πρόκειται για σχεδόν όλους εδώ) :evil: αυτή συνίσταται στην επικίνδυνη κοροϊδία που αναγκαζόμαστε να υποστούμε, ακόμα και όταν αυτοί ΕΧΟΥΝ επαρκή στοιχεία. Φτύνουμε αίμα μέχρι να δώσουν γνωμάτευση (αυτή είναι βασικά η κριτική), ώστε να μπορέσουμε να μπούμε σε αγωγή αφ' ενός, και να μπορέσουμε να εξασκήσουμε τα όποια "προνόοοομια μας απλοχερίζει" το Κράτος, τρομάρα μας αφ' ετέρου.

Όταν εσύ, δόξα τώ Θεώ, δεν έχεις τέτοια στοιχεία, δεν έχει νόημα να το σκέφτεσαι: Ακόμα και οι διαγνωσμένοι δεν το σκεφτόμαστε συννέχεια, είναι που είναι εξουθενωτική η σκπ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΧΩΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΝΟΝΙΚΉ ΜΑΣ ΖΩΗ" ή τουλάχιστον ότι απομένει :| από δαύτην :roll:

Ως νοσηλευτής, έχεις ευκολώτερη κατανόηση και πρόσβαση στο ιατρικό υλικό: χρησιμοποίησέ το προς όφελός σου ;). Ηρέμησε, μάθε πως, και ώση να είναι, θα την καταστείλεις, αλλά αυτό, όχι πρίν έρθει :!: , όπως και να το κάνουμε, ούτε εσύ δίνεις αντιϋποτασσικά στους ασθενείς σου όταν έχουν 12 πίεση, πόσο μάλλον, υπογλώσσια :roll: :!:

Για τη Κα Καραγεωργίου, έχω κι εγώ ακούσει τα καλύτερα: Να μήν της κάνουμε προβλήματα, η ανοιχτή διαφήμιση "ψιλοαπαγορεύεται", παρε το Γενικό Κρατικό (Γεννηματάς). Δυστυχώς το διάστημα αναμονής είναι απολύτως παράλογο :( :shock: Εξ άλλου, άν κάποιος εδώ έχει κανένα κινητό, θα στο περάσει από τα προσωπικά μηνύματα...

Καλό κουράγιο, ηρέμησε, στα 25 να πάθεις κανενα εγκεφαλικό από την αγωνία, δε λέει :x . Λυπήσου τη γυναίκα σου, καλό κουράγιο και σ' εκείνην που είναι υποχρεωμένη να αντέχει... :)
 #1547  από butterfly-
 Δευ Μαρ 02, 2009 10:10 pm
Τασο γεια σου κι απο εμένα.
Συμφωνώ με όσα είπαν οι προηγουμενοι. Μην αγχώνεσαι αλλά ψάξε το με πρισσότερους γιατρούς... Σε ό,τι αφορά τη γιατρο που αναφέρεσαι,
εγώ είχα την χειρότερη εμπειρία μαζί της. .. Ξερω πως κάποιοι εδω μέσα παρακολουθούνται απο τη συγκεκριμένη γιατρό και ίσως να αντιδράσουν, όμως προσωπικά έχω τη χείριστη εντύπωση.
Δεν θέλω να εκφραστώ άσχημα - δεν το κάνω για κανέναν άλλωστε - . νομίζω όμως οτι μόνο όνομα έχει και τίποτα άλλο.
Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Φιλικά Ιωάννα.
 #1548  από LL--MM
 Τρί Μαρ 03, 2009 11:15 am
Καλημέρα σε όλους!
Δεδομένου ότι οι συμπεριφορές αυτές έχουν εισχωρήσει στην καθημερινότητά μας, έχουμε, οι περισσότεροι, καταντήσει να τις θεωρούμε φυσικές, ακόμα και …μέσα σα όρια της λογικής(!!!) :cry: , ενώ ορισμένοι «θεράποντες» αποθρασύνονται όλο και περισσότερο, θεωρώντας ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, δικαιούνται να επιβάλλουν αυτές τις αλγεινές συμπεριφορές στους χρήστες-ασθενείς. :twisted:

Και ποιος δεν θέλει να βρει έναν «καλό» γιατρό, ή δικηγόρο, ή αρχιτέκτονα, τραπεζίτη, δικαστή, ασφαλιστή, ακόμα και υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο) με τον/την οποία να έχει μια «σχέση εμπιστοσύνης» :roll: . Οι όροι είναι διαφορετικοί για κάθε επάγγελμα, βέβαια, όμως για τους γιατρούς, ιδίως, λόγω της ιδιαίτερης σωματικής μας αδυναμίας, είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε την όποια τους αναλγησία, προφασιζόμενοι ότι «δε φταίει αυτός που βρίσκεται από πάνω μου, απλά και μόνο διότι έχω άμεση ανάγκη από την επόμενη κίνησή του».

Ιωάννα μου, δε γνωρίζω καθόλου την περίπτωση που αναφέρεις :shock: , και πολλοί έχουν όντως αντίθετη γνώμη. ΔΕΝ τη γνωρίζω καθόλου προσωπικά, εξ άλλου το θέμα δεν είναι τι έκανε (και συχνότερα τι ΔΕΝ έκανε) η Κα Κ. ή ο Κος Α, η Κα Β ή ο Κος Γ, αλλά οι πράξεις αυτές καθ' αυτές, που βασίζουν τη συγκεκριμένη γνώμη σου αυτή. Και αυτό, για να μπορέσουμε να προβλέψουμε, να κοιτάξουμε ν΄αποφύγουμε, ν’ αντιδράσουμε και να προστατευτούμε και οι υπόλοιποι από τέτοιες επαναλαμβανόμενες καταστάσεις. Δεν νομίζετε; :x ;)

Καλό κουράγιο σε όλους :!:

Πρόταση: Δημοσιοποιούμε το τί ΕΓΙΝΕ μέ κάποιον/α από δαύτους, και όποιος υποπτεύεται ότι "κάτι του θυμίζει", επικοινωνεί με τον "καταγγέλοντα" μέσω προσωπικού μηνύματος 8-) Καμμιά άλλη ιδέα :?:
 #1550  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Τρί Μαρ 03, 2009 3:13 pm
Το ζήτημα με το θεμα των γιατρών είναι πολύυυυυυυυυυυυυυ........ μεγάλο και θα τολμούσα να πω δυσεπίλυτο. :twisted: Σίγουρα αν κάτσει ο καθένας από μας να αραδιάσει τα περιστατικά που γνωρίζει από πρώτο χέρι- άμεσα δηλαδή- δεν θα φτάσει ο χώρος του forum. :?

Πάντως το θέμα για όλους μας είναι το εξής: προσεκτικά να προσεγγίζουμε τόσο τους γιατρούς, όσο και να αποφεύγουμε εξίσου προσεκτικά και τους δήθεν << πρακτικούς>> ή επαϊοντες στην ΣΚΠ.

Από όσα μπορώ να καταλάβω και απο οτι γνωρίζω δεν είναι και το καλύτερο για εμάς πρώτα από όλα να αλλάζουμε γιατρό κάθε τρίμηνο!!!!!!!! :? :( :|

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ. :D 8-)
 #1560  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Μαρ 04, 2009 10:25 am
Συμφωνά με τον Βασίλη για τους επαίοντες νευρολόγους , ¨Ομως δεν έχω τίποτα να πω για το πρόβλημα της Ιωάννας . Δυστυχώς η ΣΚΠ είναι περίεργη και ο καθένας μπορεί να την βιώσει διαφορετικά όπως διαφορετικά μπορεί να αισθάνετε για τον κάθε γιατρό - θεραπευτή . Οι απόψεις των ασθενών για την συμπεριφορά του ιατρού εξαρτώνται πάνω από όλα από το αποτέλεσμα που έχει πάνω σου η θεραπεία που σου συστήνει ο συγκεκριμένος ιατρός και αφορά τον εαυτό σου και μόνο αυτόν.