• ΑΜΝΗΣΙΑ........!

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #34976  από mpampis 2
 Τρί Ιούλ 27, 2010 5:22 pm
Θα ήθελα να καταθέσω - μοιραστώ μαζί σας αυτήν μου την! σύμπτωση…..? ανακάλυψη….. ? παρατήρηση ? ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνετε……. ? …….(όπως θέλετε πέστε την εσείς ).
Η κόρη μου στα 6 χρόνια που έχει μπλέξει με αυτήν την ΄΄ακατανόμαστη ………΄΄ έβγαλε του κόσμου όλου τα προβλήματα……! ΄Ένα απ΄ αυτά ήταν και είναι η ΑΜΝΗΣΙΑ . (Κάποτε σε καθημερινή βάση και πολλές φορές την ημέρα και τώρα κάπου κάπου) Την πρώτη φορά που έκανε ΑΜΝΗΣΙΑ κράτησε ακριβώς μία εβδομάδα.. Όπως όλα τα χρόνια από το πρωί έως αργά τις νύχτες δεν σταμάτησα ούτε λεπτό να ασχολούμαι με το πρόβλημα της κόρης μου , έκανα διάφορα ΄΄κομπογιαννίτικα΄΄ γιατί δεν δεχόμουν να αρκεστώ σε ότι μόνο λένε οι γιατροί. Την παρατηρούσα…, διάβαζα…, δοκίμαζα.. και ξενυχτούσα......!
Ασταμάτητα μια φωνή μέσα μου , μου έλεγε.. και μου λέει.. πως ΄΄κάτι πρέπει να κάνεις και εσύ Μπάμπη ! Κάπου υπάρχει ή λύση ! Αν είσαι μάγκας βρες την ! ΄΄
Σας ζάλισα……….και μάγκας δεν είμαι ! Ούτε ειδικός είμαι ! Ένας ΄΄κομπογιαννίτης΄΄ είμαι μόνο !
Την πρώτη φορά λοιπόν που έκανε την ΑΜΝΗΣΙΑ (όταν συμβαίνει και για όσο διαρκεί αυτό το επεισόδιο , δεν θυμάται κανένα και τίποτα.! Ούτε σπίτι , ούτε πως την λένε , ούτε μπαμπά……, βλέπει σκυλιά , γριές κλπ ! ) και κράτησε μια βδομάδα είπα ……΄΄πάει αυτό ήταν , τελειώσαμε…… Μπάμπη !΄΄ Χαμός παιδιά ! Κόλαση !!!!! – Αυτό το επεισόδιο όπως ήρθε έτσι μόνο του έφυγε ! Δεν θυμάμαι μόνο αν κατά λάθος της είχα δώσει κάτι και αυτό να την επανέφερε ! Δεν θυμάμαι ! Όμως ……..
Την δεύτερη φορά σκέφτηκα να της δώσω σοκολάτα αλλά δεν είχα και είχα στο σπίτι καργιόκες. Της δίνω να φάει και μετά από 10 λεπτά όλα καλά ! αυτό με τις καργιόκες κράτησε 2-3 μέρες γιατί φοβόμουν μήπως της ανεβάσω απότομα την γλυκόζη .
Μετά ………
Θυμήθηκα πως κάποτε κάπου είχα διαβάσει ότι κάτι αμνησίες και άλλα τέτοια……..τα κάνει το ζάχαρο..! Αμέσως πήγα και πήρα το ΄΄μηχανάκι΄΄ και τις ταινίες που μετρούν το ζάχαρο . Την επόμενη φορά πού έκανε ΑΜΝΗΣΙΑ αμέσως μέτρησα το ζάχαρο της . Στα φυσιολογικά του όρια ! Την δεύτερη φορά τα ίδια…..! Την τρίτη φορά πού την τσίμπησα , συνειδητοποίησα ότι αμέσως μου λέει……΄΄τι κάνεις ρε μπαμπά?΄΄ Ξαφνιάστηκα …….αλλά είπα έλα μωρέ , σύμπτωση ήταν !
Λοιπόν δεν ξέρω πόσο σας ζάλισα………αλλά από τότε όποτε αυτό συμβαίνει 9 στις 10 λειτουργεί αυτόματα και την μία που δεν λειτουργεί αυτόματα είναι γιατί πρέπει να την τσιμπήσω δεύτερη φορά για να λειτουργήσει και μάλιστα το χρησιμοποιώ και σε άλλα ΄΄βραχυκυκλώματα.. ΄΄ πού λέω εγώ και πολλές φορές έχουν αποτέλεσμα! Στην ΑΜΝΗΣΙΑ όμως λειτουργεί ! Αφού χωρίς μεγάλη κουβέντα λέω (συγχώραμε Θεέ μου !) μακάρι πια αυτό να ήταν το μόνο πρόβλημά της .
(Αυτό το δοκίμασα τηλεφωνικά.. και με 3 φίλους μου γιατρούς σε άλλη σοβαρότερη πάθηση εγκεφάλου με προβλήματα ΑΜΝΗΣΙΑΣ και εκεί λειτούργησε όπως και στην κόρη μου ! )
Πριν σας γράψω σκέφτηκα πολύ μήπως νομίσετε ότι είμαι ΄΄ψώνιο΄΄ αλλά και αυτό να συμβεί δεν με νοιάζει γιατί για μένα θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση αν έστω και έναν συνάνθρωπό μου-μας βοηθήσω γιατί……. ποτέ δεν θα ξεχάσω την εβδομάδα εκείνη που πέρασα….. στην κόλαση !!!!

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ (ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ) ΜΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΕΛΑ …….ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ……..(ΕΤΣΙ ΛΕΩ ΕΓΩ…!) ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ-Α ΒΟΗΘΗΣΩ!

ΥΓ : 1- Το τσίμπημα όσο γίνεται κοντά στο νύχι (όχι πολύ κοντά γιατί θα πονέσει πολύ) για να πονέσει
λίγο…..
2 – Εγώ το τσίμπημα το κάνω στον μέσο δάχτυλο του δεξιού χεριού . (και στα άλλα δάχτυλα λειτουργεί
αλλά εγώ , νομίζω πως στην δική μας περίπτωση , στον μέσο δάχτυλο λειτουργεί καλύτερα )
3 – Αν κάποιος-α θέλει ας μου στείλει mail για να με ρωτήσει ότι θέλει αν και εγώ νομίζω πώς πρέπει
αυτά να τα συζητάμε δημόσια γιατί δεν θα πρέπει να τα κρατάμε κρυφά από άλλους !

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !
 #34977  από Neutralis
 Τρί Ιούλ 27, 2010 5:43 pm
Καλησπέρα Μπάμπη. Με ρώτησες και σε άλλο σημείο βέβαια, αλλά προτιμώ να σου απαντήσω εδώ για τα συμπτώματα σε σχέση με τη στένωση. Είχα υποπλασία αριστερής σφαγίτιδας και μεμβράνη στην ίδια φλέβα, την άνοιξα επιτυχώς 13 Απριλίου 2010, τρεις εβδομάδες μετά τα συμπτώματα που είχα - μπορείς να τα διαβάσεις στο ιστορικό επεμβάσεων - εξαλείφθησαν σχεδόν όλα, δεν είχα ουσιαστικές ενοχλήσεις, μόνο λίγη διπλωπία, αλλά δυστυχώς μέσα Ιούνη η φλέβα ξαναέκλεισε και οι ενοχλήσεις επέστρεψαν. Δεν είμαι ο κανόνας βέβαια, μία υποπλαστική φλέβα δύσκολα συμμορφώνεται, αν 32 χρόνια είχε μάθει να έχει το πάχος τρίχας γιατί να αλλάξει εύκολα τώρα; Στους περισσότερους υπόλοιπους ασθενείς, οι στενώσεις διανοίχτηκαν και δεν υπάρχει επιδείνωση έκτοτε.

Ανέφερες την αμνησία, που είναι γνωστική διαταραχή, και θεωρείται, ξέρεις, πως η ασθένεια, πολύ πριν το πρώτο της οπτικό/αισθητηριακό/κινητικό επεισόδιο, φλερτάρει με τους ασθενείς με γνωστικές/συναισθηματικές διαταραχές.

Την εποχή της αποδόμησης, όπου ακόμη και τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι χημικές διαδικασίες, δε φαίνεται άσχετο η κακή απομάκρυνση του αίματος από το κεφάλι (θεωρία Ζαμπόνι) να δημιουργεί από κατάθλιψη έως και δυσκινησία. Όλη την MS δηλαδή. Η θεωρία βρίσκει σύμφωνους πολλούς, και επειδή είσαι πατέρας με μια χαρά αιμάτωση (!) και ένα σωρό συναισθήματα για την κόρη σου, θα σου έλεγα να την κατευθύνεις στην αναζήτηση φλεβικής ανεπάρκειας.
 #34978  από mpampis 2
 Τρί Ιούλ 27, 2010 6:13 pm
Neutralis ,ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Από καιρό σκέφτομαι τα του Ζαμπονι αλλά επειδή αυτό αφορά το παιδί μου και δυστυχώς.. όχι εμένα , θέλω να βαδίζω λίγο αργά και σταθερά (όσο σταθερά μπορεί να βαδίζει κάποιος πάνω σ ένα τεντωμένο σχοινί !) Θέλω να ενημερωθώ όσο περισσότερο γίνεται . Είναι μεγάλο το βάρος και η ευθύνη για έναν μόνο......γιατί κανείς άλλος δεν ασχολείται . Όλοι οι άλλοι το βρήκαν από την αρχή , ΄΄ότι πει ο γιατρός΄΄
Πάντως είμαι αποφασισμένος σε πρώτη φάση να κάνω τις εξετάσεις και μετά βλέπουμε .....! Θέλω να ενημερωθώ για τυχών επιπλοκές κατά την αποκατάσταση .

Για την αμνησία Neutralis , βασικά κατέθεσα μια παρατήρηση μου.....που δόξα τον Θεό σ εμάς λειτουργεί. Μακάρι αυτό να βοηθήσει και κάποιους άλλους που έχουν αυτό το πρόβλημα.

Καλό σου απόγευμα.
 #34987  από mpampis 2
 Τρί Ιούλ 27, 2010 9:00 pm
Όχι sou , ειμαι σιγουρος οτι η αμνησια της κορης μου ειναι διαταραχη λογω της ms . Εγώ αυτα τα λεω ΄΄βραχυκυκλώματα΄΄ και οπου αυτα γίνονται αυτες τις βλάβες βγάζει .
Οπως και να εχει ομως αυτο με το τσιμπημα διορθώνεται αυτοματα. Αυτο οπως ειναι τωρα ειναι το λιγοτερο που με απασχολεί . Το βαδισμα λογω ασταθειας ειναι αυτο που με απασχολεί εδω και 1,5 χρονο.
Δεν αποκλειω βεβαια οτι η σκπ δεν μπορει να υπαρχει λογω κακης κυκλοφοριας.
Πριν 10 μερες περιπου της εκανα και για την νοσο του devic (ΑΡΝΗΤΙΚΗ)
Τωρα δρομολογω εξετασεις για τα του Ζαμπονι και θα δουμε.......
 #35368  από mpampis 2
 Κυρ Αύγ 01, 2010 11:52 pm
Sou συγνώμη τώρα πρόσεξα οτι αε αυτο δεν σου απάντησα. ΄΄Ωστόσο, δεν κρατάνε 1 εβδομάδα, εκτός αν εννοείς ότι κράτησε τόσο μαζί με την ανάρρωση.΄΄
Την πρώτη φορά οπως είπα.....καρατησε μια εβδομάδα ενω περπατούσε καλά και μονη της και κανενα πρόβλημα και με τις σκαλες .Αυτο έγινε το 2008.
Σήμερα δεν είναι καλά ,εχει πολλα προβλήματα και περπαταει πολύ αργά και μονο οταν μας κραταει (προβλημα και με τα ματια της) αλλά η αμνησίες κρατούν από 5 εως 30 περιπου λεπτα. Οταν την ΄΄τσιμπάω΄΄ όμως αυτόματα η αμνησία φεύγει.
Μακάρι αυτό να λειτουργούσε και στα υπόλοιπα προβλήματα. Πάντως ειναι ένα θέμα πρός εξέταση απο κάποιον ειδικό. Οταν το ειπα στον γιατρό μας είπε μήν, λες χαζά ρε Μπάμπη , μέχρι που το είδε και πάλι δεν είπε τίποτα .

Με την ευκαιρία...... , αν ξάποιος-α το δοκιμάσει θα τον παρακαλούσα να μου το πει για στατιστικούς τουλάχιστον λόγους . (Εγω ξέρω ότι λειτούργησε και σε αλλη χειρότερη πάθηση)

Να είσαι καλά.