• Επίδομα Παραπληγίας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #33689  από Π.Μ79
 Τρί Ιούλ 13, 2010 3:25 pm
Γεια σας παιδιά

Είμαι καινούριος στο φόρουμ και στην πάθηση :)

Δυστυχώς αν και στον αυχένα δεν είχα κάτι παρά μόνο στον εγκέφαλο αρκετές εστίες, εκτός από το θολό μου μάτι, έχω πρόβλημα μεγάλο στην ορθοστάτηση και στη βάδιση.

Έκανα το λάθος να ρωτήσω στο ΙΚΑ για το επίδομα και με κουφάναν.

Μετά από πολλές ερωτήσεις άκουσα 3 πράγματα όσον αφορά το λόγο που ζητάνε τα ένσημα στην επιτροπή.

Λόγος 1) Για να είναι βέβαιοι ότι είσαι ο ίδιος ο ασφαλισμένος και δεν είναι κλεμμένο το βιβλιάριο ή πλαστογραφημένο.

Λόγος 2) Πρέπει να έχεις κάποιο αριθμό ενσήμων για να σου δώσουν το επίδομα.

Λόγος 3) Όσο λιγότερα ένσημα έχει ο ασθενής και όσο πιο νεαρός είναι, τόσο πιο εύκολα παίρνει το επίδομα.

Έχω 2μισι χρόνια μόνο ένσημα, είμαι 31 και η δουλειά μου ήταν να δουλεύω σε ομάδες ποδοσφαίρου δηλαδή αρκετές ώρες την ημέρα κάτω απ'τον ήλιο. Δυστυχώς τώρα, έχω σταματήσει λόγω γενικής αδυναμίας αλλά και μετά από προτροπή των γιατρών. Το πρόβλημα είναι έκανα 4 δουλειές και τώρα βρέθηκα να έχω εισόδημα 4ωρου σε γραφείο.

Τελικά τι ισχύει απ'όλα αυτά? Έχω τα χαρτιά έτοιμα να τα καταθέσει η κοπέλα μου γιατί δε μπορώ να τρέχω στην Ομόνοια. Θα πετύχω κάτι ή τσάμπα ο κόπος?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
 #33691  από kate2002
 Τρί Ιούλ 13, 2010 3:34 pm
:greetings-waveyellow:καλως ηρθες Paris Michaelides. :greetings-waveyellow:
λυπαμαι που δε μπορω να σε βοηθησω, δεν γνωριζω...
μονο να σε καλωσορισω ενοχλω...
:greetings-waveyellow: καλως ηρθες και παλι, και να παν ολα καλα. :greetings-waveyellow:
 #33708  από geor.gia
 Τρί Ιούλ 13, 2010 7:26 pm
Παρη καλως ορισες και απο μενα. :) εγω τη μοναδικη διευκρινιση που θα μπορουσα να καταθεσω και εχει να κανει με τα ενσημα, ειναι οτι χρειαζεται ενας συγκεκριμενος αριθμος μεσα στα τελευταια δυο χρονια (αν θυμαμαι καλα). εφοσον ομως ειναι ετοιμα τα χαρτια σου και αφου εκανες το μισο κοπο, η γνωμη μου ειναι οτι δε χανεις τιποτα να τα καταθεσεις. σωστα?

να εισαι οσο καλυτερα γινεται παντα και
Καλη επιτυχια σου ευχομαι για το συγκεκριμενο θεμα :)
 #33711  από Π.Μ79
 Τρί Ιούλ 13, 2010 7:45 pm
Σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι και σε σας ακόμα καλύτερα :)

Αν είναι τα τελευταία 2 χρόνια μόνο που θέλουν ευτυχώς, γιατί τα τελευταία 2μισι τώρα ασφαλίστηκα.

Με τους φοβερούς νόμους που έχουμε δλδ, αν κάποιος μείνει άνεργος 1-2 χρόνια και τον κτυπήσει μια ασθένεια, κούνια που τον κούναγε. Καλά πάμε...

Έχουμε μήπως κανένα δικηγόρο εδώ να μας δώσει ένα χεράκι βοηθείας επί του θέματος?
 #33712  από geor.gia
 Τρί Ιούλ 13, 2010 7:47 pm
ψαξτο μη σε παρω στο λαιμο μου αλλα δε νομιζω οτι θα χεις προβλημα αφου εισαι φρεσκος στην ασφαλιση. :)

οσο για τους νομους.... βαρια συζητηση και πονεμενη ιστορια.....
 #33713  από Vasso
 Τρί Ιούλ 13, 2010 7:51 pm
Οπλίσου με δύναμη και υπομονή και κατέθεσε τα χαρτιά σου.
Κάνε και καμιά προσευχή μέσα - μέσα! Θα σου χρειαστεί! :)
 #33750  από Κατερίνα
 Τρί Ιούλ 13, 2010 11:00 pm
Καλωσήρθες κι απο μένα Pari!Ούτε εγώ ξέρω πολλά για το θέμα,
πάντως αφού τα έχεις έτοιμα τα χαρτιά δώστα εκεί μήπως και...
και όπως λέει και η Vasso κάνε πέντε προσευχές και δύο
τρισάγια και βλέπεις!!Πέρα απο την πλάκα εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!
:greetings-waveyellow:
 #33752  από Π.Μ79
 Τρί Ιούλ 13, 2010 11:08 pm
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω καμία πρόθεση να παίξω θέατρο στην επιτροπή. Αύριο το πρωί θα γίνει η αίτηση. Δεν έχω ιδέα πότε ειδοποιούν, αλλά όποτε γίνει, εγώ θα πάω κανονικά όπως είμαι και τώρα, δηλαδή στο καρότσι.

Αν υπάρχει κάποιος από κει που θα'ναι δύσπιστος ας έρθει να με σηκώσει ή να μου κάνει ηλεκτρομυογράφημα :lol:

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα θρήσκος και το βρίσκω λίγο υποκριτικό να επικαλούμαι τον Θεό από τη στιγμή που έχω να πατήσω στην εκκλησία πολλά χρόνια.

Ας μου μιλήσει κάποια στιγμή Αυτός και έχω πολλές ερωτήσεις να του κάνω. :-D
 #33756  από soulla
 Τρί Ιούλ 13, 2010 11:43 pm
ΑΝ ο Θέος ήταν ΄φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές,θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση....
γεια και από μένα δεν μίλησα πριν...γαιτι δεν είχα τίποτα να πω δεν ξέρω απο τα επιδόματα στην ελλάδα γιατί είμαι από την κύπρο....
αλλά μην περιμένεις απάντηση δεν μίλησε ποτέ σε κανένα...λένε ότι ο ΘΕΟς έχει τους λόγους του και είμαστε ασυμαντοι για να ...τους κατανοήσουμε...εγώ ξέρω όμως ότι υπάρχει δυστυχία και πόνος παντού κανενός η ζωή δεν ήταν και δεν θα ειναι ευκολη...σίγουρα δεν σε και δεν με χαροποιεί το γεγονός αυτό...αλλά μάθαμε πλέον στα δύσκολα..όλα συνηθίζονται....απλά ξεχνάς ποιος είσαι και πως ήσουν...και συνεχίζεις καλή συνεχεια και καλή τυχη με το επίδομα...και εγω αυριο περιμένω απάντηση για μια αίτηση που έκανα ...όσα και να κερδίσουμε εμείς ένα θέλουμε υγεία αγάπη και τον θεό σήμμαχο και ας μην μας μιλήσει ποτέ...ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ....ΚΑΙ ΕΝΑς ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΥς ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ :greetings-waveyellow:
 #33758  από Π.Μ79
 Τρί Ιούλ 13, 2010 11:58 pm
Γεια σου soulla και γω από Κύπρο κατάγομαι, αλλά μένω τα τελευταία 12 χρόνια στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές, ξέμεινα εδώ χαχα.

Κοίτα δε θέλω να παρεξηγηθώ με κάποιον/α που είναι θρήσκος/α. Καμιά φορά όμως μου βγαίνει ένα παράπονο γιατί η ΣΚΠ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Με βρήκε ανθεκτικό και προσπαθεί να βρει τα όριά μου μάλλον αλλά δε του κάνω τη χάρη χεχε.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7