• Φόβος για ΣΚΠ!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #30017  από scaredSoldier
 Σάβ Ιουν 12, 2010 11:25 am
Καλημέρα στο φόρουμ,

Ονομάζομαι Κώστας είμαι 27 χρονών και μπήκα στο φόρουμ για να σας πω το πρόβλημα μου. Αρχικά θα πω πως είμαι αθλητικός τύπος κάνω μία ζωή υγιεινή δεν πίνω δεν καπνίζω δεν ξενυχτάω. Το πρόβλημα μου είναι ότι με έχει πιάσει φόβος ότι ίσως έχω πάθει την νόσο αυτή. Πριν 2 ημέρες είχα πάει για ποδόσφαιρο το βράδυ και όταν γύρισα με έπιασε μια μικρή ταχυκαρδία. Φοβήθηκα πολύ αλλά έπεσα για ύπνο. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί την ώρα που πήγαινε να με πάρει ο ύπνος μουδιάζανε οι παλάμες μου με τα δάχτυλα και με πέταγαν, πως είναι να τα πλακώνεις στον ύπνο σου, κάτι τέτοιο αλλά και στα δύο χέρια. Αναγκαζόμουν λοιπόν να σηκωθώ και να σφίγκω τις γροθιές μου για να ξεμουδιάζουν. Αυτό γινόταν κάθε φορά που προσπαθούσα να κοιμηθώ. Τελικά δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου. Πήγα στην δουλειά την άλλη ημέρα με ένα μικρό έτσι μούδιασμα αλλά όχι πολύ δυνατό όπως την νύχτα. Επίσης κάθε φορά που σηκωνόμουν το βράδυ το μούδιασμα έφευγε και ερχόταν μόνο όταν έκλεινα τα μάτια για να κοιμηθώ. Εχθές το βράδυ προσπαθούσα να κοιμηθώ και μούδιαζε μία το μέτωπο, μία τα χείλια, λιγότερο τα χέρια, με το που άνοιγα τα μάτια από τον φόβο μου όλα έφευγαν αστραπιαία. Δεν ξέρω αν λέγονται μουδιάσματα αυτά αλλά είναι μία αίσθηση σαν κάτι να προχωράει στο μέτωπο μου. Δεν έχω παρουσιάσει κινιτικά προβλήματα, η όραση μου είναι όπως ήταν, ούτε προβλήματα με την ούρηση ούτε αδυναμία. Βέβαια τους τελευταίους 6 μήνες που έχω πιάσει δουλειά σε μία εταιρεία και γυρίζω στο σπίτι μετά την δουλειά νιώθω μία απίστευτη κούραση και δεν μπορώ να αποδώσω στο ποδόσφαιρο όπως παλαιότερα πριν την δουλειά. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό, είχα πάει και πριν 6 μήνες σε νευρολόγο γιατί πάλι είχα φοβηθεί με την κόπωση ότι κάτι έχω και μου είπε ότι δεν είναι ΣΚΠ αλλά μάλλον σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και μου έδωσε Cipralex τα οποία από φόβο για τις παρενέργειες δεν τα έχω πάρει ακόμα. Το θέμα είναι ότι περνάω περιόδους που είμαι καλά και κάτι γίνεται από το πουθενά και βλέπω αντιδράσεις στο σώμα μου που δεν τις είχα ξαναδεί ποτέ μου. Έχω κάνει εξετάσεις αίματος όλα καθαρά αλλά βρήκαν λίγο τον θυροειδή ανεβασμένο την TSH και τώρα έχω κλείσει ραντεβού με ενδοκρινολόγο. Δεν ξερώ αν ο θυροειδής μου τα κάνει αυτά αλλά σίγουρα εντύνονται όταν έχω κουραστεί υπερβολικά πχ μετά από προπόνηση. Έχω κάνει 4 φορές triplex και καρδιογράφημα μέχρι και test κοπώσεως εώς holden όλα καθαρά. Φοβάμαι να κάνω μαγνητική στον εγκέφαλο αν και δεν μου το έχει προτείνει κάποιος γιατρός. Αυτές τις ημέρες με έχει πιάσει μία ανησυχία ότι έχω πάθει ΣΚΠ και κοιτάζω αν μου μουδιάσει το πόδι, αν βλέπω καλά, ξαφνικά νομίζω πως δεν βλέπω καλά από το αριστερό μου μάτι και με πιάνει πανικός, νιώθω ένα πόνο στο στήθος. Τα χέρια μου στα δάχτυλα συνεχίζουν να είναι κάπως μουδιασμένα για 2η ημέρα και έχω φοβηθεί. Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά μπορείτε να μου πείτε προς τα που να κινηθώ; Το ξέρω δεν είστε γιατροί αλλά σίγουρα μπορείτε να με καταλάβετε.
Ευχαριστώ.
 #30018  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Σάβ Ιουν 12, 2010 11:28 am
αν δεν κανεις μαγνητικη,παρακεντηση κτλ κανενας δεν μπορει να πει οτι εχεις η δεν εχεις σκπ σιγουρα
σου ευχομαι τα καλυτερα
 #30019  από κωστας
 Σάβ Ιουν 12, 2010 11:39 am
συμφωνα με τα συμπτωματα που περιγραφεις υπαρχουν ενδειξεις για σκπ!και'γω στις αρχες ειχα παρομοια συμπτωματα!βεβαια πολλα ισως να τα εχει προκαλεσει ο πανικος σου και ο φοβος σου συνονοματε!καλο ειναι να πας σε ενα νευρολογο εφοσον νιωθεις μουδιασματα να κανεις μια μαγνητικη!ειναι πολυ πιθανο να μην εχεις τπτ αλλα οφειλεις να το κοιταξεις χωρις να πανικοβαλεσαι και να αγχονεσαι!
 #30021  από Νικος
 Σάβ Ιουν 12, 2010 11:46 am
Κώστα μην ανησυχείς, προσπάθησε να κάνεις μια μαγνητική όπως λέει και η ντινα δεν είναι καθόλου επικίνδυνη, τα συμπτώματα που περιγράφεις μου θυμίζουν την περίπτωση ενος φίλου μου η οποία ήταν κρίση πανικού , καμιά σχέση με MS, είμαι σίγουρος πως ολα θα πάνε καλά, ψυχραιμία πάνω από όλα, ο νευρολόγος σου σίγουρα ξέρει καλύτερα πάρε και μια δεύτερη γνώμη δεν κάνει κακό
Σου εύχομαι να μην είναι τίποτα απόλυτος
 #30025  από geor.gia
 Σάβ Ιουν 12, 2010 12:50 pm
οπως λενε και τα παιδια η μαγνητικη ειναι το πρωτο βημα για να αρχισει να ξεκαθαριζει το τοπιο. και δεν ειναι τιποτα. δεν πονας δεν σου κανουν τιποτα. απλα ξαπλωνεις και περιμενεις να τελειωσει. επειδη σε βλεπω λιγακι φοβισμενο, μην πω πολυ, καντην εστω για να διωξεις το φοβο της πιθανης σκπ. και θα δεις οτι ολα θα πανε καλα. το οτι κανεις υγειινη διατροφη και αθλεισαι ειναι μεγαλο συν :D
 #30036  από Genovefa®
 Σάβ Ιουν 12, 2010 1:45 pm
Kαλησπερα κι απο μενα,
Καποιος γιατρος μου ειχε πει "Μην συγκρινεις τα δικα σου συμπτωματα με των αλλων.Αυτη η νοσος ειναι τοσο προσωπικη οσο το δακτυλικο μας αποτυπωμα".
Σου ευχομαι τα καλυτερα...!!!
κι επειδη φαινεσαι πολυ αγχωμενος μολις ξαπλωσεις στον τομογραφο κλεισε τα ματια και ανοιξε τα μονο μολις τελειωσει.
 #30053  από scaredSoldier
 Σάβ Ιουν 12, 2010 5:01 pm
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, είμαι πολύ φοβισμένος και τρομαγμένος. Σήμερα πήγα και έτρεξα 1 ώρα συνεχόμενα και δεν ένιωσα κούραση ίσα ίσα που μου έκανα καλό γιατί ηρέμησα. Μούδιασμα δεν έχω την ημέρα σε σημείο να νιώθω όντως μουδιασμένος, μπορεί να είναι από τον θυροειδή, μπορεί να είναι και από τον αυχένα στο κρεβάτι γιατί τραντάχτηκα σε κάποια φάση στο ποδόσφαιρο, τράκαρα με κάποιον και έκανε crack 2 με 3 φόρες αλλά δεν με πονάει ο αυχένας. Γενικά τα πάντα μου έρχονται όταν πηγαίνω για ύπνο, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν χτυπάει έτσι, η αλήθεια είναι πάντως ότι με έχουν πιάσει αρκετές φορές κρίσεις πανικού, τώρα με πονάει λιγάκι το ένα δάχτυλο από το ένα χέρι το αριστερό αλλά όχι σε σημείο πόνου πόνου. Δεν ξέρω, αν είχα ΣΚΠ θα μπορούσα να έχω αντοχές στην άθληση; Ξεκίνησα και την θεραπεία που μου είχε πει η τότε νευρολόγος, πήρα το πρώτο μου μισό Cipralex..
 #30054  από βάλια
 Σάβ Ιουν 12, 2010 5:06 pm
Καλησπέρα Scared soldier :) Συμφωνώ με όσα είπαν τα παιδιά πρέπει να κάνεις μαγνητική εγκεφάλου.Το cipralex είναι ελαφρύ αντικαταθλιπτικό γιατί στο έδωσαν για την κόπωση;Ακόμα και να έχεις ΣΚΠ μετά την ανακάλυψη της ΧΕΝΦΑ το μέλλον φαίνεται να είναι αισιόδοξο.Οπότε χαλάρωσε....
 #30058  από scaredSoldier
 Σάβ Ιουν 12, 2010 5:39 pm
Βάλια δεν ξέρω η νευρολόγος μου το έδωσε και μου είπε πως θα το πάρω μισό για 1 εβδομάδα και μετά ολόκληρο για 3 μήνες. Τότε που είχα πάει γιατί και τότε πίστευα ότι έχω ΣΚΠ λόγω της έντοσης κοπώσεως με έπιαναν κρίσεις πανικού τότε αλλά δεν είχα μουδιάσματα αλλά μία τεράστια κόπωση, με είχε εξετάσει μου είπε από κάτι δοκιμασίες που μου έκανε ότι δεν διαγνώσκει σημάδια για ΣΚΠ αλλά διαταραχή άγχους και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και μου είχε γράψει αυτή την αγωγή την οποία δεν την ακολούθησα γιατί ο παθολόγος μου που τον εμπιστεύομαι τρελά μου είπε ότι είναι άγχος και να πάρω αντί για αυτού το Bespar που είναι καλύτερο. Όντως πήρα το Bespar για κανά μήνα και ήμουν πολύ καλύτερα, μετά το έκοψα γιατί ήμουν καλά μέχρι τώρα που εμφανίστηκαν νέα σημάδια και είμαι χάλια. Τώρα φοβάμαι ότι έχω κάτι και ψάχνω να βρω τι μέσα από τα συμπτώματα μου. Μάλλον πηγαίνω για μαγνητική αφού φυσικά επισκευτώ ένα καθηγητή πανεπιστημίου νευρολόγο από εβδομάδα. Αν αυτός κρίνει ότι πρέπει να κάνω μαγνητική θα την κάνω.
 #30059  από Vasso
 Σάβ Ιουν 12, 2010 5:41 pm
Πρώτα απ' όλα προσπάθησε να ηρεμήσεις. Ίσως το άγχος να σου προκαλεί κάποια από τα συμπτώματα ή ίσως να τα εντείνει. Στη συνέχεια άκουσε τη συμβουλή των παιδιών: πήγαινε να κάνεις μαγνητική. Αλλά πρώτα ηρέμησε! Καλή δύναμη!