• Πρωτόκολλο το Dr Klenner και ΣΚΠ

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #29802  από homer
 Πέμ Ιουν 10, 2010 7:32 pm
Γεια χαρα σε όλους...
Η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να ψάξω γενικά στο δίκτυο για τη ΣΚΠ μέχρι που εμφανίστηκαν οι ανακαλύψεις για τη ΧΕΝΦΑ. Διατηρώ μια ιστοσελίδα για τη ΣΚΠ που βασίζεται στο λεγόμενο πρωτόκολλο του Dr Klenner. Είναι μια συγκροτημένη-ολοκληρωμένη φυσική και μακρόχρονη αντιμετώπιση, που αφορά μια σειρά παράγοντες.Επίσης υπάρχουν ασθενείς που έχασαν σε βάθος χρόνου όλα τα συμπτώματά τους. Εγώ το εφαρμόζω εδώ και 4 περίπου χρόνια με σοβαρότατη βελτίωση. Μπορείτε να δείτε σχετικά στο http://www.mymultiplesclerosis.gr. Υπάρχει πλήρης οδηγός βιταμινών, και μαρτυριών. Μπορώ για όποιον θελήσει να τον ενημερώσω πως να τις προμηθευτεί.

Μέχρι να μάθω για τη ΧΕΝΦΑ στο πρωτόκολλο χρησιμοποιούνταν διάφορες βιταμίνες (όπως η Νιασίνη - Βιταμίνη Β3 - δημιουργεί υπεραιμία), η Βιταμίνη Ε, η Βιταμινη C σε μεγδόσεις (τουλάχιστον 5 γραμμάρια ημερησίως σε μορφή μη - όξινη) που βοηθούσαν την κυκλοφορία του αίματος. Η ανακάλυψη της ΧΕΝΦΑ ενισχύει τη λειτουργία αυτής της θεραπείας.
Νομίζω θα είχε μεγάλη αξία ο συνδυασμός της ΧΕΝΦΑ και του πρωτοκόλλου τόσο πριν αλλά κυρίως μετά την επέμβαση για την αποφυγή επαναστένωσης ή τουλάχιστον πιθανότητας σύντομης επαναστένωσης.
Πρόκειται σύντομα και εγώ να κάνω το Doppler και αν δείξει (που όλα δείχνουν ότι θα δείξει...) να περάσω και στην επέμβαση.
Είναι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα ιας και η ιόρθωση της ΧΕΝΦΑ δεν αποτελεί πλήρη ίαση της ΣΚΠ ενώ στο μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά το πρωτόκολλο του Dr Klenner που έχουν υπαρξει περιπτώσεις που δηλώνουν "τελείως καλά".
 #29866  από homer
 Παρ Ιουν 11, 2010 12:47 pm
sou έγραψε:Πραγματικά δεν ξέρω αν το πρωτόκολλο αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών. Νομίζω ότι οι βλάβες στο ΚΝΣ είναι πέραν οποιασδήποτε δυνατότητας επισκευής και καλό είναι να μην αφήνουμε τις προσδοκίες να ανεβαίνουν τόσο ψηλά, ώστε να αποφύγουμε τυχόν ανώμαλη προσγείωση.
Θα διαφωνήσω φίλε sou. Σίγουρα δεν θέλω να ανεβάσω τις προσδοκίες κανενός και έχεις δίκιο απόλυτο για τα περί "ανώμαλων προσγειώσεων". Μιλάω απλά μέσα από την εμπειρία μου και την εμπειρία δεκάδων (ο Dale Humpherys ισχυρίζεται εκατοντάδων) άλλων, που ακολούθησαν τη θεραπεία και έφθασαν μέχρι και τελείως καλα. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να αντιστραφούν μια σειρά συμτωμάτων και πολύς κόσμος δεν έχει την υπομονή.
sou έγραψε:Υπάρχει υλικό που να εξηγεί τους βιολογικούς μηχανισμούς με τους οποίους μπορεί να γίνει μια τέτοια επισκευή; Αμφιβάλλω, γιατί ποιός τρελός θα ξόδευε τόσα χρήματα για να μελετήσει ένα οικονομικό τίποτα;
Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τρόπο λειτουργίας όμως υπάρχουν μια σειρά στοιχεία που είναι αδιαμφησβήτηα όπως η βοήθεια στην αποβολή βαρέων μετάλλων ειδικά υδραργύρου (βλ. http://www.mymultiplesclerosis.gr/index ... r-protocol)
Επίσης μια σειρά γιατροί όπως ο Dr Hoffer αλλά και ο Klenner το εφάρμοσαν. Ο πρώτος με μεγαλύτερη επιτυχία (αφού έζησε και περισσότερο...) και όχι μόνο σε ασθενείς με ΣΚΠ αλλά και με πλάγια αμυοτροφική Σκλήρυνση(!) ή ακόμα και σε περιπτώσεις Γκιλέν Μπαρέ, με διαφοροποιήσεις βεβαίως.

Σήμερα είναι και άλλοι στο εξωτερικό που συνεργάζονται με τη θεραπεία χωρίς πολλοιί να την εφαρμόζουν αποκλειστικά (βλ. Australia, Canada, Ελλάδα, Finland, USA). Δες και στο site στο "Doctors Helping". Έχει γίνει και στο παρελθόν προσπάθεια για έρευνα (οι Άγγλοι κάπως προχώρησαν και δεν ξέρω τώρα που βρίσκεται).
Όσο για τα χρήματα πίστεψέ με δεν είναι φοβερό αν αναλογιστείς ότι ψωνίζουμε από το εξωτερικο και τα ενέσιμα και τις καταπόσιμε βιταμίνες. (βλ και http://www.mymultiplesclerosis.gr/index ... stion_vits). Η Β1 και το Liver Extract (ουσιαστικά περιέχει αμινοξέα με κάποιες βιταμίνες) είναι κρίσιμα για την ενέργεια αλλά και στο να δώσουν μια σημαντική δυνατότητα ανάκαμψης μεσο-μακροπρόθεσμα ανάλογα με την περίπτωση.
sou έγραψε:Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάποιο κακό αυτό το πρωτόκολλο, εκτός από κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις. Αν κάποιος έχει τη διάθεση θα μπορούσε εκ του ασφαλούς να το ακολουθήσει, αν βέβαια δεν τον ενοχλούν οι καθημερινές ενδομυϊκές και ενδοφλέβιες ενέσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ωραίο κόκκινο χρώμα. Νομίζω ότι έτσι είχε ξεκινήσει και ο Klenner. Έβλεπε τους ασθενείς άσπρους άσπρους (λόγω ΧΕΝΦΑ μάλλον) και μιας και δεν μπορούσε να τους θεραπεύσει, τουλάχιστον προσπάθησε να τους κοκκινίσει... Υπάρχει κάποιος γιατρός που να ασχολείται με αυτό στην Ελλάδα, ή για ακόμα μία φορά θα πρέπει να αυτοσχεδιάσουμε;
Οι περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι πολύ σπάνιες. Μπορώ να θυμηθώ μονάχα μια ακραία στο Liver Extract όπου έγινε απευθείας αισθητή κατά τη διάρκεια της ένεσης (μεγάλο πρηξιμο). Σε ότι αφορά τις καταπόσιμες βιταμίνες ακόμα και τέτοια περίπτωση να υπάρξει υπάρχουν εναλλακτικές.
Δεν ξέρω αν ο Klenner ξεκίνησε έτσι έχουν πολλά αλλάξει από τότε όμως. Ξεκίνησε βασικά κάνοντας Β1 κατευθείαν στο εγκαιφαλονωτιαίο υγρό στην Σπονδυλική Στήλη και παρατηρούσε ασθενείς από το καρότσι να γυρνούν στο δωμάτιό τους με τα πόδια, βέβαια ήταν πρόσκαιρο.
Οι ενέσεις αναφέρονται ως ενδομυϊκές στην πρώτη έκδοση του πρωτοκόλλου όμως επειδή πολλά έχουν αλλάξει από τότε με βάση και την εμπειρία όλοι τις παίρνουν σχεδόν υποδορίως με μέγεθος βελόνας 25G, χωρις καμία διαφορά.
Μάλλον διάβασες το πρωτοημοσιευμένο πρωτόκολλο για να μιλάς και για ενδοφλέβιες. Δεν υπάρχουν τέτοιες. Τονίζεται ότι το πρωτοδημοσιευμένο πρωτόκολλο είναι στο site μου μόνο για ιστορικούς λόγους - πχ ο Klenner έδινε Νιασίνη ενδοφλέβια γεγονός που είναι πολύ επικίνδυνο πλέον χρησιμοπούμε της Solgar που είναι και εξαίρεση ως πιο ακριβή εταιρία αν και έχει μόλις 9ευρώ οι 100 ταμπλέτες - αν αναλογιστείς ότι παίρνεις 2 την εβδομάδα δεν είναι τίποτα - ή τον καιρό εκείνο δεν υπήρχαν οι σημερινές βιταμίνες όπως πχ η Β100 και έδινε μια-μια ξεχωριστά γεγονός που δυσκόλευε πολύ τους ασθενείς).
Το πρωτόκολλο όπως έχει διαμορφωθεί στο σήμερα θα το βρεις εδώ:
http://mymultiplesclerosis.gr/index.php ... r-protocol
Γιατρός στην Ελλάδα που αποκλειστικά που να εφαρμόζει τη μέθοδο, όχι. Όμως στους γιατρούς ο Έλληνας που θα δεις συνεργάζεται. Σύμφωνα με την εμπειρία πάντως πρόκειται για μια "stand - alοne" θεραπεία και ... καλύτερος γιατρός από τους ίδιους τους ασθενείς ΔΕΝ υπάρχει...

Τέλος, έχω φάει στη μάπα πολλά σκατά από τους φίλους γιατρούς που με άκουγαν με ανοικτό το στόμα όταν τους μιλούσα για 400mg Β1 ημερησίως, μέχρι και για υπερβιταμίνωση μου μίλησε ένας νευρολόγος(!) όταν αμέσως μετά του επισήμανα πως πρόκειται για υδατοδιαλυτή βιταμίνη με καμία (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) αναφορά σε κάποια τοξικότητα...9 χρόνια τους έφαγα στη μάπα μέχρι που τα 4 τελευταία κάνω το πρωτόκολλο και τώρα ήρθε η ώρα και για τη ΧΕΝΦΑ. Τι να πεις...
 #30011  από FANTOMAS
 Σάβ Ιουν 12, 2010 11:06 am
SORRY που θα μπω σφηνα στην ωραια και ψαγμενη κουβεντας σας αλλα πιστευω οτι ενας συνδιασμος - οσο μπορει η τσεπη του καθενος μας - ολων των παραπανω μπορει να φερει θετικα αποτελεσματα , θα συμφωνησω με τον sou οτι θα ηταν καλυτερα για λογους που ολοι οι ''παλιοι'' καταλαβαινουμε να αποφευγουμε την εκφραση ''πληρη ίαση''.
 #30050  από LL--MM
 Σάβ Ιουν 12, 2010 4:09 pm
Φίλτατοι, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζύ σας ώς προς τους συνειρμούς που κάνετε λόγω της υπεροψίας μερικών-μερικών, αλλά μήν τους μπλέκετε με τα ενδότερα ιερά και όσια, όποια και να είναι αυτά, του καθενός μας... :roll:

Κι επί τέλους, δείτε το κι έτσι: τί έφταιξε ο φουκαράς ο Θεός να τον ανακατεύετε με τέτοια όντα; Τον ρωτήσατε; Ακόμα κι άν μερικοί αφελείς πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των δύο, (πίστη που εγγίζει τα όρια του παραλόγου, αλλά στάση την οποία ενθαρρύνουν τα όντα αυτά που θεωρούν ότι μας βοηθάνε κιόλας και ότι είναι "σύμμαχοί μας", δεδομένου ότι επωφελλούνται κατά κόρον από αυτη την πλάνη) το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιστήσουμε την προσοχή των αφελών στην εκάστοτε επιζήμια συμπεριφορά των καταρτισμένων... Το μόνο που καταφέρνουν οι ...αφελείς, είναι να γίνονται και ...ιερόσυλοι :shock:

Και μια αυθεντική αναφορά: "Ούκ αν λάβεις όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω, ου γάρ μη καθαρίση Κύριος ο Θεός σου τον λαμβάνοντα το όνομα αυτού επί ματαίω"**: Αν αυτοί δεν είναι μάταιοι, ποιοί είναι; Βέβαια, όταν γράφτηκαν οι 10 Εντολές, οι "ιπποκρατικοί" δεν είχαν ξεσαλώσει τόσο, γενικά, διότι η κοινωνία τους περιόριζε (και πολύ σωστά) στην τάξη των σκλάβων, την ηθική (την έλλειψη ηθικής) των οποίων πολλοί απο αυτούς εφαρμόζουν ακόμα :evil:

Εμείς, βέβαια, και ιδίως εγώ, κάθε φορά που έχουμε να κάνουμε μ'αυτούς θέλουμε να τους φανταζόμαστε ΠΟΛΥ αλλιώς... Αποτέλεσμα; :cry:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

*Η γιατρός καθήμενη δίπλα στην κατάκειτη θείτσα μου, στο κρεβάτι της:
-Ξέρετε, κι ο γιατρός στου Τσάρου έκατσε στο αυτοκρατορικό κρεβάτι. Οι αυλικοί εντυπωσιάστηκαν, διότι γι'αυτούς ο Τσάρος ήταν θεός, και κανένας δεν καθόταν μπροστά του. Ο γιατρός είπε: "Μια που δίχως εμένα δε θα είχατε Τσάρο, κι εγώ θεός είμαι :twisted: :twisted: :twisted: "

**Παλαιά Διαθήκη, Έξοδος: Η θέση της αναφοράς μας λέει πολλά: Φύγετε να γλιτώστε απο δαύτους που παίρνουν τους εαυτούς τους για ...Φαραώ :twisted: Βέβαια, το να περιμένετε ΚΑΙ να πνιγούν άμεσα στη θάλασσα όπως στο φίλμ με τον Τσαρλτον Εστον, δε μας προσφέρει την ασφάλεια που μας έκλεψαν και είναι, και κατ' ουσία, άχρηστο :P

http://el.orthodoxwiki.org/%CE%94%CE%AD ... E%AD%CF%82
 #30055  από homer
 Σάβ Ιουν 12, 2010 5:31 pm
FANTOMAS έγραψε:SORRY που θα μπω σφηνα στην ωραια και ψαγμενη κουβεντας σας αλλα πιστευω οτι ενας συνδιασμος - οσο μπορει η τσεπη του καθενος μας - ολων των παραπανω μπορει να φερει θετικα αποτελεσματα , θα συμφωνησω με τον sou οτι θα ηταν καλυτερα για λογους που ολοι οι ''παλιοι'' καταλαβαινουμε να αποφευγουμε την εκφραση ''πληρη ίαση''.
Το σωστό είναι "permanent remission" δηλαδή μόνιμη ύφεση. Τα συμπτώματα ήταν 0 και μιλάμε δεν υπάρχει ΣΚΠ όχι απλώς έχω ακ΄΄ομα ένα μουδιασματάκι ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
Όποιος ενδιαφέρεται έχω και προσωπικό email στο site μου για νασ μιλήσετε κατευθείαν με την κόρη του Dale Humpherys. Το θέμα είναι ότι ο οργανισμός έχει μςγάλες δυνατότητες αυτοϊασης χωρίς όμως να τις υοσκάπτεις με σειρά δηλητηρίων (βλ φάρμακα).

Επίσης sou αν και θα μιλήσουμεκαι τηλεφωνικώς, δεν ρίχνω τίποτα στους ασθενείς. Επέτρεψε μου απλά τουλάχιστον σε ότι αφορά το πρωτόκολλο του Klenner να γνωρίζω πολύ λίγους που το πάνε ως το τέλος ή τουλάχιστον έχουν υπομονή χρόνων...
Ζημιές τέτοιου είδους είναι εξαιρετικά χρονοβόρες για να διορθωθούν σε μερικούς μήνες...και λόγω των ηγμερών μας, της λογικής του "μαγικού χαπιού" που περιμένει ο κόσμος δεν βοηθάει και πολύ να προσεγγίσει κανείς τέτοιες λογικές.
 #30057  από homer
 Σάβ Ιουν 12, 2010 5:39 pm
homer έγραψε:
Αυτό είναι μάλλον δουλειά για τους mythbusters. Μου θυμίζει τη σουπερμαντολίνη. Πώς γίνεται ατροφικοί μύες να επανέλθουν σε δευτερόλεπτα; Ακόμα και αν το πρόβλημα στο μυελό λυθεί, οι μύες θέλουν χρόνια για να αποκατασταθούν.
Έχεις δίκιο σε αυτό ακόμα και η ζημιά να διορθωθεί θέλεις δουλειά σε ό,τι άλλο έχι "χαθεί" σε άλλα επίπεδα όμως δες πως αναφέρεται στο πρωτόκολλο ακριβώς:

Early Use of Thiamin Hydrochloride in Neurological Diseases

In the late thirties, Stern(1) from Columbia University, was employing thiamin hydrochloride intraspinally with astonishing results in Multiple Sclerosis. He reported taking patients to the operating room on a stretcher, and following 30 mg. thiamin given intraspinally, they would walk back to their room. The response was relatively transient, but it led Stern to believe that Multiple Sclerosis was nothing more than vitamin B1 avitaminosis, the “modus operandi” being damage to the filter bed of the choroid plexus. Stern also found that the effective dose of vitamin B1, when given in the lumbar subarachnoid space, was too close to the lethal dose as was demonstrated in dogs. Stern’s hypothesis was backed by the knowledge that degeneration of the myelin sheaths of peripheral nerves as well as of the ganglion cells of the brain and spinal cord can be produced in experimental polyneuritis.

Τελικά δεν ήταν ο Klenner αλλά ο Stern
1. 1. Stern, E.L.: The Intraspinal Injection of vitamin B1 for the Relief of Intractable Pain, and for Inflammatory and Degenerative Diseases of the Central Nervous System. Am. J. Surg. 34:495, 1938.
 #30280  από homer
 Κυρ Ιουν 13, 2010 11:18 pm
Μόλις έμαθα από γνωστό σε Καναδά ότι αναμένοντας για ΧΕΝΦΑ και αφού 2 ασθενείς έκαναν την επέμβαση με επιτυχία ότι το σύστημα υγείας τους εκεί την απαγόρευσε!
Ο άνθρωπος έκλεισε για Πολωνία και τελικά από την ανυπομονησία του την έκανε στην Φρανκφούρτη. Έχει δει μικρή βελτίωση όμως δεδομένου της πολύ δύσκολης κατάστασής του οι γιατροί είπαν να περιμένει ακόμη. Είχε στένωση 90% στην αριστερή σφαγιτιδα. Τώρα κάνει ακολουθεί συστηματικά τη θεραπεία με την "κλίση στο κρεβάτι". Sorry αλά δεν γνωρίζω το δόκιμο όρο...
Επειδή εφάρμοζε το πρωτόκολλο με κάποια βελτίωση πριν και συνεχίζει και τώρα ελπίζω να έχω και περισσότερα που τον έχω ρωτήσει σύντομα...
 #32185  από FANTOMAS
 Τρί Ιουν 29, 2010 12:40 pm
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για την λήψη των βιταμινών ???

πρωί , μεσημέρι , βράδυ,

νηστικός ή μετά το γεύμα κλπ ???

thnks
 #32273  από homer
 Τετ Ιουν 30, 2010 12:12 pm
Βασικά εξαρτάται για ποια απ'όλες μιλάς. Συνήθως η λήψη γίνεται και πρωί και μεσημέρι και βράδυ και κάποιες φορές και ενδιάμεσα.
Γενικώς η Βιταμίνη C πχ παίρνεται με άδειο στομάχι και γενικώς οι υδατοδιαλυτές μπορεί να παρθούν έτσι. Επίσης η Νιασίνη καλό είναι να παίρνεται πρωί με άδειο στομάχι για maximum κοκκίνισμα που βοηθάει την αιματική κυκλοφορία. Λιποδιαλυτές όπως η D καλό είναι να παίρνονται με φαγητό.
Βέβαια αν κάποιος έχει ευαισθησία στο στομάχι σε κάθε περίπτωση καλό είναι να τις παίρνει με φαγητό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ασβεστίου που καλό είναι να παίρνεται ξεχωριστά από όλες τις άλλες βιταμίνες και με χρονική απόσταση αφού λέγεται ότι μπορεί να δεσμεύει θρεπτικά συστατικά.
Τώρα οι ενέσιμες (Β1, Liver Extract) γενικώς παίρνονται πρωί.
 #32287  από FANTOMAS
 Τετ Ιουν 30, 2010 2:45 pm
homer έγραψε:Βασικά εξαρτάται για ποια απ'όλες μιλάς. Συνήθως η λήψη γίνεται και πρωί και μεσημέρι και βράδυ και κάποιες φορές και ενδιάμεσα.
Γενικώς η Βιταμίνη C πχ παίρνεται με άδειο στομάχι και γενικώς οι υδατοδιαλυτές μπορεί να παρθούν έτσι. Επίσης η Νιασίνη καλό είναι να παίρνεται πρωί με άδειο στομάχι για maximum κοκκίνισμα που βοηθάει την αιματική κυκλοφορία. Λιποδιαλυτές όπως η D καλό είναι να παίρνονται με φαγητό.
Βέβαια αν κάποιος έχει ευαισθησία στο στομάχι σε κάθε περίπτωση καλό είναι να τις παίρνει με φαγητό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ασβεστίου που καλό είναι να παίρνεται ξεχωριστά από όλες τις άλλες βιταμίνες και με χρονική απόσταση αφού λέγεται ότι μπορεί να δεσμεύει θρεπτικά συστατικά.
Τώρα οι ενέσιμες (Β1, Liver Extract) γενικώς παίρνονται πρωί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ