Υπάρχει κάποιος που έχει διαμορφώσει άποψη γιατί σε κάποιους ασθενείς η ιντερφερόνη "κάθεται καλά", δηλαδή δεν τους παρουσιάζονται προβλήματα μετά τη χρήση της ή έχουν ελαφράς μορφής παρενέργειες, ενώ σε άλλους ασθενείς η χρήση της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε βαθμό να σκέφτονται να την σταματήσουν για να επαναφέρουν σε τάξη το βιωτικό τους επίπεδο?
Nick έγραψε:Υπάρχει κάποιος που έχει διαμορφώσει άποψη γιατί σε κάποιους ασθενείς η ιντερφερόνη "κάθεται καλά", δηλαδή δεν τους παρουσιάζονται προβλήματα μετά τη χρήση της ή έχουν ελαφράς μορφής παρενέργειες, ενώ σε άλλους ασθενείς η χρήση της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε βαθμό να σκέφτονται να την σταματήσουν για να επαναφέρουν σε τάξη το βιωτικό τους επίπεδο?Φιλε μου, πέρασα από αυτο το σταδιο με τις ιντερφερονες (αρχικα Betaseron, μετα Avonex). Αναγκάστικα να διακοψω στο τέλος, κυρίως λόγω των υπατικών ενζύμων (sgpt, sgot κυρίως), τα οποία στο τέλος είχαν ανέβει αρκετά. Επιπλέον, ειδικά με το Avonex ειχα πρόβλημα αφού με εφερνε σε μια κατασταση πολύ ασχημη λίγες ωρες μετα την ενεση.
Τώρα είμαι στο copaxone το οποιο δεν εχει αυτές τις παρενεργειες.
Κάποιος γιατρος που ειχα συναντησει ειχε πει πως ο οργανισμος μου δεν μπορει να αντεξει τις ιντερφερονες (κάτι σαν αλλεργεια...).