• Ιντερφερόνη

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #29003  από Nick
 Παρ Ιουν 04, 2010 12:32 pm
Υπάρχει κάποιος που έχει διαμορφώσει άποψη γιατί σε κάποιους ασθενείς η ιντερφερόνη "κάθεται καλά", δηλαδή δεν τους παρουσιάζονται προβλήματα μετά τη χρήση της ή έχουν ελαφράς μορφής παρενέργειες, ενώ σε άλλους ασθενείς η χρήση της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε βαθμό να σκέφτονται να την σταματήσουν για να επαναφέρουν σε τάξη το βιωτικό τους επίπεδο?
 #29004  από maestro
 Παρ Ιουν 04, 2010 12:44 pm
Nick έγραψε:Υπάρχει κάποιος που έχει διαμορφώσει άποψη γιατί σε κάποιους ασθενείς η ιντερφερόνη "κάθεται καλά", δηλαδή δεν τους παρουσιάζονται προβλήματα μετά τη χρήση της ή έχουν ελαφράς μορφής παρενέργειες, ενώ σε άλλους ασθενείς η χρήση της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε βαθμό να σκέφτονται να την σταματήσουν για να επαναφέρουν σε τάξη το βιωτικό τους επίπεδο?
Φιλε μου, πέρασα από αυτο το σταδιο με τις ιντερφερονες (αρχικα Betaseron, μετα Avonex). Αναγκάστικα να διακοψω στο τέλος, κυρίως λόγω των υπατικών ενζύμων (sgpt, sgot κυρίως), τα οποία στο τέλος είχαν ανέβει αρκετά. Επιπλέον, ειδικά με το Avonex ειχα πρόβλημα αφού με εφερνε σε μια κατασταση πολύ ασχημη λίγες ωρες μετα την ενεση.
Τώρα είμαι στο copaxone το οποιο δεν εχει αυτές τις παρενεργειες.
Κάποιος γιατρος που ειχα συναντησει ειχε πει πως ο οργανισμος μου δεν μπορει να αντεξει τις ιντερφερονες (κάτι σαν αλλεργεια...).
 #31161  από Νικος
 Σάβ Ιουν 19, 2010 11:12 pm
Nick η δικιά μου εμπειρια με Avonex (ακολούθησα την αγωγη για 1 χρόνο) ήταν έντονες παρενέργειες 4-5 ώρες μετα την λήψη, εμπύρετες συνήθως 37,5-38 c , μια γενική κατάπτωση (σε οργανισμό αρκετα δυνατό χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα). Αυτές οι παρενέργειές διαρκούσαν ολη την επόμενη μέρα (για μενα ηταν η κυριακη) οπου και κατεβαζα τηλ. δεν ηθελα να δω ανθρωπο κλπ,κλπ
Ξέρω και περιπτώσεις οπου τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ήπια. Υποθετω οτι η διαφορα στα συμπτώματα έχει να κάνει με την διαφορετική αντίδραση του ανοσοποιητικού του κάθε ανθρώπου,
εικάζω οτι ο οργανισμός αντιδρά στην εισβολή της ιντερφερονης, τωρα το ποσο "δυνατα" αλλαζει απο ανθρωπο σε ανθρωπο, να συμπληρωσω μονο οτι παρολο που ο γιατρος, μου ειχε πει οτι "μαλλον" ο οργανισμος μου θα συνήθιζε την ένεση αυτό δεν εγεινε ποτε, σε εμενα τουλαχιστον
 #31173  από litsa
 Κυρ Ιουν 20, 2010 12:30 am
Αχ!!
αυτές οι ιντερφερόνες..!!! :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:

λοιπόν εγώ ξεκίνησα την ρεμπίφ και εκανα 6 μήνες να την κάνω ολόκληρη... στο μεταξύ έπαιρνα και αντιφλεγμονώδη για να μην πονάω και να νιώθω κακουχία και ρίγη και θόλωμα στο κεφάλι και μαστούρα.......

από περισι τον ιουνιο που ξεκίνησα ολόκληρη μόνο τώρα έχω καταφέρει να επανέλθω αρκετά οσο αφορά τις παρενέργειες... :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: παιρνοντας 1 μεσουλιντ και στη συνέχεια μισό........

το γιατί?? ειχα παρενέργειες??
ουτε έμαθα ποτέ!!!!!!!! :banana-stoner: :banana-stoner: :banana-stoner: