• BOTTOX ΚΑΙ MS

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #28910  από Vasso
 Τετ Ιουν 02, 2010 7:21 pm
Παιδιά, ήθελα να σας ρωτήσω: έχει κάνει κανείς σας bottox για να αντιμετωπίσει κάποιο από τα συμπτώματα τύπου σπαστικότητα κλ.;
Ήδη δύο γιατροί το έχουν προτείνει στη μητέρα μου κι έχουμε αρχίσει να το σκεφτόμαστε.
 #28918  από κωστας
 Τετ Ιουν 02, 2010 9:56 pm
vasso εχω κανει 4 φορες την πρωτη με βοηθησε καμια βδομαδα και τις αλλες φορες μονο για 2 μερες!χαλαρωνει τους μυς ανακουφιζει και σταματαει την υπερτονια και επισης μυωνει τον κλωνο!ο φυσιατρος μου μου εχει πει οτι απεκτησα αντισωματα κατα της τοξιμης(bottox) και την αποριπτω!αν χρειαστει στον μελλον θα την χρεισιμοποιησω μονο για τις ρυτιδες (για την γυναικα μου εννοω)!πολλους του κραταει καενα 2-μηνο κανενα μισαωρο κραταει η διαδικασια!
 #28952  από Vasso
 Πέμ Ιουν 03, 2010 9:02 pm
Τόσο καλά δηλαδή;
Τελοσπάντων το βλέπουμε το θέμα.
 #28958  από κωστας
 Πέμ Ιουν 03, 2010 10:30 pm
δεν ειναι τιποτα αξιζει να το δοκιμασεις για μια φορα και βλεπεις μπορει ο οργανισμος σου να το δεχτει και να εχεις καλα αποτελεσματα σχετικα βεβαια με την ανακουφιση στην σπαστικοτητα!
 #68760  από filio
 Τετ Μαρ 14, 2012 11:47 am
γεια σας!!!εχω κανει κ με βοηθησε πολυ.εδρασε αμεσως,πραγμα σπανιο κ κρατησε περιπου 3 μηνες κ αυτο γιατι δεν εκανα σωστα τις φυσικοθεραπειες.τωρα σκεφτομαι να ξανακανω.το συστηνω ανεπιφυλακτα.
 #71112  από mpampis
 Παρ Μάιος 04, 2012 5:22 pm
filio έγραψε:γεια σας!!!εχω κανει κ με βοηθησε πολυ.εδρασε αμεσως,πραγμα σπανιο κ κρατησε περιπου 3 μηνες κ αυτο γιατι δεν εκανα σωστα τις φυσικοθεραπειες.τωρα σκεφτομαι να ξανακανω.το συστηνω ανεπιφυλακτα.
Ποιάς ειδικότητας γιατρός κάνει το BOTOX ? Γίνεται σε νοσοκομείο ? Σε ποιά σημεία του σώματος το κάνουν ? (Το κάνουν στο σημείο που υπάρχει η σπαστικότητα ?) Και αν καποιος ξέρει μήπως υπάρχουν παρενέργειες με το gilenya ? Ευχαριστώ.
 #71113  από Π.Μ79
 Παρ Μάιος 04, 2012 5:40 pm
Έχουμε ξαναπεί για το botox πριν από αρκετό καιρό.

Το botox είναι μία αλλαντοτοξίνη, η οποία μειώνει την μυϊκή σπαστικότητα.
Οι μύες που επιλέγονται είναι ανάλογα της βλάβης των κινητικών νευρώνων, αν υπάρχει πυραμιδική, εξωπυραμιδική, παρεγκεφαλιδική συνδρομή κλπ.

Όμως:

Η χρήση botox είναι γνωστή για αισθητικούς λόγους (ρυτίδες κλπ).

Η χρήση όμως είναι πιο συχνή σε νευρολογικές ασθένειες.

Αυτό που πρέπει ένας ασθενής να καταλάβει, είναι ότι δε θα γλυτώσει από την σπαστικότητα.
Θα ''ελαφρύνει'' ο μυς και θα δώσει τη δυνατότητα να δουλευτεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά με ένα ειδικευμένο φυσιοθεραπευτή.

Το botox κρατάει από 1-5 μήνες στην καλύτερη.
Μετά, θα πρέπει να επαναληφθεί, εφόσον το επιτρέπουν οι περιστάσεις.

Σε νευρολογικό ασθενή, όποιος και αν το εφαρμόσει, θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνεννόηση με το νευρολόγο του ασθενούς. Συνήθως το κάνουν πλαστικοί χειρουργοί και νευροχειρουργοί.

Για εφαρμογή botox σε σχέση με το gylenia, δε γνωρίζω.
Είναι πάλι κάτι που πρέπει να συζητηθεί με το νευρολόγο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Π.Μ79 την Σάβ Μάιος 05, 2012 10:28 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #71127  από Γιάννης
 Σάβ Μάιος 05, 2012 9:56 am
Πόσο κοστίζει;
 #71128  από Π.Μ79
 Σάβ Μάιος 05, 2012 10:29 am
300-400 ευρώ περίπου.
 #71158  από mpampis
 Σάβ Μάιος 05, 2012 6:46 pm
Π.Μ79 , σ΄ ευχαριστώ για τις πληροφορίες . Μηπως γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος απο το forum να μου πει, αν υπάρχουν σημεία - νεύρα που δεν γίνεται το bottox ? Η κόρη μου (γι΄αυτήν πρόκειται ) έχει πολύ σπαστικότητα στο κεφάλι της και στα χέρια της.
Και.. από τι εξαρτάται αν θα ξανα κάνει κάποιος bottox ή όχι ?
Και.. μιά που είπατε για κόστος , η τιμή είναι για ένα σημείο-νευρο ? (αριθμός νεύρων Χ τιμή = .....?)
Μήπως ξέρει κάποιος κάποιον νευροχειρούργο στην Θεσσαλονίκη για το BOTTOX ?
Αυτά τα λίγα......( σας ζάλισα ..... ε ? )